AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

911 hangi ulke?

Editör

Yeni Üye

911 hangi ülke?​

Batı ülkelerinde emniyet, sağlık ve yangın gibi acil yardım hizmetleri tek merkezden koordine edilmekte olup Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde 112 Amerika’da 911 numarası acil yardım hattı olarak kullanılmaktadır.

Amerika 911 sistemi nedir?​

Batı ülkelerinde, emniyet, sağlık ve yangın gibi acil yardım hizmetleri tek merkezden koordine edilmekte olup, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde 112, Amerika’da 911 numarası acil yardım hattı olarak kullanılmaktadır.
911 polis mi ambulans mı?​
Polis – 911; Ambulans – 992; Yangın – 993; cep telefonlarında – 112.

911 nerede kullanılır?​

911 nerede kullanılır?
Türkiye’nin her yerinden ulaşılabilecek 444 0 911 numaralı telefon sayesinde, bölgeye en yakın, uygun donanım ve personele sahip ambulans olay yerine yönlendirilecek ve yardıma ihtiyacı olan kişiye en kısa sürede ilk müdahale yapılabilecek.

Ambulans 118 hangi ülke?​

Ambulans 118 hangi ülke?
Ülkelerin Acil Durum Telefonları
Ülkeler | Ambulans | Polis
Amerika Birleşik Devletleri | 911 | 911
Amerikan Samosı (ABD) | 911 | 911
Andorra | 118 | 110
Angola | 118 | 110

911 aranırsa ne olur?​

Bir şey olmaz. Merak etmeyin. 911 aradığınız zaman bulunduğunuz ülkenin acil durum hattına bağlanırsinız.

911 konuşmaları nedir?​

Hikayeyi ilginç yapansa, yapılan incelemelerin ardından kadının en erken 12 saat önce ölmüş olduğunun ortaya çıkması. En yaygın teori, kadını ölü bulan fakat olaya karışmak istemeyen birinin kadının taklidini yaparak 911’i araması ve ortadan kaybolması. Bu ihtimal büyük ölçüde kabul görüyor ve konu kapanıyor.
911 Türkiyede geçerli mi?​
Türkiye’den 911 numarası cep telefonundan arandığınız zaman bulunduğunuz ilin, il sağlık müdürlüğü ambulans servisine bağlanırsınız. 911 numarasının Türkiye sınırları içinde kullanımı ile ilgili görüşmelerimiz ilgili makamlar ile devam etmektedir.

Türkiyeden 911 aranabilir mi?​

Türkiyeden 911 aranabilir mi?
sadece tr’de değil tüm dünyada geçerli olan uygulamadır. 911′ i arayınca bulunduğun ülkenin acil hattına bağlanırsın.

Türkiyede 911 arayınca ne olur?​

Türkiyede 911 arayınca ne olur?

911 arayınca ne oluyor?​

Antalya’da pilot uygulama kapsamında ”155 Polis İmdat, 110 İtfaiye, 156 Jandarma, 177 Orman Yangını İhbar, 158 Sahil Güvenlik” acil çağrı merkezlerine yapılan tüm yardım talepleri ”112 Acil Çağrı Merkezi”nde toplanırken, 911 ve 999’u arayan yabancı turistler de 112’ye yönlendirilecek.

+155 Neresi?​

155 Nerenin Numarasıdır En çok karşılaştığımız 3 haneli numaralardan biri de 155’tir.155 nolu telefon Polis İmdat’a ait telefon hattıdır. Toplumda güven ve huzuru tesis etmek için gece gündüz çalışan polislere acil bir durumda ulaşabilmek için bu numara aranmaktadır.

911 numarası Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılan acil yardım hattıdır. Türkiye'de ise 112 acil yardım numarası olarak kullanılmaktadır. Türkiye'nin dışında, 911 numarası dünya genelinde acil durumlarda aranabilen yaygın bir numaradır. 911 arandığında, bulunduğunuz ülkenin acil yardım servisine bağlanırsınız. Türkiye'den 911 numarasını aradığınızda ise bulunduğunuz ilin il sağlık müdürlüğü ambulans servisine bağlanırsınız. Türkiye'deki diğer acil durum numaraları ise 155 Polis İmdat, 110 İtfaiye, 156 Jandarma, 177 Orman Yangını İhbar ve 158 Sahil Güvenlik şeklindedir. Bu numaralar da acil durumlarda hizmet vermektedir.

Geri