Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aci Badem Kurabiyesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Aci Badem Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
1.5 – 2 su bardağı toz badem
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta aki
1 tutam tuz
2 tatlı kaşığı limon suyu

Aci Badem Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Toz bademim olmadığı için olağan bademi sıcak suda haşlayıp ocaktan alalım. Soğuk suyun içerisine atalım.
Bademlerin kabukları rahatça çıkacaktır akabinde tavaya alıp güzelce kavurdum ki suyu çabucak gitsin kurusun istedim.Ardından rondodan geçirdim.)Toz badem, yumurta akı, toz şeker ve tuz tencereye alalım. [*]Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım. [*]Akabinde tezgaha alalım ve limon suyunu üzerine ek edip kasık yahut hamur sıyırıcı ile güzelce limonu yedirelim. [*]Oda sıcaklığına gelene kadar karıştıralım. [*]Akabinde sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsimize aralıklı formda sıkalım ve 140 derece evvelden ısıtılmış fanlı ayarda 25 dk pişirelim. [*]Soğuduktan sonra yağlı kağıttan çıkartalım. İster 2 adedini birleştirin isterseniz birleştirmeden tüketin.
Aci Badem Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst