AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

8 ve 12 siniflara tablet verilecek mi?

Editör

Yeni Üye

8 ve 12 sınıflara tablet verilecek mi?​

Proje kapsamında tablet bilgisayarların dağıtıldığı ortaokul 1. sınıf öğrencilerinin “kitap, defter ve kalemden koptuğunu” belirleyen bakanlık yetkilileri, 5. sınıf öğrencilerine tablet dağıtmaktan vazgeçti. Tabletler sadece 9. sınıf öğrencilerine dağıtılacak.

Orta okullara tablet verilecek mi?​

Orta okullara tablet verilecek mi?
Milli Eğitim Bakanlığı 4.faz tablet dağıtımına başladı. Şu ana kadar uzaktan eğitime devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilere 313 bin 500 tablet dağıtımı yapıldı. Ocak ayı sonuna kadar 186 bin 500 tablet İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek. Peki 2021 tablet başvuru şartları neler?

Hangi öğrenciye tablet verilir?​

Bakanlık öğrencilerin başarı durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı, ailelerin gelir durumu ve ihtiyaçları baz alarak dağıtım yapıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin uzaktan eğitimde internet sıkıntısı yaşamaması için 25 GB internet paketli tabletler dağıtılıyor.

Tablet kimlere verilecek 2021?​

Tablet kimlere verilecek 2021?
Bakanlığın öğrencilere ulaştırdığı tablet bilgisayarlarda, öğrencilerin uzaktan eğitim için ihtiyaç duyduğu 25 GB kotalı internet paketi de bulunuyor. 100 bin ek tablet desteği de yine başvuru gerekmeksizin ailenin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı ve öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler çerçevesinde …
8 sınıflara tablet ne zaman verilecek?​
ÜCRETSİZ TABLET NE ZAMAN VERİLECEK? 500 bin tabletin öğrencilere dağıtımı, 12 Ekim (bugün) itibariyle başlayacak. Cihazların dağıtım süreci İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

2022 de tablet dağıtılacak mı?​

2022 de tablet dağıtılacak mı?
İşte yanıtı… Öğrencilere 10 bin tablet dağıtılacak! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, 2021-2022 eğitim öğretim yılında maddi durumu yetersiz olan öğrencileri desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına 10 bin tablet bağışlama kararı aldıklarını duyurdu.

6 sınıf tablet ne zaman dağıtılacak?​

500 bin tabletin öğrencilere dağıtımı, 12 Ekim (bugün) itibariyle başlayacak. Cihazların dağıtım süreci İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Tablet dağıtımı devam ediyor mu?​

Tablet dağıtımı devam ediyor mu?
Bakan Selçuk yaptığı açıklamada eğitimde fırsat adaletine vurgu yaparken ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine tablet dağıtımının devam ettiğini belirtti. Uzaktan eğitime devam eden öğrencilerin online eğitime sorunsuz bir şekilde katılabilmeleri için Kasım’da başlayan tablet dağıtımı devam ediyor.

Her öğrenciye tablet verilecek mi?​

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 öğrenim yılında uzaktan eğitim ile derslerine devam eden ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin, tablet ihtiyaçlarının MEB tarafından karşılanacağını açıkladı. Bugün itibariyle, 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet dağıtılacak.

Öğrencilere tablet nasıl alınır?​

Öğrencilere tablet nasıl alınır?
Ailelerin gelir durumu ve okul çağındaki kardeş sayısı gibi durumlar ile ücretsiz tablet dağıtımı yapılıyor. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre, MEB ücretsiz tablet dağıtımı için ise herhangi bir başvuruya gerek olmuyor.
Tablet başvurusu hala var mı?​
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılan tabletlerin herhangi bir başvuru sayfası ya da ekranı bulunmuyor. Milli Eğitim İl Müdürlükleri ve okul yönetimleri tarafından tespit edilen öğrencilere tabletler bizzat ulaştırılıyor.

Tablet yardımı hala var mı?​

Tablet yardımı hala var mı?

2022 de tablet verilecek mi?​

Bu yüzden tablet gibi uzaktan eğitim için gereken teknolojik ürünlere gerek kalmıyor. 2021 – 2022 eğitim ve öğretim yılı için tablet dağıtımı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Bu sene eğitim ve öğretim yüz yüze olduğu için ücretsiz tablet dağıtımı gibi bir proje olacağını düşünmüyoruz.

Okullar ne zaman tablet dağıtılacak 2022?​

Okullar ne zaman tablet dağıtılacak 2022?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, “21 Aralık tarihine kadar 200 bin tablet daha dağıtılacak, 2021 Ocak ortasına kadar ilave 300 bin tablet daha dağıtılacak.” dedi. MEB ücretsiz tabletler milli eğitim müdürlüklerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor.

Ilk okullara ne zaman tablet dağıtılacak?​

Evet, konuya ilişkin detaylı bilgi vermek için elimden geleni yapacağım.

- 8 ve 12 sınıflara tablet dağıtımı ile ilgili bilgilere başlayarak, ortaokul 1. sınıf öğrencilerine tablet verilmeyeceğini ancak 5. sınıflara tablet dağıtımının dağitılmayacağını belirtmişsiniz. Sadece 9. sınıf öğrencilerine tabletlerin dağıtılacağını ifade etmişsiniz.

- Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4. faz tablet dağıtımına başladığı ve uzaktan eğitime devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilere 313 bin 500 tablet dağıttığı bilgisini paylaşmışsınız. Ocak ayı sonuna kadar toplamda 186 bin 500 tabletin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verileceği belirtilmiş.

- Hangi öğrencilere tablet verileceği konusuna da değinmişsiniz. Bakanlık, öğrencilerin başarı durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı, ailelerin gelir durumu ve ihtiyaçları gibi faktörleri dikkate alarak tablet dağıtımı yapmaktadır. Uzaktan eğitimde internet sorunu yaşamamaları için 25 GB internet paketli tabletler öğrencilere verilmektedir.

- Öğrencilere tablet verilme süreciyle ilgili detayları da açıklamışsınız. Tablet bilgisayarlarında 25 GB kotalı internet paketinin bulunduğunu ve ek olarak 100 bin ek tablet desteğinin, ailenin gelir düzeyi, kardeş sayısı ve öğrencinin akademik başarısı gibi kriterlere göre dağıtılacağını aktarmışsınız.

- 2022 yılında öğrencilere 10 bin tabletin dağıtılacağı, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal tarafından yapılan bir bağışın duyurulduğu bilgisini vermişsiniz. Maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin desteklenmesi amacıyla tablet dağıtımının devam edeceği anlaşılmaktadır.

- Öğrencilere tablet dağıtımının nasıl gerçekleştiği, ailelerin gelir durumu ve kardeş sayısı gibi durumlar göz önünde bulundurularak ücretsiz yapıldığına dair bilgileri aktarmışsınız. Başvuru gerekmeksizin tablet dağıtımının yapıldığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen öğrencilere doğrudan ulaştırıldığını belirtmişsiniz.

Tüm bu bilgiler ışığında, öğrencilere tablet dağıtımının devam ettiği, fakir öğrencilere destek olmak amacıyla tabletlerin dağıtılmaya devam edileceği anlaşılıyor. Güncel gelişmelerle ilgili takipte kalmanız faydalı olabilir. Göstereceğiniz ilgi ve destek son derece önemli!

Geri