AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

9 derece 2 kademe ne demek?

Editör

Yeni Üye

9 derece 2 kademe ne demek?​

Altı yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir.

Kadro derecesi maaşa etki eder mi?​

Kadro derecesi maaşa etki eder mi?
Devlet memurlarının maaş kalemleri arasında özel hizmet tazminatı adında bir ödeme kalemi bulunur. Özel hizmet tazminatı kadro derecesi esas alınmak suretiyle yapılan bir ödemedir. Dolayısıyla memurun bulunduğu kadro derecesi onun alacağı maaşı üzerinde de önemli bir etkiye sahiptir.

Memur kadro derecesi nasıl düşer?​

Devlet Memurları Kanunu’nun kariyer esası gereğine maaşınızın üzerinden ödendiği kadro/dereceniz (yani müktesep kadro/dereceniz) her yıl bir kademe her üç yılda bir de bir derece yükseliyor. Örneğin 9/1 olarak başlayan bir memur on altı yıl görev yaptıktan sonra (başka bir artış almadı ise) 3/1’ine düşüyor.

Akademik kadro derecesi nedir?​

Akademik kadro derecesi nedir?
lise mezunu memurlarda 13’ten başlar. eğer giriş yapan önlisans mezunuysa 11 dereceden lisans mezunu ise 9’dan giriş yaparlar. akademisyenler ise 7. dereceden başlarlar. ön lisans ve üstündekiler 1/4’üne çıkabilirken orta okul mezunları 4’ün üstüne çıkamazlar.

1 derece maaşı ne kadar etkiler?​

Öğretmenlik MEsşek Kanunu ile 1 derece alan öğretmenlerin maaşında bir artış söz konusu olacak. Zira öğretmen maaşlarını kademe ve dereceler belirliyor. 1 derece alan öğretmenin maaşında ortalama 200 TL artış olması bekleniyor.

Memur kadro derece kaça kadar düşer?​

Memur kadro derece kaça kadar düşer?
Lise veya dengi okullar üstü 1 yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 11/1 ile başlar, 2’e düşer. Lise veya dengi okullar üstü 2 yıl veya Ortaokul üstü en az 5 yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 10/1 ile memuriyete başlar ve en fazla 2. Dereceye kadar düşebilir.

Akademisyenlikte kademe nedir?​

– Öğretim elemanlarının kademe ilerlemesi, bulundukları kademede en az bir yıl çalışmış ve olumlu sicil almış olmalarına ve aynı derecede ilerlenebilecek bir kademenin bulunmasına bağlıdır. Kademe ilerlemesi, ilgililerin hak kazandıkları tarihten geçerli olmak üzere yapılır.

9 derece 2 kademe ne demek?

Altı yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 2. kademeden göreve başlar. Bu demektir ki, mezuniyet seviyelerine göre belirli bir kadro ve kademeden devlet memuru olarak işe başlarlar. En fazla 1. dereceye kadar yükselebilirler. Kadro derecesi ve kademeler, devlet memurlarının unvanlarına, deneyimlerine ve eğitim seviyelerine göre belirlenen bir ölçektir.

Kadro derecesi maaşa etki eder mi?

Evet, kadro derecesi memur maaşları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Devlet memurlarının aldığı maaşlar arasında özel hizmet tazminatı adı verilen bir ödeme kalemi bulunmaktadır. Bu ödeme, memurun bulunduğu kadro derecesine bağlı olarak hesaplanır. Dolayısıyla kadro derecesi memurun maaşını etkileyen önemli bir faktördür.

Memur kadro derecesi nasıl düşer?

Devlet Memurları Kanunu'na göre, memurların müktesep kadro dereceleri her yıl bir kademe, her üç yılda bir ise bir derece yükselir. Örneğin, 9/1 kadro derecesi ile başlayan bir memur, 16 yıl sonra (başka bir artış olmadığı takdirde) 3/1 kadro derecesine düşer.

Akademik kadro derecesi nedir?

Akademik kadro derecesi, memurların eğitim seviyelerine göre belirlenen bir ölçektir. Lise mezunu memurlar 13. dereceden başlarken önlisans mezunları 11. dereceden, lisans mezunları ise 9. dereceden giriş yaparlar. Akademisyenler ise 7. dereceden başlarlar. Farklı eğitim seviyelerine sahip memurların, kadro dereceleri ve buna bağlı olarak maaşları farklılık gösterir.

1 derece maaşı ne kadar etkiler?

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na göre 1 derece alan öğretmenlerin maaşında bir artış olur. Öğretmen maaşları, kademe ve derecelerle belirlenir. 1 derece alan bir öğretmenin maaşında ortalama 200 TL artış yaşanabilir.

Memur kadro derece kaça kadar düşer?

Memur kadro derecesi, memurun eğitim durumuna ve deneyimine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin, lise veya dengi okullar üstü 2 yıl veya ortaokul üstü en az 5 yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitiren bir memur, 10/1 kadro derecesi ile başlayıp en fazla 2. dereceye kadar düşebilir.

Akademisyenlikte kademe nedir?

Akademisyenlerin kademe ilerlemesi, belirli kriterlere bağlıdır. Öğretim elemanları, bulundukları kademede en az bir yıl çalışmış olmalı ve olumlu sicil almış olmalıdır. Ayrıca, aynı derecede ilerlenebilecek bir kademe bulunmalıdır. Kademe ilerlemesi hak kazanılan tarihten geçerli olmak üzere gerçekleşir. Bu sayede akademisyenler kademelerinde ilerleyebilirler.

Geri