AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

9 sinif ogrencisi nasil ders calismali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

9 sınıf öğrencisi nasıl ders çalışmalı?​

Ders çalışmak için günün en verimli olunan zamanları belirlenmelidir. Zorlandığınız kısımları parçalara bölerek çalışmayı deneyin. Her parçayı çalıştıktan sonra tekrar ederek pekiştirin. Size zor gelen ve/veya sevmediğiniz konuları çalışmak için en verimli saatlerinizi ayırın.

Lisede nasıl ders çalışılır?​

– Çalışırken ders sıralamasının bir sözel, bir sayısal olmasına dikkat edin. – Ders çalışırken her 45 dakikada bir 5 dakikalık kontrol tekrarı yapıp, 10 dakika dinlenin. – 10 dakikalık molalar sırasında zihninizi dinlendirecek faaliyetlerde bulunun; ancak televizyondan ve bilgisayardan uzak durun.
Bir lise öğrencisi günde kaç soru çözmeli?​
Başka bir deyişle girecekleri deneme sınavında 50 adet sözel, 40 adet de sayısal bölümden olmak üzere 90 adet soru çözecekleri göz önüne alındığında günde en az 90 soru çözmeleri gerekmektedir. Öğrenci sürece uyum sağladıktan sonra kazanımlar da ilerleyecek ve yeni konularda da yol kat edecektir.

9 sınıf sayısal derslere nasıl çalışılır?​

9 sınıf sayısal derslere nasıl çalışılır?
Sayısal Derslere Nasıl Çalışılır?
- Sayılarla çalışırken en önemli nokta yazarak ve anlayarak çalışma yapmaktır. Matematikte formüller dışında ezber yapmamalı ve her konuyu nedenleriyle kavramaya çalışmalısınız.
- Kimya çalışırken kavramlara önem vermek gerekir.
- Derste öğrenilmesi gereken bir alandır.

Liselerde ders kaç saat?​

Liselerde ders kaç saat?
LİSELERE GÜNDE 8-10 SAAT DERS – Tüm sınıflarda öğrenciler ikiye bölünecek ve eğitim her grubun iki gün okula gideceği şekilde planlanacak. – Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati eğitim yapılacak.

Lise dersleri saat kaçta başlıyor?​

Okul saatlerine bakıldığında normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07.30-08.00 saatleri arasında ders başı yaparken, öğlenci öğrenciler ise 12.30-13.30 arasında ders başı yapıyor. Tam gün eğitim verilen okullarda ise dersler saat 09.00 itibariyle başlıyor.

9. sınıf öğrencileri nasıl ders çalışmalı konusunda çok önemli ipuçları verilmiş. Öncelikle ders çalışırken en verimli olduğunuz zaman dilimlerini belirlemek büyük bir önem taşır. Zorlandığınız konuları parçalara bölerek çalışmak ve her parçayı tekrar ederek pekiştirmek de oldukça etkili bir yöntemdir. Eğer belirli konularda zorlanıyorsanız veya sevmediğiniz konular varsa, bu konuları çalışmak için en verimli saatlerinizi ayırarak bu zorlukların üstesinden gelebilirsiniz.

Lisede ders çalışırken ise dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Örneğin ders sıralamasını bir sözel bir sayısal şeklinde yapmak, düzenli aralıklarla kısa kontrol tekrarları yapmak ve 10 dakikalık dinlenme molası vermek oldukça faydalı olabilir. Bu molalarda zihninizi dinlendirecek faaliyetlerde bulunmanız, ancak televizyon ve bilgisayardan uzak durmanız da önemli bir detaydır.

Bir lise öğrencisi günde en az 90 soru çözmelidir. Bu, gelecekte girecekleri deneme sınavlarında başarılı olabilmeleri için oldukça önemlidir. Sürece uyum sağlandıkça öğrencilerin başarıları da artacak ve yeni konuları öğrenme süreçleri daha etkili hale gelecektir.

Sayısal derslere özel olarak çalışırken yazarak ve anlayarak çalışma yapmak büyük bir öneme sahiptir. Matematikte formüller yerine konuları nedenleriyle kavramaya çalışmalısınız. Kimya dersinde de kavramlara önem vermek ve derste öğrenilmesi gereken konulara odaklanmak önemlidir.

Liselerde günlük ders süreleri genel olarak 8-10 saat arasında değişmektedir. Bu süre içinde öğrenciler dersleri iki gruba ayrılarak planlanmakta ve eğitim bu şekilde devam etmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı eğitim kurumlarında günlük en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 8 ders saati eğitim yapılmaktadır.

Okulların başlama saatleri ise sabahçı ve öğlenci olarak farklılık gösterebilir. Normal şartlarda sabahçı öğrenciler için dersler genellikle 07.30-08.00 saatleri arasında başlarken, öğlenci öğrenciler için başlangıç saati 12.30-13.30 arasında olabilmektedir. Tam gün eğitim verilen okullarda ise dersler genellikle saat 09.00'da başlar.

Geri