AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AACSB akreditasyonu ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

AACSB akreditasyonu ne işe yarar?​

AACSB, üniversitelerin işletme ve muhasebe programlarında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde uluslararası tanınmışlık sağlamaktadır. AACSB Akreditasyon Standartları, bu programlarda eğitim alan öğrencilere kendilerini geliştirmeleri ve daha iyi bir eğitim almaları konusunda katkı sağlamaktadır.

AACSB hangi üniversitelerde var?​

AACSB hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız. Mart 2021 itibariyle ülkemizde Bilkent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi AACSB akreditasyonunu elde etmişlerdir.

Istanbul Üniversitesi akredite mi?​

Istanbul Üniversitesi akredite mi?
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, tüm dünyadaki işletme fakültelerini akredite eden önemli bir kuruluş olan The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) (ABD) tarafından akredite edildi.

Akreditasyon hangi üniversitelerde var?​

Akreditasyon hangi üniversitelerde var?
Türkiye’deki durum ve Akredite Programlar Türkiye’den ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi , Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden birçok program ABET akreditasyonuna sahiptir. Ayrıca KKTC’den Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin de birçok bölümü ABET akreditasyonuna sahiptir.

Equis akreditasyonu nedir?​

EFMD Quality Improvement System (EQUIS), European Foundation for Management Development’ın (EFMD) sunduğu akreditasyon programlarından bir tanesidir. Bir başka ifadeyle, Avrupa İşletme Geliştirme Vakfı’nın arkasında olduğu akreditasyon hizmeti olarak bilinmektedir.

Akreditasyon hangi bölümlerde var?​

Akredite Lisans Programları
- Bilgisayar Mühendisliği.
- Cevher Hazırlama Mühendisliği.
- Çevre Mühendisliği.
- Elektrik Mühendisliği.
- Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği.
- Endüstri Mühendisliği.
- Gemı İnşaatı Ve Gemi Makınaları Mühendisliği.
- Gemi Ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği.

ABET akreditasyonu hangi üniversitelerde var?​

ABET akreditasyonu hangi üniversitelerde var?
Türkiye’den ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi , Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden birçok program ABET akreditasyonuna sahiptir. Ayrıca KKTC’den Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin de birçok bölümü ABET akreditasyonuna sahiptir.

Akredite olan üniversite ne demek?​

Akredite olan üniversite ne demek?
Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.

Üçlü akreditasyon nedir?​

Bu sayede dünyadaki en iyi işletme okullarının sahip olduğu 3’lü akredite unvanına erişmenin onurunu yaşıyoruz. Bu akreditasyona ulaşmak, öğretim, araştırma, müfredat geliştirme, öğrenci kazanımı ve deneyimi gibi alanlar dâhil olmak üzere eğitimde mükemmelliğin küresel standartlarda tanınması anlamına geliyor.

Akredite bölüm ne demek?​

Program Akreditasyonu; bir akreditasyon kuruluşu tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade etmektedir.

Akredite üniversiteler hangileri?​

Akredite üniversiteler hangileri?

ABET sertifikası ne işe yarar?​

ABET sertifikası ne işe yarar?
İngilizce açılımı Accreditation Board for Engineering and Technology olan ABET, temel olarak üniversite programlarını değerlendirip belirlediği standartlarını karşılayan üniversitelere bir denklik sertifikası vererek onları akredite eder.

Odtü diploması Amerikada geçerli mi?​

Eğitimde kalitenin en önemli göstergelerinden biri uluslararası akreditasyonlardır. ODTÜ diploması uluslararası geçerliliğe sahiptir.

AACSB akreditasyonu, işletme ve muhasebe programları için uluslararası tanınırlık sağlayan önemli bir belgedir. Bu akreditasyona sahip üniversitelerde eğitim alan öğrenciler daha iyi bir eğitim alma fırsatına sahip olur ve kariyerlerinde avantaj elde edebilirler.

Ülkemizde Bilkent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi AACSB akreditasyonunu almıştır. Bu üniversitelerde işletme ve muhasebe programlarında eğitim alan öğrenciler bu uluslararası geçerliliğe sahip belge sayesinde daha rekabetçi bir pozisyonda olabilirler.

Akreditasyonlar, belirli standartları karşılayan üniversite programlarına verilen önemli belgelerdir. Örneğin, ABET akreditasyonu da mühendislik programları için önemli bir belgedir. Türkiye'den ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi, birçok programlarıyla ABET akreditasyonuna sahiptirler.

EQUIS akreditasyonu ise European Foundation for Management Development'ın sunduğu bir akreditasyon programıdır. Bu program Avrupa İşletme Geliştirme Vakfı (EFMD) tarafından desteklenmekte olup işletme alanında kalite standartlarını yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Akreditasyonlar bölümler veya programlar için de geçerlidir. Özellikle mühendislik alanında birçok programa ABET akreditasyonu verilmektedir. Bu akreditasyonlar, programların belirli standartları karşıladığını ve kaliteli bir eğitim sunduğunu gösterir.

Üçlü akreditasyon ise dünyadaki en iyi işletme okullarının sahip olduğu üç farklı akreditasyonu (AACSB, EQUIS, AMBA) aynı anda elde etmesini ifade eder. Bu da o okulun eğitimde mükemmelliği ve küresel standartlarda tanınmayı gösterir.

Son olarak, ODTÜ diplomasının uluslararası geçerliliği olduğu belirtilmiştir. Uluslararası geçerlilik açısından akreditasyonlar önemli birer kriterdir ve öğrencilere kariyerlerinde fırsatlar sunar.

Geri