AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

8 donem sarti nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

8 dönem şartı nedir?​

Milli Eğitim Bakanlığı, açık öğretim liselerinin aralık ayında yapılacak sınavlarına girecek 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezuniyeti için gerekli 8 dönem şartını kaldırdı. Bu öğrenciler için bundan sonraki dönemleri de kapsayacak şekilde mezuniyet şartı, 5 dönem olarak uygulanacak.

Zorunlu ders varken mezun olunur mu?​

Zorunlu dersler,sistemde “AÖL öğrenci girişi” bölümünde sol köşedeki “zorunlu dersler” bölümünde görünen derslerdir. Bu dersler adı üzerinde, öğrencinin mezun olabilmesi için sınava girip, başarması ya da muaf olup zorunluluğundan kurtulması gereken derslerdir.

180 krediyle mezun olunur mu?​

180 krediyle mezun olunur mu?
Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun.” ifadesini kullandı. Açıköğretim liselerinde mezuniyet için alınması gereken kredi 192 idi. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebiliyorlardı.

Açık öğretim zorunlu ders kalktı mı?​

Açık öğretim zorunlu ders kalktı mı?
Açık öğretim liselerini aralık ayından itibaren yapılacak sınavlarına girecek 18 yaş ve üstü öğrencilerin, bir üst öğrenime ve istihdama daha kısa sürede katılabilmeleri, yarım kalan eğitimlerini tamamlamaları için mezuniyet için gerekli 8 dönem şartı kaldırdı.

AÖL 8 dönem şartı nedir?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklama ile mezuniyette 8 dönem şartının kaldırıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, liselerde Aralık ayında düzenlenecek olan sınavlara katılım sağlayacak olan 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezuniyetleri için gerekli olan şartın kaldırıldığı bilgisi yer aldı.

AÖL 8 dönem şartı ne demek?​

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması), Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri, Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.

170 kredi alan mezun olur mu?​

170 kredi alan mezun olur mu?
Bu kapsamda öğrencileri mezuniyet hedeflerine ulaştırmak amacıyla yeni bir karar aldıklarını belirten Selçuk,” Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun” ifadesini kullandı. Açık Öğretim Lisesi’nde okuyan öğrencilerimizin azmini ve hayallerini biliyoruz.

Toplam kaç krediyle mezun olunur?​

Toplam kaç krediyle mezun olunur?
Mezuniyet şartlarını taşıyanlar (Ortak ve zorunlu dersi kalmayan, dönemi 8 ve üzeri, kredisi 170 ve üzeri) 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 1. Dönem sınavları sonucunda mezun olanlar ile birlikte mezun olacaktır.
Açık öğretim lisesi zorunlu ders nedir?​
Zorunlu dersler, “AÖL öğrenci girişi”nde sol köşede bulunan “zorunlu dersler” butonunda görünen derslerdir. Bu dersler adı üzerinde, öğrencinin mezun olmak için sınavına girip, başarması veya muaf olup zorunluluğundan kurtulması gereken dersleridir.
AÖL 8 dönem olmadan mezun olunur mu?​
Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur. Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir.

AÖL toplam dönem 8 ne demek?​

AÖL toplam dönem 8 ne demek?
Açık lise öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için 8 dönem şartı vardı. Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek.

Acik Lise 8 donem ne demek?​

Acik Lise 8 donem ne demek?

170 kredi kimler için geçerli?​

Açık Öğretim Lisesinde öğrenim gören her öğrencinin toplamda 170 kredi alması gerekmektedir. Toplamda 170 krediyi tamamlayamayan öğrenci Açık Öğretim Lisesinden mezun olamaz.

AÖL 8 dönem şartı, açık öğretim liselerinde öğrenim gören öğrencilerin mezuniyet için belirli bir dönem sayısını tamamlamalarını gerektiren bir kuraldır. Bu şart kapsamında öğrencilerin genellikle en az 8 dönemi başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Ancak, yeni yapılan düzenleme ile 18 yaş ve üstü öğrenciler için bu şart 5 döneme indirilmiştir. Yani artık bu öğrenciler için mezuniyet için gereken dönem sayısı 5'tir.

Zorunlu dersler ise mezuniyet için gerekli olan derslerdir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için bu derslere sınava girip başarılı olmaları ya da muafiyet almaları gerekmektedir. Zorunlu dersler genellikle "AÖL öğrenci girişi" bölümünde belirtilen derslerdir.

Mezuniyet için kredi şartı da önemlidir. Öğrencilerin genellikle belirli bir kredi sayısını tamamlamaları gerekmektedir. Örneğin, açık öğretim lisesinde mezuniyet için gereken kredi sayısı 192 iken, yeni düzenleme ile bu sayı 170'e düşürülmüştür. Yani artık öğrencilerin en az 170 kredi almaları mezuniyet için yeterli olacaktır.

Açık öğretimde mezun olmak için toplamda 170 kredi almış olmanız gerekmektedir. Bu kredi sayısını tamamlayan ve diğer mezuniyet şartlarını sağlayan öğrenciler, ilgili dönemde mezun olabilirler. Mezun olmak için ortak ve zorunlu derslerden başarılı olmak, belirli bir dönem ve kredi sayısını tamamlamak gerekmektedir.

Geri