Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Abdel Sellou kim?

Editör

Yeni Üye

Abdel Sellou kim?​

Driss aslında Cezayirli bir Araptı ve gerçek hayatta adı Abdel Sellou’ydu. Abdel 4 yaşında ailesini geride bırakıp Fransa’da akrabaları ile yaşamaya geldi. 23 yaşında ise Philippe’in bakıcısı olarak işe girdi. Filmin yönetmeni bazı gerçekleri dışarıda bırakmaya karar vermiş.

Intouchables gerçek mi?​

Intouchables gerçek mi?
Film, Fransız aristokrat, Philippe Pozzo di Borgo ve Cezayirli göçmen Abdel Sellou’nun gerçek hayat hikayelerine dayanıyor. 1993’te Philippe, bir kazadan sonra felç olur. 3 yıl sonra karısı kanserden ölür ve milyoner ciddi bir depresyona girer.

Can Dostum filmi gerçek mi?​

Can Dostum, orjinal adı Intouchables (Dokunulmazlar) olan 2012 yapımı bir Fransız filmi. Başrol oyuncuları, Ömer Say ve François Cluzet başrollerde. Senaryo, Philippe Pozzo di Borgo’nun kitabından uyarlanmış, gerçek bir hikâyeye dayanıyor.

Sıkıysa Yakala konusu gerçek mi?​

Sıkıysa Yakala konusu gerçek mi?
SIKIYSA YAKALA(CATCH ME İF YOU CAN) FBI’ın ünlü “En Çok Arananlar” listesinde yer alan en genç dolandırıcısının gerçek yaşam öyküsünde zanlı Frank Abagnale Jr, henüz 18 yaşına gelmeden sahte doktorluk, avukatlık ve büyük bir hava yolu şirketinde pilot yardımcılığı yaptığını söyleyerek dolandırıcılığa girişti.
Can dostum kimin hayatı?​
Yönetmenler Olivier Nakache ve Eric Toledano, Can Dostum’un senaryosunu izledikleri ‘A la vie, a la mort’ adlı belgeselden yola çıkarak yazmışlar. Belgesel, felçli milyarder Philippe Pozzo di Borgo ve onun kendisine bakmak için işe aldığı Arap Abdel arasındaki ilişkiyi konu almaktaydı.

Can Dostum gerçekte kim?​

Can Dostum gerçekte kim?

Can Dostum kimlere denir?​

Sevilen, güvenilen yakın arkadaş.

Sıkıysa Yakala konusu nedir?​

Sıkıysa Yakala konusu nedir?
Sıkıysa Yakala, bir ajan ile bir suçlunun arasındaki kedi-fare oyununu konu ediyor. FBI ajanları hiç şüphe yok ki kendilerine çok fazla güvenmektedirler; ancak bu kez karşılarındaki, onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır.

Sıkıysa Yakala kimi anlatıyor?​

Sıkıysa Yakala veya orijinal adıyla Catch Me if You Can, Frank Abagnale Jr.’nin hayat öyküsünden esinlenilerek oluşturulan 2002 yapımı komedi-drama türünde bir sinema filmidir.

Can Dostum hangi ülkenin?​

Can Dostum hangi ülkenin?
Can Dostum (Fransızca özgün adıyla Intouchables), yönetmenliğini Olivier Nakache ve Éric Toledano’nun üstlendiği, komedi-drama türündeki 2011 yapımı Fransız filmi. Başrollerini François Cluzet ve Omar Sy paylaşmaktadır.
Can arkadaş ne demek?​
Yakın dost, çok sevilen arkadaş.

Sıkıysa Yakala Netflixte var mı?​

Sıkıysa Yakala Netflixte var mı?
Evet, Sıkıysa Yakala Netflix’te mevcuttur (14 Nisan 2015’de eklendi).

Sıkıysa Yakala kimden esinlendi?​

Can dostu kimdir?​

Can dostu kimdir?
Açıklamada, “can dostu” teşkilatının maksadı, “TSK’da, birlik komutanları/kurum amirlerinin personelini en iyi şekilde tanımasını kolaylaştırmak, birlik ruhunun oluşmasına katkıda bulunmak, insan hayatına mal olacak kaza ve olaylarla disiplinsizlikleri önceden tespit etmek ve önlemek, Rehberlik ve Danışma Merkezlerinin …

Abdel Sellou, gerçek adıyla Abdel Sellou, Fransız filmi "Can Dostum"un temel karakterlerinden biridir. Gerçek hayatta Fransız aristokrat Philippe Pozzo di Borgo'nun bakıcısı olarak görev yapmış Cezayirli bir göçmendir. Film, gerçek hayattan esinlenerek oluşturulmuş olan bir yapım olduğundan, Abdel Sellou'nun karakteri de gerçek bir kişinin yaşam öyküsünden uyarlanmıştır.

"Can Dostum" adlı film, gerçek yaşam hikayelerine dayanmaktadır ve Philippe Pozzo di Borgo ile Abdel Sellou'nun gerçek hayatındaki olaylardan esinlenilerek sinemaya uyarlanmıştır. 1993 yılında geçen olaylarda Philippe'nin bir kaza sonucu felç olması ve sonrasında yaşadığı zorluklar, filmde de detaylarıyla anlatılmıştır.

Öte yandan, "Sıkıysa Yakala" adlı film ise gerçek bir hikayeden uyarlanmış olan başka bir yapım. Frank Abagnale Jr.'ın hayatından esinlenilen bu filmde, genç dolandırıcının FBI tarafından kovalanmasını konu almaktadır. Frank Abagnale Jr.'ın gerçek yaşam öyküsü de oldukça ilginç ve sıradışı dolandırıcılık olaylarıyla doludur.

Her iki film de gerçek hayattan ilham alarak oluşturulmuş önemli yapımlardır ve izleyicilere gerçek yaşam hikayelerini aktarma amacı taşımaktadır.

Geri