- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
9 sınıflara uyum eğitimi var mı?
Uyum Programı, okul rehber öğretmeni koordinasyonunda, 9. sınıf rehber öğretmenleri tarafından, diğer branş öğretmenlerinin de desteği ile uygulanacaktır. Prog- ram, eğitim öğretim yılı başlamadan önceki hafta en az 3 yarım gün uygulanacak şekilde tasarlanmıştır.Uyum eğitimi kimlere var?
Birinci sınıf öğrencileri ve anaokulu öğrencileri için uyum eğitimi yapılacak. 1. sınıflar ve okul öncesi öğrencileri için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.Okulun bireysel görevleri nelerdir?
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre okulun amacı ve görevi, Atatürk ilke ve devrimlerine, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin ilkelerine uygun, öğrencinin eğitim gereksinmesini karşılayan bir öğretim yapmaktır.
2021 9 sınıf uyum haftası var mı?
Öğrencilerin sınıfları ve öğretmenleri 31 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak olan Öğretmenler Kurulu toplantısı sonucunda okul WEB sayfasında açıklanacaktır. 2. 01-03 Eylül 2021 tarihleri arasında öğrencilere yönelik uyum eğitimleri yapılacaktır.Uyum eğitimi zorunlu mu?
UYUM HAFTASI ZORUNLU MU? Uyum haftası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçiş dönemlerinde bulunan öğrenciler için okula kaynaştırma amacı taşıyor. Uyum haftası zorunlu değil ve devamsızlıkları etkilemiyor.Okulun politik görevleri nelerdir?
Eğitim kurumlarının toplumun ortak amaçlarını gerçekleştirme çabası, eğitimin politik işlevidir. Çünkü, okulun gerçekleştirmeye çalıştığı amaçlar, aslında politikanın gereksinim ve beklentilerini kapsar.
Uyum eğitimi hangi sınıflara?
* 1 Eylül- 3 Eylül arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimize yönelik uyum eğitimleri yapılacaktır.1. sınıf uyum egitimi ne zaman?
Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Yani 31 Ağustos 2021 Salı günü ile 3 Eylül 2021 Cuma günü okula uyum haftası olacak.Okul müdürünün görev ve sorumlulukları nelerdir?
Okul müdürü, yönetiminden sorumlu olduğu kurumda, Milli Eğitim amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. Okul müdürünün diğer önemli görevleri, güvenlik protokolleri ve acil müdahale prosedürlerini geliştirmektir.
Uyum haftası var mı?
Lise uyum haftası ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı eğitim takvimine göre okullar 6 Eylül’de açılacak. Yayınlanan takvime göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlayacak olup 1-3 Eylül arasında yapılacak uyum eğitimlerinin esasları belirlendi.Okula Uyum Haftası zorunlu mu?
UYUM HAFTASI ZORUNLU MU? Taşımalı eğitim öğrencileri de yerel imkanlar ölçüsünde uyum eğitiminden yararlandırılacak. Uyum haftasında katılım ise gönüllülük esasına bağlı olacak.