AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ACEV kisaltmasinin anlami nedir?

Editör

Yeni Üye

AÇEV kısaltmasının anlamı nedir?​

Anasayfa – AÇEV – Anne Çocuk Eğitim Vakfı

AÇEV ücretli mi?​

AÇEV ücretli mi?
Uygulamamızı Android ve iOS platformlarından ücretsiz olarak indirebilir, Vodafone kullanıcıysanız internet paketinizden harcamadan tüm içeriklerine erişebilirsiniz.

AÇEV nasıl çalışır?​

AÇEV nasıl çalışır?
AÇEV olarak, ağırlıklı bir biçimde eğitim programlarımızla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Hedef kitlemizin ihtiyacı araştırmalarla saptayıp bu ihtiyaca cevap verecek bilimsel temelli programlar geliştiriyor, bunları işbirlikleri ile uyguluyor ve uygulamaları değerlendiriyoruz.

AÇEV ne yapar?​

Açev vakfının kuruluş amacı anneler ve çocukları eğitmektir. Günümüzde ise bu amacının dışında babalara, çocuksuz kadınlara ve ailelere de eğitimler vedestekler vermektedir.

AÇEV e nasıl üye olunur?​

AÇEV e nasıl üye olunur?
Bu dayanışmanın bir parçası olmak isterseniz[email protected]adresine şehir, ad, soyad, telefon numara, bilgilerinizi yazıp gönderebilirsiniz.

AÇEV nasıl yazılır?​

AÇEV nasıl yazılır?
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) resmi olarak kuruldu, İstanbul’da ilk ofisini açtı ve Anne Çocuk Eğitim Programı’nın (AÇEP) ilk uygulamaları yapılmaya başlandı.
AÇEV hangi illerde var?​
Yeni eğitim yılında projenin uygulanması planlanan iller: Bitlis, Osmaniye, Gümüşhane, Bolu, Kırklareli, Siirt, Bingöl, Aydın, Edirne, Elazığ, Kilis, Kocaeli, Manisa, Antalya, Trabzon, Çankırı, Malatya, Balıkesir, Sakarya, Samsun, Aksaray, Erzincan, Düzce ve Eskişehir’dir.

Açep programı kaç bölümden oluşur?​

Açep programı kaç bölümden oluşur?
Baba mektubu; birinci sohbet konusundan sonra anneler kanalıyla babalara gönderilen AÇEP’ i babalara da tanıtmak, çocuğun gelişimini desteklemek için neler yapabileceklerini anlatmak amacıyla gönderilen mektuptur. AÇEP 25 hafta süren haftalık grup toplantıları ile yürütülmektedir. AÇEP 3 bölümden oluşmaktadır.

Açep nasıl kuruldu?​

Açep nasıl kuruldu?
Sevda Bekman tarafından yürütülen bir araştırma projesi ile atıldı. Araştırmada o yıllarda Türkiye’de okul öncesi eğitimin çocukların sadece %7’sine ulaştığı gerçeğinden yola çıkarak alternatif bir okul öncesi eğitim modeli olan Anne Çocuk Eğitim Programı (AÇEP) geliştirilir ve ilk uygulamalara başlar.

AÇEV kaç yılında kurulmuştur?​

1993Anne Çocuk Eğitim Vakfı / Kuruluş tarihi

AÇEV nereye bağlı?​

AÇEV nereye bağlı?
AÇEV, Diyarbakır’daki yeni merkezine taşındı.

Açep nasıl uygulanır?​

Açep nasıl uygulanır?
 AÇEP; MEB Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde haftalık 3 saat süren grup toplantılarıyla gerçekleştirilmektedir.  Gruplarda ortalama 20-25 anne bulunur.  Babaları bilinçlendirmek amacıyla kurs süresince 1 kez baba toplantısı yapılır.

Açevi kim kurdu?​

Çiğdem KağıtçıbaşıSevda BekmanAyşen ÖzyeğinAnne Çocuk Eğitim Vakfı/Kurucuları

AÇEV, "Anne Çocuk Eğitim Vakfı"nın kısaltmasıdır. AÇEV, ağırlıklı olarak eğitim programlarıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Hedef kitlelerinin ihtiyaçlarını araştırarak bilimsel temelli programlar geliştirir, bu programları işbirlikleriyle uygular ve uygulamaları değerlendirir.

AÇEV'in kuruluş amacı, anneleri ve çocukları eğitmektir. Günümüzde ise bu amacının dışında babalara, çocuksuz kadınlara ve ailelere de eğitimler ve destekler vermektedir. Ayrıca AÇEV'in sunduğu programlardan biri de AÇEP (Anne Çocuk Eğitim Programı) olup, bu program 25 hafta süren haftalık grup toplantılarıyla yürütülmektedir ve 3 bölümden oluşmaktadır.

AÇEV, 1993 yılında kurulmuştur ve Diyarbakır'daki yeni merkezine taşınmıştır. AÇEV'in programı olan AÇEP, MEB Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde haftalık 3 saat süren grup toplantılarıyla gerçekleştirilmektedir. Gruplarda ortalama 20-25 anne bulunur ve kurs süresince babaları bilinçlendirmek amacıyla 1 kez baba toplantısı yapılmaktadır.

AÇEP, Sevda Bekman tarafından yürütülen bir araştırma projesi ile başlatılmış olup, Türkiye'de okul öncesi eğitimin %7'sine ulaşabildiği gerçeğinden yola çıkılarak geliştirilmiştir. AÇEV'in kurucuları ise Çiğdem Kağıtçıbaşı, Sevda Bekman ve Ayşen Özyeğin'dir.

Geri