AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Açelya Devrim Yılhan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Doğum Tarihi
2 Eylül 1985

Burç
Başak

2 Eylül 1985 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Babası emekli albaydır. Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anabilim Dalı’ndan mezun oldu.
2011’de başrolerinde Didem Özkavukçu ve Osman Karakoç’un oynadığı “Unutma Beni” dizisinde yan rolde oynayarak oyunculuk hayatına atıldı.
2011 yılında yönetmenliğini Özer Kızıltan’ın yaptığı “Beni Unutma” filminde Mert Fırat, Açelya Devrim Yılhan, Tuba Ünsal, Kenan Ece, Melis Babadağ, Aliye Uzunatağan, Ünal Silver, Hakan Yufkacıgil ile beraber rol aldı.
2012 yılında “Leyla ile Mecnun” dizisine 46. Bölümden itibaren girerek Eylül karakterini canlandırdı. Dizide, Ali Atay, Ezgi Asaroğlu, Melis Birkan, Cengiz Bozkurt, Ahmet Mümtaz Taylan, Osman Sonant, Zeynep Çamcı, Serkan Keskin, Müge Boz, ile birlikte rol aldı.
2015 yılında yönetmenliğini Mete Sözer’in yaptığı “Ve Panayır Köyden Gider” adlı sinema filminde rol aldı.
Açelya Devrim Yılhan, 2016 yılında adı “Rengarenk” olan dizide Sedef karakterini canlandırdı. Bu dizide Selin Şekerci, Kaan Taşaner, Ümit Kantarcılar, Sertan Erkaçan, İbrahim Kendirci, Ferdi Sancar, Cem Belevi, Funda Güray, İnci Türkay, Şebnem Doğruer, Merve Oflaz ile birlikte onadı. Fakat dizi 7.Bölümünde final yaptıktan sonra devamı niteliğinde “Kaçın Kurası” adı ile kadronun bir kısmı değişerek devam etmiştir. Yeni dizide Serhat Teoman, Köksal Engür, Eylem Tanrıver, Abidin Yerebakan, Atilla Türkyılmaz, Burcu Altın Akdoğan ve Burak Tamdoğan katılmıştır. Kaan Taşaner, Ümit Kantarcılar, Sertan Erkaçan, Merve Oflaz diziden ayrılmışlardır.
FİLMOGRAFİ Televizyon 2009-2012 – Unutma Beni 2010-2012 – Deniz Yıldızı 2012-2013 – Leyla ile Mecnun 2013-2014 – İnadına Yaşamak 2016 – Adam ve Çocuk 2016 – Kaçın Kurası 2017 – Şevkat Yerimdar 2018 – Kalbimin Sultanı 2020-2022 – Masumlar Apartmanı 2022 – Hayatımın Şansı
İnternet 202? Kasaba
Sinema 2011 – Beni Unutma 2015 – Ve Panayır Köyden Gider Filiz Başrol oyuncusu 2017 – Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı

Açelya Devrim Yılhan, 2 Eylül 1985 tarihinde doğmuş ve Ankara'da dünyaya gelmiştir. Babası emekli bir albaydır. Tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra oyunculuk kariyerine adım atan Yılhan, 2011 yılında "Unutma Beni" dizisinde Didem Özkavukçu ve Osman Karakoç'un yan rollerinde oynamıştır.

2011 yılında yönetmenliğini Özer Kızıltan'ın üstlendiği "Beni Unutma" filminde rol almış ve Mert Fırat, Tuba Ünsal, Kenan Ece gibi isimlerle birlikte çalışmıştır. Ardından 2012 yılında "Leyla ile Mecnun" dizisinde Eylül karakterini canlandırarak Ali Atay, Ezgi Asaroğlu, Cengiz Bozkurt gibi oyuncularla beraber rol almıştır.

Açelya Devrim Yılhan, sinema dünyasındaki kariyerine de adım atmış ve 2015 yılında "Ve Panayır Köyden Gider" adlı filmde rol almıştır. Sonrasında 2016 yılında "Rengarenk" dizisinde Sedef karakterini canlandırmış ve Selin Şekerci, Kaan Taşaner gibi isimlerle birlikte çalışmıştır.

Yılhan'ın filmografisine baktığımızda; 2009-2012 yılları arasında "Unutma Beni", 2010-2012 yılları arasında "Deniz Yıldızı", 2012-2013 yıllarında "Leyla ile Mecnun", 2013-2014 yıllarında "İnadına Yaşamak", 2016 yılında "Adam ve Çocuk", 2016 yılında "Kaçın Kurası", 2017 yılında "Şevkat Yerimdar", 2018 yılında "Kalbimin Sultanı", 2020-2022 yılları arasında "Masumlar Apartmanı" ve 2022 yılında "Hayatımın Şansı" dizilerinde rol almıştır.

Ayrıca internet üzerinde "Kasaba" isimli bir projede yer almış ve sinema dünyasında da 2011 yılında "Beni Unutma", 2015 yılında "Ve Panayır Köyden Gider", 2017 yılında "Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı" filmlerinde yer almıştır.

Geri