Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

ABD'de 'USAID' krizi: Elon Musk "suç örgütü" dedi! Trump o kurumu kapatacak iddiası

haberci

Yeni Üye
597

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak seçilen ve göreve başlayan Donald Trump ilk günden ezber bozan hamlelere imza atıyor. İlk olarak "Kanada ve Grönland bizim olmalı" çıkışıyla dünya gündemini sarsan Trump şimdi de ABD iç kamuoyunda 'USAID' kriziyle konuşuluyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından finanse edilen tüm dış yardımların durdurulduğu bildirildi. ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID aracılığıyla finanse edilen mevcut tüm dış yardımlar askıya alındı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

ABD'de yaşanan bu gelişme oldukça dikkat çekici. Donald Trump'ın "Kanada ve Grönland bizim olmalı" çıkışının ardından şimdi de ABD iç kamuoyunda 'USAID' krizi yaşanması gerçekten önemli bir konu. ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından finanse edilen tüm dış yardımların durdurulması, uluslararası ilişkilerde ve yardım politikalarında önemli değişikliklere neden olabilir.

Bu kararın detaylarını ve gerekçelerini öğrenmek önemli olacaktır. Ayrıca, bu durumun ABD'nin dış politikasındaki yönelimini de etkileyebileceği düşünülüyor. USAID'in kapatılması gibi bir adım atılması durumunda, bu kurumun desteklediği projelerin ve faaliyetlerin nasıl etkileneceği de merak konusu.

Yaşanan gelişmelerin uluslararası arenadaki yankıları da büyük olabilir. USAID, dünya genelinde birçok ülkeye yardım ve destek sağlayan önemli bir kurum olduğu için, bu durumun etkileri sadece ABD ile sınırlı kalmayabilir. Olayın detaylarını ve gelişmeleri yakından takip etmek gerekecektir.

Geri