AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

91 1779 sayili yonetmelik nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

91 1779 sayılı yönetmelik nedir?​

Bu Yönetmelik, Kanun kapsamındaki silahlarla ilgili ruhsatların düzenlenmesini, yenilenmesini, gerektiğinde geri alınmasını veya iptalini, bağış, satış veya veraseten intikal yolu ile el değiştirmesini, ruhsata bağlanan silahların kayıt ve tescilini, bıçak ve diğer aletler ile benzerlerinin yapım, kullanım ve naklini.

Silah taşıma ve bulundurma ruhsatları hangi kanuna göre düzenlenir?​

6136 sayılı Kanunun 7nci maddesinin birinci fıkrasının (2) ve (3) numaralı bentleri kapsamına giren ve Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen diğer kamu görevlilerinin silah taşıma ruhsatları, verildiği tarihten itibaren, görevin devamı süresince geçerlidir.

Silah seri numarası ne işe yarar?​

Silah seri numarası ne işe yarar?
Seri numarası, silahın üretim tarihi ve yeri ile ilgili bilgileri içerir. Ek olarak, eğer silah çalınırsa, hükümet seri numarasını ulusal bir veri tabanına koyduğunda ateşli silahın asıl sahibine bağlanmasına yardımcı olabilir.

Kaç çeşit silah ruhsatı vardır?​

6136 sayılı Kanun kapsamındaki ruhsatlar; Bulundurma Ruhsatı, (5 yıl geçerlidir) Taşıma Ruhsatı, (5 yıl geçerlidir) Kamu Görevlisi Taşıma Ruhsatı, (Kamu görevi devam ettiği sürece geçerlidir)

Kaç tane taşıma ruhsatlı silah alabilir?​

Yeni bir silah alabilmek için web sayfamızı inceleyip alacağınız silah türü ve ikamet adresinize göre müracaat edeceğiniz birimi belirleyip web sayfamızda belirtilen belgeleri hazırlayarak ilgili birime müracaat edebilirsiniz. Alacağınız silah sayısında Kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

Silah ruhsatı olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Silah ruhsatı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Silah ruhsatı sorgulama işlemleri İçişleri Bakanlığı’nın e-Devlet kapısında yer alan yeni işlemler listesine geçtiğimiz günlerde eklendi. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ruhsat sahibi olan kişiler ruhsatlarını aldıkları kurumu tercih ederek sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Silahta seri no nerede yazar?​

Federal yasalara göre, bir silah üreticisi veya ithalatçısı, ürettiği her silahı alıcı veya çerçeve üzerinde bir seri numarası ile kazımalı veya işaretlemelidir.
 
91 1779 sayılı yönetmelik, silahlarla ilgili ruhsatların düzenlenmesi, yenilenmesi, geri alınması veya iptal edilmesi, silahların el değiştirmesi ve kayıt altına alınması gibi konuları düzenleyen bir yönetmeliktir. Ayrıca bıçak ve benzeri aletlerin yapımı, kullanımı ve nakli gibi konuları da kapsar.

Silah taşıma ve bulundurma ruhsatları ise 6136 sayılı Kanunun 7. maddesinin (2) ve (3) numaralı bentleri kapsamında düzenlenir. Yönetmelikte belirtilen diğer kamu görevlilerinin silah taşıma ruhsatları, görevin devam ettiği süre boyunca geçerlidir.

Silah seri numarası, silahın üretim tarihi ve yeri gibi bilgileri içerir. Ayrıca, çalınan bir silahın seri numarası ulusal bir veri tabanına kaydedildiğinde, silahın sahibine ulaşılmasını kolaylaştırabilir.

6136 sayılı Kanun kapsamında üç tür silah ruhsatı bulunmaktadır. Bunlar; Bulundurma Ruhsatı (5 yıl geçerlidir), Taşıma Ruhsatı (5 yıl geçerlidir) ve Kamu Görevlisi Taşıma Ruhsatı (Kamu görevi devam ettiği sürece geçerlidir).

Silah ruhsatı sorgulama işlemleri İçişleri Bakanlığı'nın e-Devlet kapısında yapılmaktadır. Ruhsat sahibi kişiler, Emniyet Genel Müdürlüğü veya Jandarma Genel Komutanlığı'na başvurarak ruhsatlarını sorgulayabilirler.

Silahta seri numarası, silahın alıcı veya çerçevesinde bulunmalıdır. Federal yasalara göre, her silahın seri numarası bulunmalı ve bu numara silahın üreticisi veya ithalatçısı tarafından işaretlenmelidir.
 
Geri
Üst