AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

A Level GCSE nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

A level GCSE nedir?​

GCSE, zorunlu 11 senelik (5-16 yas) eğitimin ardından öğrencilerin girmesi gereken sınavlara ve lisenin son yıllarına verilen addır. Öğrenci, devletin zorunlu kıldığı eğitimi tamamladığına dair GCSE sınavına girmelidir.
IB mi A Level mi?
IB dersleri gene öğrencinin ileri eğitim hedeflerine göre belirlenmektedir; ancak A level’dan farklı olarak bu kez ders sayısı 6 ‘dır ve bu öğrenciye seçimlerinde biraz daha esneme alanı tanımaktadır. 6 modülün 3 tanesi” high level” yani ileri düzeyde 3 tanesi ise “standard level” da alınmaktadır.
GCSE or equivalent ne demek?
Türkiye’den alınan standart lise mezuniyet diplomasının İngiltere’deki karşılığı GCSE ‘dir (General Certificate of Secondary Education) ve bu diploma doğrudan üniversiteye giriş imkanı vermez.

GCSE sertifikası nedir?​

The General Certificate of Secondary Education (GCSE) 14- 16 yaşları arasındaki öğrencilerin katıldığı İngiltere eğitim sisteminde sunulan bir kualifikasyondur. Orta öğretim seviyesindedir ve 11 – 16 yaşları arasında alınır.
As A Level ne demek?
Cambridge International Advanced Subsidiary Levels (AS Levels) ve Cambridge International Advanced Levels (A Levels), alan bazlı yeterlilik dereceleri olup genellikle lisenin son iki yılında alınır.
General Certificate of Secondary Education ne demek?
International Genel Certificate of Secondary Education veya IGCSE okul öğrencilerine verilebilen uluslararası bir eğitim belgesidir.

A level öğrenci ne demek?​

A Level, İngiltere eğitim sisteminde lise seviyesinde ve üniversite öncesi eğitim alan 16-19 yaşındaki öğrencilere sunulan eğitimdir. 2 yıllık eğitimden sonra öğrenci aldığı dersler ile ilişkili olan bölümleri sunan üniversiteye direkt geçebilir. Süresi: Bu programın süresi iki yıldır.
Igcse sınavı nedir?
IGCSE, Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası programıdır. AS Level (Advanced Subsidiary Level), A Level (Advanced Level) İngiliz lise diplomasıdır. Abitur diploma programı Alman lise bitirme sınavı olarak bilinir. GIB programı, IB ve Abitur programlarının birleşiminden oluşmuştur.
A Level hangi ülkelerde geçerli?
Hangi Ülkelerde Geçerlidir? A Level programı İngiltere üniversitelerinin tamamında lisans eğitimi alma imkanını öğencilere sunarken aynı zamanda İngiltere eğitim sistemine yakın olan Avustalya ve Yeni Zelanda’da da üiniversiteleri için de yeterli olmaktadır.

A Level öğrenci ne demek?​

IB hangi liselerde var?
Şu anda 39 tane özel lise IB eğitimi vermektedir. Bunların arasında KOÇ Lisesi, TED Kolejleri, Doğa Kolejleri, Ahmet Ulusoy Lisesi, Özel Bilkent Lisesi, Özel Eyüpoğlu Lisesi, Tarsus Amerikan Koleji, İzmir Amerikan Koleji, Enka Okulları, Özel Yüce Okulları, Üsküdar Amerikan Koleji, Özel Arı Okulları bulunmaktadır.
GCSE grade nedir?

A Level sınavı nedir?​

A LEVEL, Türkiye’de karşılığı ingiliz lise diploması olarak kabul edilir. Çünkü öğrenciler İngiltere’de lisenin son yılında A Level sınavlarına girerler ve bu sınavlardan edindikleri notlarla üniversitelere başvurularda bulunurlar. A LEVEL’ın açılımı Advanced Level’dır ve Türkçe anlamı “Gelişmiş Seviye” dir.
A Level lise diploması nedir?
A Level İngiliz lise diplomasıdır. Dünyada uluslararası geçerliliğe sahip en önemli sertifikasyonlardan bir tanesidir ve yine dünyanın en önemli üniversiteleri tarafından (Oxford, Cambridge, LSE, Stanford, Yale, MIT, Harvard …) kabul edilen nadir diplomalardandır.
A Level diploma nedir?

IB hangi ülkede?​

International Baccalaureate) Uluslararası Bakalorya programı, İsviçre’nin Cenevre kentinde herhangi bir ticari amaç güdülmeden kurulmuş olan bir eğitim programıdır.
A level mi ib mi?
GCSE or equivalent nedir?

IB hangi ülkelerde geçerli?​

IB Diploması Hangi Ülkelerde Geçerlidir? IB diploması, dünya çapında pek çok üniversiteye giriş koşulu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, IB mezunları ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve çeşitli Avrupa ülkelerindeki üniversitelere girerken birçok ayrıcalık kazanmaktadırlar.
GCSE nin açılımı nedir?
AP diploması ne işe yarar?
Türkiye’de Amerikan Okulları ile çok az sayıda okulda uygulanan program en önemli uluslararası diploma programı olarak kabul ediliyor. AP Programı Türkiye’de, Sabancı, Koç, Özyeğin gibi Üniversitelerde lisedeyken aldıkları derslerden muaf olma ve kredi tamamlama olanağının yanı sıra burs alma şansı da sunmaktadır.

IB mi Abitur mu?​

IB diploma lise eğitimi sırasında öğrencinin dersler alarak diplomasını uluslararası geçerliliğe ulaştırmasına imkan sağlar. ABITUR programı ile yine lise diplomasının uluslararası platformlarda geçerli olmasına imkan sağlayan bir eğitim programıdır.

Geri