- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Acı kavun suyu neye iyi gelir?
Kökü kaynatılıp buharına oturulursa basura iyi gelir. Saçkıran hastalığına iyi gelir. Felce, kaşıntıya, karaciğer hastalıklarına, hatta siroza, böbrek ve mesane hastalıklarına, romatizma, gut ve kadın hastalıklarına iyi gelir. Kan ve safrayı inceltir, baş ağrısı ve migreni geçirir.Acı kavun ne kadar sürede etki eder?
taze acı kavun kökü kesilir ve 500 gr su ile kısık ateşte 5 dakika kaynatılır. 15 dakika beklettikten sonra süzülür ve bir çorba kaşığı bal ile karıştırılır. Her gün bu suyun 150 gramı gün boyu yudum yudum içilirse hepatit ve siroz hastalığına, ağrı-sızıya, kan pıhtılaşmasına, fil hastalığına çok iyi gelir.
Acı kavun nedir nasıl kullanılır?
Çünkü acı kavunun kabuğu ve çekirdekleri çok zehirlidir. Tedavide suyu ve etli kısmı kullanılır. Olgunlaşmadan, daha yeşilken kullanılırsa zehirleyebilir, ishal eder ve kusturur. Beslenme uzmanları tarafından ”en doğal ağrı kesicilerden biri’ olarak tanımlanan acı kavun migren ağrılarını da azaltıyor.
Acı kavun buruna nasıl uygulanır?
Acı kavunun sinüzitin alternatif tedavisinde sıklıkla kullanılıyor. Öncelikli olarak kavunun suyu su ya da ılık süt ile karıştırılmalıdır. Suyun çok az ya da fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Avuca dökülen karışım bir kerede buruna çekilip 2- 3 saniye bekletildikten sonra bırakılmalıdır.Acı kavunun yan etkileri nelerdir?
Sinüzit ve basur gibi rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülen “acı kavun” bitkisinin, sanıldığının aksine bünyede kalıcı hasar bırakabileceği, ölüme bile neden olabileceği bildirildi. Bitkinin 2 gramı alerjik reaksiyonlara bağlı ani nefes durması nedeniyle öldürücü etkiye sahip.
Acı kavun sinüzite iyi gelir mi?
Burun dokularını yakarak sinüzit tedavi edilemeyeceği gibi, acı kavuna bağlı alerjik şok ve ölüm riski olması bu bitkiyi oldukça tehlikeli yapıyor. Burun ve sinüs hastalıklarıyla yoğun olarak ilgilenen bir hekim olarak bu bitkinin kullanılmasını asla önermiyorum.
Rastgele yüze, göze, ağza sürerek veya ilaç gibi içilerek kesinlikle kullanılmamalıdır. Bitkinin kullanımından kaynaklı sıkıntılar yaşanabilir. İnsanlar zayıf düşebilir, zehirlenmeler yaşanabilir, bünyede bir takım kalıcı etki bırakabilir. Doğacak bebeklere çok ciddi zarar verebilir.”
Acı kavun yağı nasıl kullanılır?
Ağrıyan eklemlere ve ağrıyan her yere yedirilerek sürülür. Bu şekilde günde üç kez acı kavun yağı kullanılabilir. Ağrı hemen azalır ve yok olur. Yan bağlar ve menüsküs te çok faydalıdır.
Acı kavun sinüzite ne iyi gelir?
Acı kavun burun içindeki tüm dokuları kimyasal olarak yakmaktadır. Uygulama sonrası akan sıvı ise iltihap değil, kimyasal olarak yanmış dokulardır. Burun dokularını yakarak sinüzit tedavi edilemeyeceği gibi, acı kavuna bağlı alerjik şok ve ölüm riski olması bu bitkiyi oldukça tehlikeli yapıyor.
Acı kavun yağı zehirler mi?
Acı Kavun Yağı Faydaları Kökü, yılan ya da akrep sokan kimseye yedirilir ve sokan yere sürülürse faydalı olur. Fakat hamilelerin kullanması önerilmez. Düşüklere sebep olur.Acı kavun zehirler mi?
Fakat acı kavun bitkisi çok zehirlidir, doz aşımı halinde ölüme kadar varan çok ciddi yan etkilere sahiptir. Beyin kanamasına neden olabileceği bilinir. Doğrudan burundan alınan acı kavun suyunun felçe neden olabileceği bilinir.Bu nedenle bitkinin kesinlikle kontrolsüz biçimde kullanılmaması gerekir.
Kavun insanı zehirler mi?
KAVUN VE KARPUZA DİKKAT! Hepsinin içinde maalesef bilhassa meyveli olanlarda, bromür (kimyasal bileşen) denilen bir zehir var. Bütün vücutta bu hastalıkları başlatan da bromür. Bunun insan vücudunda yeri yok. Kavun, karpuzlar çıkmaya başladığında hastalarımın ürik asitleri yükseliyor.