- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Accounts Payable ne iş yapar?
notes payable: ödenecek (bkz: senet)ler, borçlunun borç verene geri ödeme yapması için yazılmış bir taahhüt kaydettiği bir borç hesabıdır. borcu veren taraf, borçlanacak kişiye bir miktar faiz karşılığında, başkasından borç alarak, ihtiyaç duyan kimseye teslim eder.Aparlık ne demek?
Hayırlı işleri sonraya bırakan, sonra yaparım diyen, iyi işleri geciktiren, bugünün işini yarına bırakan kimse.Su apar ne demek?
tiyatroda oyuncunun rol gereği seyircinin duyacağı biçimde ama öbür oyuncuların duymadığını varsayarak düşüncelerini söylemesi.
Apar ne demek TDK?
Oyuncunun rol gereği seyircilerin duyacağı biçimde, ama öbür oyuncular sanki duymuyormuş gibi düşünmesi ya da konuşması. 2 – Oyuncunun doğrudan seyirciye dönerek konuşması. Aside.
Apartopar nasıl yazılır?
APAR TOPAR NE DEMEK: Telaş ve acele ile anlamındadır. APAR TOPAR NASIL YAZILIR? Bu kelimenin apartopar mı, apar topar mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı apar topar şeklinde olmalıdır.Fıkı ne demek?
sevişmek, seks yapmak anlamında kullanılan argo tabir.Geçmem muhannet köprüsünden su Aparsa Beni yatmam çakal yatağında aslanlar yese beni ne demek?
Bu söz “Muhannet (yani namert ve korkak) bir şahıstan menfaat görmektense suda boğulmak daha hayırlıdır” anlamında kullanılmaktadır.
KO Aparsın su seni ne demek?
Geçme namert köprüsünden, ko aparsın su seni: (atasözünün anlamı) Namerde karşı minnet altında kalmaktansa sıkıntıya katlanmak daha uygun yoldur. Namerde karşı minnet altında kalmaktansa sıkıntıya katlanmak daha uygun yoldur.
Apar beni ne demek?
argoda çalmak, ödünç almak anlamında kullanılan bir kelime.Karis Karis nasil yazilir?
İkilemeler ayrı yazılır: adım adım, ağır ağır, akın akın, allak bullak, aval aval (bakmak), çeşit çeşit, derin derin, gide gide, güzel güzel, karış karış, kös kös (dinlemek), kucak kucak, şıpır şıpır, tak tak (vurmak), takım takım, tıkır tıkır, yavaş yavaş, kırk elli (yıl), üç beş (kişi), yüz yüz elli (yıllık) vb.Alın mı alnı mı?
İki heceli bazı kelimeler ünlüyle başlayan bir ek aldıklarında ikinci hecelerindeki dar ünlüler düşer: ağız / ağzı, alın / alnı, bağır / bağrım, beniz / benzi, beyin / beynimiz, boyun / boynu, böğür / böğrüm, burun / burnu, geniz / genzi, göğüs / göğsün, gönül / gönlünüz, karın / karnı, oğul / oğlu; çevir- / çevril-.
Ko yesin aslan seni ne demek?