Ablasyon sonrasi carpinti olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
248.047
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ablasyon sonrası çarpıntı olur mu?​

Kateter Ablasyon Sırasında: Ağrıya sebebiyet vermeyen bir işlemdir. Sorumlu bölge tespit edildikten sonra, bu bölgeye ucunda metal bir elektrot olan kateter vasıtasıyla enerji verilerek burada bulunan sorumlu hücreler yakılır ve imha edilir. Bu esnada hasta göğüste yanma ve çarpıntı hissedebilir.

Ablasyon kalbe zarar verir mi?​

Her tedavi yönteminde olduğu gibi ablasyon işleminin de riskleri (komplikasyon) vardır. Kasıkta kanama, kasık damarında zedelenme, kalp zarına kanama, kalpte delinme, pıhtı atması, kalp içinde kapakçıkların ve iletim sisteminin zarar görmesi veya kalbe komşu organların hasarlanması gibi riskler söz konusudur.
Ablasyonda hasta uyutulur mu?
Sıcak ablasyonda olduğu gibi Criyoablasyonda da çoğu kez kasık bölgesindeki damarlar kullanılır. Eğer hasta işlem ile ilgili çok huzursuzsa ya da işlem çok uzun sürecekse genel anestezi de tercih edilebilir. Hastalar genellikle işlemden 24 saat sonra taburcu edilir.
Ablasyon öldürür mü?
Dr. Bülent Özin, kalp ritim bozukluğunda ablasyon (kalp çarpıntısının yakılarak veya dondurularak tedavi edilmesi) yönteminin, ölüm oranını yüzde 47 azalttığını söyledi.

Ablasyon sonrası nelere dikkat etmeliyiz?​

Ablasyon Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ablasyon sonrası nefes darlığı olur mu?​

Kalp atım hızının yüksek olmasına bağlı olarak hastalar daha çabuk yorulur ve nadir de olsa bayılma gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Ancak bazı hastalar çarpıntıyı direkt olarak hissetmez. Bunun yerine nefes darlığı, huzursuzluk, tansiyonda dengesizlik gibi farklı şikayetlerle gelebilir.
Ablasyon kaç saat sürer?
İşlem süresi çok değişkendir: 1/2-2 saat ile 4-6 saate kadar sürebilir. Daha sonra kateter çıkarılır. Kateter ablasyon sonrası: Kateterin giriş yerinde kanama olmaması için bu bölge sarılır ve hafif bir ağırlık konularak yatak istirahatine alınır.
Ablasyon sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ablasyon sonrası şikayetler nelerdir?​

Kateterinizin yerleştirildiği yerde morarma veya ağrı (yerleştirme yerleri) Nefes darlığı veya göğüs ağrısı Yerleştirme yerine yakın kolunuzda veya bacağınızda soğukluk, Ablasyon sonrası kasıkta şişlik veya uyuşma.

Ablasyon sonrası kaç gün dinlenmeli?​

Kateter ablasyon işlemi sonrası genellikle bir gün (işlemin uygulandığı gün) hastanede kalmanız gerekebilir. Damara giriş yerinin iyileşmesi için genellikle hastanedeki 4-6 saatlik yatak istirahatı yeterli olmaktadır. İşlem sonrası 1-2 gün içerisinde hastaların normal hayatlarına dönmesi mümkün olmaktadır.
Sıcak ablasyon ne kadar sürer?
Sıcak ablasyon uygulamasının süresi ise çarpıntının türüne göre değişebilir. Ancak genel olarak 1 saat içerisinde tamamlanan bir işlemdir. Çoğu hasta işlemden 24 saat sonra taburcu edilir ve hastalar günlük yaşamına kaldığı yerden devam edebilir.
Ablasyon ne zaman iyileşir?
Tam iyileşme yaklaşık 6 ila 8 hafta sürer, ancak 2 veya 3 hafta içinde normal aktivitelere dönebilmelisiniz. Yaklaşık 4 hafta içinde kendinizi daha iyi hissetmeye başlamalısınız. Muhtemelen yaklaşık 3 ay boyunca bir kan inceltici alacaksınız. Ablasyon sonrası birkaç saatten bir güne kadar yoğun bakımda olacaksınız.
 
Geri
Üst