AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acarlar kim?

Editör

Yeni Üye

Acarlar kim?​

Acaralılar, Gürcülerin Acara bölgesinde yaşayan etnografik bir koludur. 16 Temmuz 1921’de, tarihsel Acara topraklarını da kapsayan bölgede bölgenin müslüman karakterinden dolayı Acara Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti kurulmuştur.

Gürcistan’da kaç tane özerk bölge var?​

Gürcistan’da kaç tane özerk bölge var?
Gürcistan’ın idari yönetim birimleri, 9 bölge ve başkent Tiflis ile Abhazya Özerk Cumhuriyeti ve Acara Özerk Cumhuriyeti’nden oluşmaktadır.

Batum’da Türk var mı?​

Batum’da Türk var mı?
Türkiye’nin Sarp Sınır Kapısı’nı geçtikten sonra karşınıza çıkan Batum. Nüfusu 150 bin, yılda ağırladığı turist sayısı 4.5 milyon ve bunların 3 milyonu Türk.

Acarlar Sitesi kimin?​

Kurucumuz Sn. İsmet Acar tarafından 1983’te temelleri atılan Acarlar Şirketler Topluğu, başta gayrimenkul geliştirme ve inşaat alanında ülkemizde ve yakın bölgedeki pazarlara yönelik faaliyet göstermektedir.

Acarlar nereden gelmiştir?​

Acarlar nereden gelmiştir?
Birinci rivayete göre, Acarlar yaklaşık 150-200 yıl önce Afganistan ve İran üzerinden geçerek Türkiye’ye gelmişlerdir. Bu göç dalgasıyla gelen Acarlar’ın bir kısmı Doğu ve Güneydoğu bölgelerine yerleşirken bir kısmı da önce Adana’ya oradan da Aydın bölgesine doğru göçü sürdürmüşlerdir.

Gürcistan’da ne kadar Türk var?​

Gürcistan’da ne kadar Türk var?
Toplam 4,5 milyon kişiden oluşan Gürcistan nüfusunun bir kısmı (yaklaşık 600 bin kişi) Türklerden oluşmaktadır. Türkler,başkent Tiflis dışında Marneuli, KvemoKartli, Bolnisi, Dmanisi, Kardabani,Kaheti, ShidaKartli illerinde yaşamaktalar.

Batum ne millet?​

Batum (Gürcüce-Lazca: ბათუმი / Batumi), Gürcistan’ın özerk cumhuriyeti Acara’nın başkenti olan Karadeniz kıyısındaki liman kenti. Nüfusu 152.839 (2014 sayımı) olan Batum, önemli bir liman ve ticaret merkezi olarak hizmet vermektedir. Subtropikal bir bölgede yer almaktadır.

Batum hangi milletten?​

Batum hangi milletten?
Batum (Gürcüce-Lazca: ბათუმი / Batumi), Gürcistan’ın özerk cumhuriyeti Acara’nın başkenti olan Karadeniz kıyısındaki liman kenti. Nüfusu 152.839 (2014 sayımı) olan Batum, önemli bir liman ve ticaret merkezi olarak hizmet vermektedir.

Acar ailesi Kimdir?​

Acar ailesi Kimdir?
Hikmet Erdinç Acar (d.13 Mayıs 1980) ve Funda Acar adlarında iki kardeşi vardır. Müteaahitlik yapan Erdal Acar, aslen Artvin ili, Borçka İlçesindendir. Erdal Acar, 1983 tarihinde babası İsmet Acar ve ailesi tarafından kurulan Acarlar Şirketler Topluluğunda Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır.

Acarkent ne zaman yapıldı?​

Beykoz’daki Serdaroğlu Özel Ormanı üzerinde Acarkent’in bin 540 adet villası bulunuyor. 1985 yılında düzenlenen Orman Kanunu’nda özel ormanlara verilen yüzde 6’lık yapı iznine dayanarak 1987’de inşaata başlayan müteahhit İsmet Acar, 2006’ya kadar yapılaşma oranını yüzde 96’ya kadar çıkardı.

Acarlar Gürcistan'ın Acara bölgesinde yaşayan etnografik bir koludur. 1921 yılında Acar bölgesindeki müslüman nüfusun etkisiyle Acara Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti kurulmuştur. Gürcistan'da ise Acara Özerk Cumhuriyeti ve Abhazya Özerk Cumhuriyeti olmak üzere toplamda 9 bölge ve başkent Tiflis bulunmaktadır.

Batum, Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti ve Karadeniz kıyısındaki önemli bir liman şehridir. Nüfusunun bir bölümü Türklerden oluşmaktadır ve yılda 3 milyon Türk turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Acarlar Şirketler Topluğu ise 1983 yılında İsmet Acar tarafından kurulmuş olup başta gayrimenkul geliştirme ve inşaat alanında faaliyet göstermektedir.

Acarlar ismi ise birinci rivayete göre, yaklaşık 150-200 yıl önce Afganistan ve İran üzerinden Türkiye'ye göç eden bir topluluğun adıdır. Bu göç dalgasıyla gelen Acarlar, Türkiye'de farklı bölgelere yerleşmişlerdir.

Gürcistan'da yaklaşık 600 bin Türk yaşamaktadır ve bunlar genellikle başkent Tiflis dışındaki Marneuli, KvemoKartli, Bolnisi, Dmanisi, Kardabani, Kaheti ve ShidaKartli illerinde yaşamaktadırlar.

Batum ise Gürcistan'ın özerk Acara Cumhuriyeti'nin başkenti olup, Karadeniz kıyısında bulunan önemli bir liman ve ticaret merkezidir. Nüfusu 152.839'dur ve subtropikal bir bölgededir.

Acar ailesi ise Hikmet Erdinç Acar ve Funda Acar kardeşlerden oluşmaktadır. Müteahhitlik yapan Erdal Acar'ın ailesi tarafından 1983 yılında kurulan Acarlar Şirketler Topluğu'nda yönetim kurulu üyeliği bulunmaktadır.

Acarkent ise Beykoz'daki Serdaroğlu Özel Ormanı üzerinde inşa edilmiş bir yerleşim bölgesidir. İnşaatına 1987 yılında başlanmış olup, müteahhit İsmet Acar tarafından geliştirilmiştir.

Geri