SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Acem Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 kase pişmiş kavurma
2 adet havuç
1 adet soğan
1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
3.5 su bardağı sıcak su
Acem Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler ılık suda 1saat kadar bekletilir nişastasını salar.
Pişirme tenceresine tereyağ ve yarım halka doğranmış soğan alınır ve şeker eklenip kavrulmaya başlanır.
Üzerine çubuk çubuk doğranmış havuçlar eklenir ve birlikte kavrulur, daha sonra kavurma eklenir.
Kavrulunca pirinç eklenir, tuz, karabiber eklenir.
Sıcak su üstüne konur ve suyunu çekene kadar takip edilir ek su isterse eklenir.
Demlenmeye bırakır ve servis edilir.
Acem Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kase pişmiş kavurma
2 adet havuç
1 adet soğan
1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
3.5 su bardağı sıcak su
Acem Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler ılık suda 1saat kadar bekletilir nişastasını salar.
Pişirme tenceresine tereyağ ve yarım halka doğranmış soğan alınır ve şeker eklenip kavrulmaya başlanır.
Üzerine çubuk çubuk doğranmış havuçlar eklenir ve birlikte kavrulur, daha sonra kavurma eklenir.
Kavrulunca pirinç eklenir, tuz, karabiber eklenir.
Sıcak su üstüne konur ve suyunu çekene kadar takip edilir ek su isterse eklenir.
Demlenmeye bırakır ve servis edilir.
Acem Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı