- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
9 sınıf matematik Haftada kaç saat?
Toplam olarak haftada 40 saat ders görülmektedir. NOT: MEB, fen liseleri için matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerine özel bir farklı müfredata sahiptir. Bu müfredatı MEB’in sitesinden öğrenebilirsiniz.9 sınıfta hangi dersler var 2021 2022?
İşte lise 1 (9. sınıf) dersleri 2021 2022 9. sınıf müfredatı…
Lisede günde kaç saat ders var?
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTKB)tarafından açıklanan ders çizelgelerine göre Anadolu liselerinde 9. sınıfta 13 ortak ders var; 2-3 tane seçmeli dersle birlikte sayı 15’e çıkıyor. 12. sınıfta temel ders sayısı 7, haftalık ders saati 19; seçmeli ders saati ise 20’ye ulaşıyor.9 sınıf fizik kaç saat?
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DERSLERİ VE DERS SAATLERİ
Lisede felsefe dersi hangi sınıflarda var?
Felsefe dersi ise 10’uncu sınıflarda zorunlu olarak okutuluyordu. Gelecek yıl 11’inci sınıflarda da 2 saat olarak zorunlu ders oldu. Ancak 12’nci sınıflarda ise yine felsefe yok. Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı dersleri Türk Dili ve Edebiyatı adı altında birleştirildi ve 9’uncu sınıftan itibaren 5 saat oldu.11 sınıf sayısal da kaç ders var?
Sayısal öğrenciler haftada toplam 40 saat ders görmektedirler. Yukarıda belirttiğimiz ortak dersler 21 saattir. Buna ek olarak 1 saat rehberlik ve yönlendirme dersi vardır. Bu 22 saate ek olarak da 18 saatlik sayısal dersler yer almaktadır.
9 sınıfta kaç ders var fen lisesi?
Fen Lisesi 9. Sınıf (Lise 1) dersleri ve haftalık ders saatleri. Toplam zorunlu ders 36 saattir. 3 saat seçmeli, 1 saatte rehberlik ve yönlendirme var.9 sınıf dersleri ne zaman başlıyor?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine göre liselerde dersler 6 Eylül’de başlayacak. Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.