AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acentelik ucreti nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Acentelik ücreti nedir?​

Donatanı, kiralayanı ve işleticisi tarafından gemi kasasına gönderilen paranın acente tarafından gemiye verilmesi, yapılan masraflara ek olarak gemi sahibi, kaptanı, kiralayanı veya işleticisi tarafından acenteye ekli tarifeye göre ödenen ücreti, ifade eder.

Gemi acentelik ücreti neye göre alınır?​

Bir Boğazdan bir geçiş için baz ücret EURO Dönüş acentesi dekont edilen bedeli tayin edilen ilk acenteye ödemekle yükümlüdür. c) Boyları 300 metreyi geçen veya özel izinle geçen gemilerden; Acentelik baz ücretine ilaveten bu acentelik ücretinin % 75’i ayrıca alınır.
Primaj bedeli nedir?
Primaj ücreti: Çıkış limanında yüklemede gösterilen ihtimama karşılık, navluna ek olarak yük sahibi (navlun ödeyeni) tarafından ödenen ücrettir. BAF (Bunker Adjustment Factor): Petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların belli oranda navluna dahil edilmesidir.
Liman ardiye ücreti nedir?
İthalatçı firmaya faturalandırılan konteynerlerin toplam depolama masrafları ardiye masrafı olarak adlandırılmaktadır. İthal edilen ürünlerin konteyner içerisinden alınma süresi boyunca liman deposunda geçirdiği süre boyunca liman işletmesine ardiye masrafları ithalatçı firma tarafından ödenmelidir.

Gemi acentesi personeli tanıtım kartı nasıl alınır?​

Bu tarihten itibaren başvurular GABS üzerinden yapılacak ve inceleme sonrası yeterlilikleri uygun görülen acentelere ait gemi acentesi yetki belgesi ve gemi acentesi personeli tanıtım kartı elektronik belge olarak e-Devlet üzerinden alınabilecektir.

Gemi acenteliği yetki belgesi nereden alınır?​

Yetki belgesi almak isteyen gerçek veya tüzel kişiler, Gemi Acenteleri Bilgi Sistemi (GABS) üzerinden İdare tarafından belirlenen form ve belgelerle başvururlar. Başvurular İdare tarafından değerlendirilir ve bu Yönetmeliğe göre yeterliliği tespit edilenlere yetki belgesi verilir.
Gemilerin Teknik Yönetmeliğinde genel olarak göz önünde bulundurulan tekne boyu kaç metredir?
b) Tam boyu 15-24 metre arasında olup, yolcu kapasitesi 13-36 arasında olan gemiler Ek-16 daki denge kriterlerini sağlamak zorundadır. c) Tam boyu 24 metreden küçük, yolcu kapasitesi 37-150 arası olan gemiler Ek-17 deki denge kriterlerini sağlamak zorundadır.
Starya ne demek?
Starya süresi, geminin yükleme/boşaltma limanında, yükleme/boşaltma için beklemek zorunda olduğu süreyi ifade eder.
 
Geri
Üst