AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acı çehre nedir? Ne değildir?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Acı çehre nedir? Ne değildir?
Hocam nedir bu acı çehre alıp kullananların yorumlarını okudum hiç olumlu yorum yok, ama adam heme zayıflarsınız diyor bende almak istiyorum geçekten etkili ise, etkil ideğilse param boşa gitmesin lütfen bana açıklayın.

Acı çehre nikli sörfcüye selamlar.Şimdi öncelikle böyle bir bitki varsa ismi ne?Latince ismi ne?Hangi ülkede nerde ne zaman kimler hangi klinik'de etkilerini test etmiş var mı herhangi bir bilgi yok?Eğer bu 75 bitki tohumunun karışımından oluşan bir karışımsa hengi bitki tohumlaru bu konuda bir netlik yok, bazı insanalr bazı bitkilere karşı örneği Susam tohumuna karşı alerjik tir, vaya civanperçemi otuna allerjiktir, vaya papatyaya karşı allerjiktir, bu nednele birleşimdinde ne varsa açıklanması gerek.Bu eksik bir bilgiler varken yorum yapamak mümkün değildir, fakat alıp kullananlar dan memnun olanalar yok.Ben bitki resmini inceledim Taflana benziyor, şayet bu bitki Taflan'dan yapılıyorsa Tafan'ın böyle bir etkisi yok, başka bir sitede de Saparna'nın resmini koymuşlar bu bitkinin de böyle bir etkisi yok.


Şifalı bitkiler etkilerine göre 5 , zehirli olup olmadıklarına göre 6 guruba ayrılır.Bu bitki bugünkü bilgilerimiz göre etki bakımından en sonuncusudur.


I.Şifalibitkiler etkilerine göre 5 Katagoriye değerlendirilir

1.) Üni. kliniklerinde yapılan tedavi denemeleri ile etkisi ispatlanmış şifalı bitkiler..
2.) Komisyion E’unun hakkında monografi yayınladığı şifalı bitkiler.
3.) Homöopati Uzmanlari tarafından denemetedavileri ile etkisi ispatlanış şifalı bitkiler.
4.) Aromaterapoitistler tarafindan etkisi ispatlanmış şifalı bitkiler.
5.) Halkarasında kulanılan bitkiler.





II.Şifalibitkiler zehirliklerine göre 6 gruba ayrılırlar
1.) Zehirsiz bitkiler Çörek, Oğulotu….
2.) Çokiçildiğinde rahatsızlık veren bitkiler Kekik, Adaçayı….
3.) Hafif derecede zehirli bitkiler Arnika, Sedefotu….
4.) Zehirli bitkiler Navruzkökü, K.Sarikökü….
5.) Çok zehirli bitkiler Güzelavratotu, Boğanotu
6.) Çok cok zehirli bitkiler Kargabüken





Taflan, Kirschlorbeer, Prunus laurocerasus
Karayemiş

Lazkirazı
Lazüzümü


Familyası: Gülgillerden, Rosengewaechse, Rosaceae

Drugları: Taflan Yaprağı: Prunus laurocerasi folia
Taflan yaparaklarının çay, tentür ve natürel ilaçı yapılır, fakat hafif zehirlidir, bu nedenle dikkatli kulanmak gerekir. Meyveleri yenebilir, fakat çekirdekleri zehirlidir.


Botanik: Vatanı Türkiyenin doğu Karadeniz bölgesi olan bitki önce Türkiyenin batısına sonrada orta ve batı Avrupayave nihayet kuzey Amarikaya kadar geniş bir alamna yayılmıştır. Taflan 2-6 metre boyunda küçük bir ağaç veya çalı görünümündedir. Fakat süsbitkisi olarak yetiştirilen bitki sısık budandığından dahada küçük kalabilir.

Yaprakaları sürekli yeşil, 10-15 cm uzunluğunda 4-6 cm eninde, derimsi, parlak, tüysüz, üst kısmı koyu yeşil ve alt kısmı mavimsi yeşil, kenarları hafif geri kıvrık, oval, kısa saplı ve damarları, özeliklede ana damar oldukca belirgindir.


Çiçekleri beyaz, 0,8cm çapında, topluca bir salkım gibi bir arada, nadiren sonbaharda çiçek açabilir. Meyveleri önce kırmızı sonra siyah, küre veya yumurta şeklinde, 8-12 mm büyüklüğünde, içindeki çekirdek oldukca serttir.


Yetiştirilmesi: Türkiyenin heömen her yöresinde bahçelerde yetiştirilebilir.


Hasat zamanı: Yapraklarını dökmediğinden yılın hemen her mevsiminde toplayıp kurutmak mümkünsede en uygun olanı Mayıs-Eylül ayları arasında toplanıp kurutulmasıdır. Taze yaprakları zehirli olduğundan kulanılmaz. Meyveleri yenebilir, fakat çekirdekleri zehirlidir.


Birleşiminde:?
Tesirşekli:?
Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Taflan yerine daha etkili olan başka bitkiler kulanılmalıdır. Örneğin şişkinliğe karşı Enginar-, Kimyon-, Keten-, Nane-, Kekik preparatları veya Gökçek İksiri daha etkildir.


b-) Halkarasında: Taflan yaprakalrını taze olarak kulanılmak mahzurludur, bu nedenle mutlaka kurutulmuş yaprakların kulanılması gerekir. Zira Taflan yapraklarının birleşimindeki prunasinin çözülmesi ile siyanürasit ortaya çıkar ve zehirlenmeye neden olur.


Kuru tafalan yapraklarından eldeedilen ekstre veya demi şişkinlik, kramplar, öksürük ve sinirsel rahatsızlılara karşı etkili olduğu iddia edilmektedir. Bugüne kadar Taflan yaprakalrı üzerine herhangi bir araştırma yapılmamaıştır.


Yantesiri: Taze yaprakları zehirli olduğundan ancak kuru yaprakları kulanılır.


ALINTIDIR
 
Geri
Üst