AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aci bir oyku

haberci

Yeni Üye
imagesacibiroyku5b06a22c0c452
ACI BİR OYKU
Askerliğini bitirmiş olan genc askerliğini yaptığı şehirden ailesini aradı:
Anne baba, eve donuyorum, ama sizden bir şey rica ediyorum Yanımda bir arkadaşımı da getirmek istiyorum
Memnuniyetle, onunla tanışmak isteriz, diye cevapladılarOğulları,
Bilmeniz gereken bir şey var diye devam etti
Arkadaşım savaşta ağır yaralandıBir mayına bastı ve bir koluyla ayağını kaybettiGidecek hicbir yeri yok, ve onun gelip bizimle kalmasını istiyorum
Bunu duyduğuma uzuldum oğlum Belki onun başka bir yer bulmasına yardımcı olabiliriz
Hayır Anne,baba,onun bizimle yaşamasını istiyorum
Oğlum,dedi babası,bizden ne istediğini bilmiyorsunOnun gibi ozurlu biri bize korkunc bir yuk olurBizim kendi hayatımız var,bunun gibi bir şeyin hayatımıza engel olmasına izin veremeyizBence bu arkadaşını unutup eve donmelisinO kendi başının caresine bakacaktırOğlu o anda telefonu kapattıAilesi ondan bir sure haber alamadıAma birkac gun sonra,polisten bir telefon geldiOğullarının yuksek bir binadan duşup olduğunu oğrendilerPolis bunun intihar olduğuna inanıyordu
Uzuntu dolu annebaba oğullarının cesedini tespit etmek icin şehir morguna goturuldulerOnu tanıdılar ve bilmedikleri bir şey daha oğrenince dehşete duştuler:
Oğullarının sadece bir kolu ve bir bacağı vardı
Bir coğumuz bu hikayedeki aile gibiyiz;
Guzel olan ya da birlikte olmaktan zevk aldığımız insanları sevmek bizim icin cok kolay, ama bize rahatsızlık veren ya da yanlarında kendimizi rahatsız hissettiğimiz insanları sevemiyoruz Bizim kadar sağlıklı, guzel ya da akıllı olmayan insanların yanından uzak durmayı tercih ediyor

Bu hikaye bize insan ilişkilerindeki önemli bir dersi anlatıyor. Genç adam, savaşta ağır yaralanan arkadaşını evine getirmek istiyor ancak ailesi buna karşı çıkıyor. Bu durumda ailenin tutumu birçok insanın da içinde bulunduğu bir durumu yansıtıyor. Çoğu zaman kolay ve gösterişli olanı sevmek ve onunla birlikte olmak kolaydır, ancak zor ve rahatsız edici durumlarla karşılaştığımızda kaçma eğiliminde olabiliriz.

Aile, kendi rahatını ve yaşamını değiştirmek istemeyebilir. Fakat bu durumda asıl önemli olan, sadece aile bireylerinin kendi konfor alanlarını korumak yerine, ihtiyaç içinde olan birine yardım eli uzatmaları gerektiğidir. Empati ve merhamet duygularıyla hareket etmek insan ilişkilerinde önemlidir.

Hikayenin sonunda genç adamın intihar ettiği ortaya çıkıyor. Ailenin oğullarının gerçek potansiyelini fark etmeleri için çok geç olmuştu. Bu durum da bize, sevdiklerimize yeterince değer vermediğimizde ve onları kabul etmediğimizde ciddi sonuçlar doğabileceğini göstermekte. Aile, oğullarını gerçek anlamda tanımadığı ve ona vermek istediği destek ve sevgiyi sunamadığı için derin bir üzüntü yaşamıştır.

Bu hikaye bize, insan ilişkilerinde anlayış, sevgi ve empatinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Her insanın değerli olduğunu anlamak ve ona destek olmak, yaşamımıza anlam katar. Bu hikayeden çıkarılacak önemli bir ders de, insanların dış görünüşleri ve yetenekleri değil, kalpleri ve duygularıyla değerlendirilmesi gerektiğidir.

Geri