AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Abdominoperineal nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Abdominoperineal nedir?​

Abdominoperinal rezeksiyon (miles operasyonu ) rektum kanseri nedeni ile yapılan ameliyatta hastanın kalın bağırsağının son kısmı ile birlikte makat bölgesinin de çıkarıldığı ameliyattır.

Hartmann prosedürü ne demek?​

Hartmann prosedürü sigmoid kolon rezeksiyonunu takiben sol iliak fossadan yapılan bir uç kolostomi ile birlikte rektum güdüğünün kapatılmasından oluşur. Bu prosedür ilk olarak Fransız cerrah Henry Hart- mann tarafından sol kolon kanserlerinde anastomoz kaçağı ile ilişkili mortalitenin azaltılması için tarif edilmiştir.
Sfinkter koruyucu cerrahi nedir?
Bu sfinkter koruyucu yöntem, tümör anal sfinkterin tepesinden en az 1 santimetre yukarıda ise rektal kanser cerrahisi için bir seçenek olabilir. Cerrah rektumun tamamını ve çevre dokunun yeterli kısmını temiz sınırlara ulaşmak amacı ile çıkarır. Ardından kolonun kalan ucu kolona bağlı bir kese gibi şekillenebilir.
Hartman Güdüğü nedir?
Hartmann procedürü (HP) başlıca kolon obstriksiyon ve perforasyonlarını içeren çeşitli kolonik aciller için uygulanan bir yöntemdir. HP’ne bağlı stoma bağırsak sürekliliği ikinci bir operasyon ile sağlanıncaya kadar geçici olarak düşünülür ancak HP uygulanan bazı hastalarda stoma kapatılması yapılamıyabilir.

Hartmann ne demek?​

Hartmann işlemi, primer anastomozun güvenilir olmadığı sigmoid ve rektumun üst kesimini içeren, değişik patolojiler endikasyonu olan bir girişimdir. Çalışmamızda Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde 1992-1997 arasında Hartmann işlemi yapılan 31 hastadaki deneyimimiz incelenmiştir.

Rektum ameliyatı nasıl yapılır?​

Rektumun üst ve orta bölümündeki kanserlerde bu ameliyat tercih edilir. Kanserli bölge ile beraber bağırsak etrafındaki lenfatik dokunun bir bütün olarak ‘total mezorektal eksizyon (TME)’ tekniği ile çıkarılmasının ardından, rektumun bağırsak devamlılığı eskiden olduğu gibi sağlanır.

Geri