AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

8 kisilik krep nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

8 kişilik krep nasıl yapılır?​

🎀 Krep hamuru için bir kapta 2 su bardağından bir parmak az unu, 1 su bardağı suyu ve 1 su bardağı sütü hiç topak kalmayacak şekilde çırpıyoruz. 1 çay kaşığı tuzu ve 2 adet yumurtayı da ekleyip güzelce çırpıyoruz. 🎀 Pişirmek için teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayıp peçete ile yayıyoruz.

Krepin tarifi nedir?​

Krep Yapılışı;
- 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı duyu karıştırma kabına alın.
- Üzerine 6 yemek kaşığı unu ekledikten sonra çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Son olarak 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yumurta ve tuzu ilave edin.
- Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın ardından 5 dakika dinlendirin.
Krep için malzemeler nelerdir?
1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin. Üzerine 6 yemek kaşığı unu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.Sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
10 kişilik krep nasıl yapılır?
10 kişilik krep tarifi için 4,5 su bardağı unu karışıma ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Sonrasında 5 dk dinlendirelim. Tavamızı ısıtalım, sıvıyağ ilave edelim. Krep harcından 1 kepçe alara tavada önlü arkalı pişirelim.

4 kişilik krep nasıl yapılır?​

Öncelikle yumurtayı kaseye alın ve iyice çırpın. Üzerine süt, tuz ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak yavaş yavaş içerisine unu ekleyerk homojen ve akışkan bir hamur elde edin. Yanmaz yapışmaz tavanızın üzerine biraz yağ gezdirin ve bir kepçe kadar dökün ve kızarana kadar pişirin.

Incecik krep nasıl yapılır?​

İncecik Krep Tarifi ve Püf Noktaları Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtayı kırıp, biraz çırpın.
- Sonra süt ve suyu ekleyip, çırpmaya devam edin.
- Tuz ve karbonatı da ekleyin ve unu da ekleyip, koyu olmayan bir krep hamuru elde edin.
- Yapıştırmaz tavayı iyice ısıtın ve bir fırça ile çok az sıvı yağ sürün.
Normal tavada krep olur mu?
Krep tavamızı alıp en küçük ocağı açalım. (Krep tavanız yoksa orta büyüklükte bir granit yada seramik tava da işinizi görecektir sadece çok büyük ve derin olmaması yeterli) Çok az tereyağ yada margarin koyup eritelim. (Yalnızca ilk seferde kullanmanız yeterli olacaktır).
Krep hamuru nasıl olmalı?
Krep hamurunun kıvamı ne çok koyu nede çok sulu olmalıdır. Krep hamuru boza kıvamına yakın olmalıdır. Krep karışımını tavaya dökerken eşit dağılmasına ve ince olmasına özen gösterin. Tava iyice ısınmadan krep hamuru dökülmemelidir.

Kahvaltıda en kolay ne yapılır?​

- Çılbır Tarifi.
- Beyaz Omlet Tarifi.
- Pekmezli Kaçamak Tarifi.
- Murtuğa Tarifi.
- Sucuklu Açık Tost Tarifi.
- Grilled Cheese Tarifi.
- Sodalı Buzluk Böreği Tarifi.
- Kaşık Dökmesi Tarifi.

4 kişilik pankek nasıl yapılır?​

Pankek yapımı için öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpın. Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak bir hamur hazırlayın. Teflon tavaya az sıvı yağı dökün ve her tarafına dağıtın.
Akşamdan krep hamuru nasıl yapılır?
Krep yaparken herkesin atladığı belki de en önemli adımların başında bu kısım geliyor. Krep harcını 1 saat kadar oda sıcaklığında ya da vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında mutlaka bekletin. Beklettiğinizde içerisinde minik hava kabarcıklarını olduğunu gözlemleyeceksiniz.
 
Geri
Üst