Aci kavun nasil yenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
237.262
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Acı kavun nasil yenir?​

taze acı kavun kökü kesilir ve 500 gr su ile kısık ateşte 5 dakika kaynatılır. 15 dakika beklettikten sonra süzülür ve bir çorba kaşığı bal ile karıştırılır. Her gün bu suyun 150 gramı gün boyu yudum yudum içilirse hepatit ve siroz hastalığına, ağrı-sızıya, kan pıhtılaşmasına, fil hastalığına çok iyi gelir.

Acı kavun nedir nasıl kullanılır?​

Çünkü acı kavunun kabuğu ve çekirdekleri çok zehirlidir. Tedavide suyu ve etli kısmı kullanılır. Olgunlaşmadan, daha yeşilken kullanılırsa zehirleyebilir, ishal eder ve kusturur. Beslenme uzmanları tarafından ”en doğal ağrı kesicilerden biri’ olarak tanımlanan acı kavun migren ağrılarını da azaltıyor.
Sinüzit ve basur gibi rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülen “acı kavun” bitkisinin, sanıldığının aksine bünyede kalıcı hasar bırakabileceği, ölüme bile neden olabileceği bildirildi. Bitkinin 2 gramı alerjik reaksiyonlara bağlı ani nefes durması nedeniyle öldürücü etkiye sahip.
Acı kavun yağı sinüzit için nasıl kullanılır?
Acı kavunun sinüzit için kullanımı şöyledir; Acı kavunun baş tarafını bıçakla kesin. Bir büyük çay bardağını suyla doldurup içine 2-3 damla acı kavun suyu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sudan burnunuza 2-3 damla kadar damlatın. Sinüzite iyi gelecektir.
Acı kavun zehirler mi?
Fakat acı kavun bitkisi çok zehirlidir, doz aşımı halinde ölüme kadar varan çok ciddi yan etkilere sahiptir. Beyin kanamasına neden olabileceği bilinir. Doğrudan burundan alınan acı kavun suyunun felçe neden olabileceği bilinir.Bu nedenle bitkinin kesinlikle kontrolsüz biçimde kullanılmaması gerekir.

Hangi hastalıklarda acı kavun faydaları ve kullanımı?​

Bu nedenle suyu ve kök kısmı haricindeki diğer kısımları yenmemeli ya da haricen de olsa kullanılmamalıdır.

Acı kavun buruna nasıl uygulanır?​

Acı kavunun sinüzitin alternatif tedavisinde sıklıkla kullanılıyor. Öncelikli olarak kavunun suyu su ya da ılık süt ile karıştırılmalıdır. Suyun çok az ya da fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Avuca dökülen karışım bir kerede buruna çekilip 2- 3 saniye bekletildikten sonra bırakılmalıdır.
Burun dokularını yakarak sinüzit tedavi edilemeyeceği gibi, acı kavuna bağlı alerjik şok ve ölüm riski olması bu bitkiyi oldukça tehlikeli yapıyor. Burun ve sinüs hastalıklarıyla yoğun olarak ilgilenen bir hekim olarak bu bitkinin kullanılmasını asla önermiyorum.
Acı kavun zehirli mi?
 
Geri
Üst