Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Abonelik sozlesme nasil feshedilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.417
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Abonelik sözleşme nasıl feshedilir?​

Sözleşmeyi sonlandırmak için fesih bildirimini satıcı veya sağlayıcıya yöneltmeniz yeterlidir. Fesih bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içerisinde sözleşmeniz sonlandırılmalıdır.

Internet sözleşmesi kaç gün içinde iptal edilebilir?​

Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir.

Internet sözleşmesi iptal edilebilir mi?​

Internet sözleşmesi iptal edilebilir mi?
(4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

Imzalanan sözleşme iptal edilir mi?​

Imzalanan sözleşme iptal edilir mi?
İmzalanan sözleşmenin iptali için dava açılması gerekir. Bu davalarda görevli olan mahkeme ise Asliye Hukuk Mahkemeleri olmaktadır. Borcun ifasının belirli bir zamanda ya da belirli bir süre kapsamında gerçekleşmemesi durumlarında, ifade artık kabul edilemeyecek durumda ise sözleşmenin iptali talep edilebilir.

Taahhütlü abonelik ne zaman iptal edilir?​

Usulüne uygun bir fesih bildiriminin ardından şirketin fesih bildiriminin yapıldığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde tüketicinin talebi doğrultusunda sözleşmeyi feshetmek zorundadır.

Abonelik sözleşmesi feshi ne demek?​

Belirli süreli abonelik sözleşmelerinin feshi Tüketici bir yıl veya daha uzun süreli abonelik sözleşmesini istediği zaman hiçbir gerekçe göstermeksizin ve hiçbir cezai şart ödemeksizin sözleşmeyi feshetme hakkında sahiptir.

Cayma bedeli nasıl geri alınır?​

Cayma bedeli nasıl geri alınır?
Tüketiciler kendilerinden ‘indirimin iadesi’ adı altında alınan eskisi gibi cayma bedellerini hakem heyetlerine başvurup geri alabilir. Böyle bir durumda tüketici sözleşmeyle birlikte hakem heyetine başvurmalı.

Türk Telekom internet cayma hakkı kaç gün?​

Türk Telekom internet cayma hakkı kaç gün?
Türk Telekom İnternet 14 Günlük Yasal Cayma Hakkı

Türk Telekom internet başvuru iptali nasıl yapılır?​

- TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET İPTAL TALEP FORMU.
- 444 1 444 | turktelekom.com.tr. İnternet Hizmet No :
- 444 1 444 | turktelekom.com.tr. İPTAL TALEBİNDEN VAZGEÇEN MÜŞTERİNİN DOLDURACAĞI ALAN:
- ABONE/VEKİL İMZA. ABONE/VEKİL İMZA.
- /
- Abonelik ve Kullanım Verisi İşleme izin veriyorum İzin Veriyorum İzin Vermiyorum Tekrar Sorulmayacak.

Internet sözleşmemi nasıl fesh ederim?​

Evde internet sözleşmesini ya da benzeri taahhütlü abonelik sözleşmesinin iptali ilgili şirketin yetkili bayilerine dilekçe vermek suretiyle ya da teyit edilmiş olması koşulu ile ilgili şirketin fax numarasına fax çekilmesi suretiyle ya da şirket tarafından belirlenen diğer yöntemler ile imzalı bir dilekçe aracılığı …

Sözleşme kaç gün içinde iptal edilir?​

Sözleşme kaç gün içinde iptal edilir?
(1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Hangi durumlarda sözleşme iptal edilebilir?​

Hangi durumlarda sözleşme iptal edilebilir?
‘ Sözleşme yapılırken aşırı yararlanma,aldatma, yanılma,korkutma,tehdit altında olma gibi durumlarda yine sözleşme , dava açılarak geçersiz hale getirilip varsa verilenler geri alınabilmektedir.
 
Abonelik sözleşmelerinin feshedilmesi ve internet sözleşmeleri ile ilgili iptal süreçleri oldukça önemlidir. İşte verdiğiniz bilgiler doğrultusunda detaylı bir şekilde açıklamalar:

1. **Abonelik sözleşmesi nasıl feshedilir?**
Abonelik sözleşmesini sonlandırmak için fesih bildirimini satıcı veya sağlayıcıya yönlendirmeniz yeterlidir. Fesih bildirimi sağlandıktan en geç 7 gün içerisinde sözleşme sonlandırılmalıdır.

2. **İnternet sözleşmesi kaç gün içinde iptal edilebilir?**
Tüketici, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin, internet sözleşmesini kurulmasından itibaren 14 gün içinde iptal edebilir ve bu hak kullanılabilir.

3. **Internet sözleşmesi iptal edilebilir mi?**
Tüketiciler, belirsiz süreli veya bir yıldan uzun süreli belirli süreli abonelik sözleşmelerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin ve cezai şart ödemeksizin istedikleri zaman iptal edebilirler.

4. **Imzalanan sözleşme iptal edilir mi?**
Eğer bir imzalanan sözleşmenin iptal edilmesi gerekiyorsa, bunun için dava açılması gerektiği belirtilmektedir. İptal davalarında görevli olan mahkeme genellikle Asliye Hukuk Mahkemeleri olmaktadır.

5. **Taahhütlü abonelik ne zaman iptal edilir?**
Usulüne uygun bir fesih bildiriminin ardından, şirketin fesih bildirimini aldığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde tüketici talebi doğrultusunda taahhütlü abonelik iptal edilmelidir.

6. **Abonelik sözleşmesi feshi ne demek?**
Belirli süreli abonelik sözleşmelerinin feshi, bir yıl veya daha uzun süreli abonelik sözleşmesinin tüketici tarafından hiçbir gerekçe göstermeksizin ve hiçbir cezai şart ödemeksizin sonlandırılması anlamına gelmektedir.

7. **Cayma bedeli nasıl geri alınır?**
Tüketiciler, 'indirimin iadesi' adı altında alınan cayma bedellerini hakem heyetlerine başvurarak geri alabilirler. Tüketiciler, bu durumda sözleşmeyle birlikte hakem heyetine başvurmalıdırlar.

8. **Türk Telekom internet cayma hakkı kaç gün?**
Türk Telekom İnternet (veya benzeri hizmetler) için yasal olarak 14 günlük bir cayma hakkı bulunmaktadır.

9. **Türk Telekom internet başvuru iptali nasıl yapılır?**
Türk Telekom internet başvuru iptal talebi için yetkili bayilere dilekçe vermek, ilgili şirketin fax numarasına fax çekmek veya şirket tarafından belirlenen diğer yöntemlerle iptal talebinde bulunmak gerekmektedir.

10. **Sözleşme kaç gün içinde iptal edilir?**
Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe belirtmeden ve cezai şart ödemeden sözleşmeyi iptal edebilir. Cayma bildirimi noterlik aracılığıyla satıcıya iletilmelidir.

11. **Hangi durumlarda sözleşme iptal edilebilir?**
Sözleşme yapılırken aşırı yararlanma, aldatma, yanılma, korkutma, tehdit altında olma gibi durumlar söz konusu ise, sözleşme dava açılarak geçersiz hale getirilebilir ve verilenler geri alınabilir.

Umarım verdiğim detaylı açıklamalar size yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst