AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

8 siniflar okula telefon goturebilir mi?

Editör

Yeni Üye

8 sınıflar okula telefon götürebilir mi?​

Okula telefon getirmek yasaklanmıştır. Çünkü MEB bilişim araçlarının tamamına yasak getirmiştir. Bunun neticesinde öğrenciye kınama, uzaklaştırma ya da okuldan atılma cezası verilirken veliye de para cezası verilerek yaptırım uygulanabilir.

Okula kaçıncı sınıfta telefon getirilir?​

Öğrenciler, okula telefon getirebilecek ancak kullanamayacak. Sınıf, kantin, spor salonu, kütüphane de bu yasak kapsamında. 6 yaşında okula başlayan çocuktan 15’inde liseye girene kadar bütün öğrencileri kapsaması planlanıyor. Ülkemizde her ne kadar bu konuda yasal düzenleme varsa da sorun çözülebilmiş değil.

Liselerde derste telefon kullanmak serbest mi?​

Liselerde derste telefon kullanmak serbest mi?
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Yönetmeliği’ni değiştirdi. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek. Ancak okul yönetimleri özel durumlarda öğrencilerin bu araçları kullanmasına izin verebilecek.

Devlet okullarda akıllı saat yasak mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda öğrencilerin uyacakları kurallar konusunda değişikliğe gitti. Ses ve görüntü kaydı yapma özelliği olan cep telefonu, kamera, tablet, bilgisayar, akıllı saat ve benzeri araçları “bilişim aracı” olarak tanımlayan bakanlık bu araçların ders dışı kullanımını öğretmen iznine bıraktı.

Okula Akıllı saat getirmek yasak mı?​

Lisede oje sürmek yasak mı?​

Lisede oje sürmek yasak mı?
Birçok okulda oje sürmek yasak, ancak öğrencilerin bu yasağa ne kadar uyduğu tartışılır. En güzeli temiz, düzgün kesilmiş ve törpülenmiş tırnaklar. Bu nedenle ojeye, cilaya gerek yok.

Galatasaray Lisesinde telefon serbest mi?​

Galatasaray Lisesi’nde ilkokul ve hazırlık öğrencileri forma giymek zorundalar. Cep telefonu: Sağmalcılar, Ataköy, Kabataş, Beşiktaş Anadolu ve Hasköy Lisesi’nde öğrencilerin cep telefonunu yanlarında taşımalarına izin veriliyor. Ancak telefonların ders sırasında kullanılması yasak.

Eğitim kurumlarında öğrencilerin telefon getirme konusundaki kısıtlamalara dair detayları açıkladığınız için teşekkür ederim.

8. sınıfların okula telefon getirip getiremeyeceği sorusuyla ilgili verdiğiniz bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilişim araçlarına getirdiği genel yasak kapsamında, öğrencilerin okula telefon getirmeleri de yasaklanmıştır. Bu kurala uymayan öğrencilere disiplin cezaları verilebileceği ve aynı zamanda velilere de para cezası uygulanabileceği belirtilmiştir.

Öğrencilerin hangi sınıftan itibaren telefon getirebileceklerine dair verdiğiniz bilgiye göre, öğrenciler okula telefon getirebilir ancak kullanamazlar. Bu kural, okulun sınıfı, kantini, spor salonu ve kütüphanesi gibi genel alanları da içermektedir. Bu yasağın, ilkokuldan başlayarak liseye kadar tüm öğrencileri kapsaması hedeflenmektedir.

Liselerde derste telefon kullanımının serbest olup olmadığına dair verdiğiniz bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle öğrencilerin bilişim araçlarını ders esnasında kullanmalarına sınırlamalar getirilmiştir. Öğrencilerin bu araçları kullanmalarına izin verilip verilmeyeceği, okul yönetimi tarafından belirlenebilecek özel durumlara bağlı olarak değerlendirilecektir.

Devlet okullarında akıllı saat kullanımına dair verdiğiniz bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin uyacakları kurallar konusunda değişiklik yapmış ve akıllı saat gibi bilişim araçlarının ders dışı kullanımını öğretmenlerin iznine bağlamıştır.

Son olarak, lisede oje sürmenin yasak olup olmadığına dair verdiğiniz bilgiye göre, birçok okulda oje sürmenin yasak olduğu belirtilmiştir. Ancak öğrencilerin bu kurala ne kadar uymadığı konusunda bazı tartışmalar olduğu vurgulanmıştır.

Tüm bu bilgiler ışığında, öğrencilerin eğitim kurumlarında hangi kurallara riayet etmeleri gerektiği ve bu kuralların nasıl uygulandığı konusunda daha fazla bilgi sahibi olduk. Daha fazla detay veya başka bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa lütfen belirtmekte çekinmeyin.

Geri