AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

8 siniflar okula ne zaman gidecek?

Editör

Yeni Üye

8 sınıflar okula ne zaman gidecek?​

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs’tan itibaren yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı. Okul öncesi dışındaki tüm eğitim kademelerinde 1 Haziran 2021’e kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

Okullar Ne Zaman Açılacak 8 sınıflar 2021?​

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren konuyla ilgili resmi açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. 2021-2022 döneminde ilk eğitim-öğretim dönemi 13 Eylül 2021 tarihinde başlayacak.

8 sınıflar uzaktan eğitime ne zaman geçecek?​

8 sınıflar uzaktan eğitime ne zaman geçecek?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademelerde, 15 Nisan’dan itibaren uzaktan eğitime geçileceğini bildirdi.

8 sınıflar uzaktan eğitim mi?​

Buna göre pazartesiden itibaren sadece anaokulları, kreşler, özel gereksinimli öğrencilerin okulları ve sınıfları ile 8. ve 12. sınıf öğrencilerini destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitim yapabilecek. Bunların dışında kalan tüm sınıf ve kurumlar uzaktan eğitim yapacaklar.

8 sınıflar ne zaman açılacak Mayıs?​

“Resmî ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının …

8 ve 12 sınıflar kurs ne zaman açılacak?​

8 ve 12 sınıflar kurs ne zaman açılacak?
Resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yürütülecek yüz yüze eğitime, Eğitim …

Ortaokullar ne zaman açılacak Son Dakika?​

Okullar ne zaman açılacak, sorusuna MEB tarafından 2021-2021 üzerinden cevap verdi. Milli Eğitim Bakanlığı lise ve ortaokulun eğitimi “yüz yüze” olacağını açıklarken, eğitim 6 Eylül 2021 tarihinde başlayacak.

8 ve 12 sınıflar uzaktan eğitime geçecek mi?​

Yapılan açıklamada “Okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilecek. Okul öncesi dışındaki tüm eğitim kademelerinde 1 Haziran 2021’e kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

Son uzaktan eğitime ne zaman geçildi?​

Son uzaktan eğitime ne zaman geçildi?
Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi dışındaki tüm eğitim kademelerinde 1 Haziran 2021’e kadar uzaktan eğitime devam edileceğini açıkladı. 8 ve 12’nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilecek.

8 sınıflar hangi dersleri yüz yüze görecek?​

Bu sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze yapılacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu sınıflarda sadece uzaktan eğitim gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademelerde 15 Nisan’dan itibaren uzaktan eğitime geçilmiştir. Ancak 17 Mayıs'tan itibaren 8. ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime başlayacaktır. Diğer tüm sınıflar ise 1 Haziran 2021'e kadar uzaktan eğitime devam edeceklerdir.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında ise ilk dönem 13 Eylül 2021 tarihinde başlayacak. Bu dönemde resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerin okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin kursları yüz yüze eğitim yapacakken, diğer sınıflar uzaktan eğitim alacaklar.

Belirli illerde yüksek ve çok yüksek riskli durumlarda ise 8. sınıfların Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze yapılmayabilir, sadece uzaktan eğitimle devam edilebilir. Bu durumlar için yerel yönetimlerin alacağı kararlar da önemli olacaktır.

Geri