AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

770 giderleri Nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

770 giderleri Nelerdir?​

770 Genel Yönetim Giderleri Hesabının İşleyişi: Bir işletmenin yönetim fonksiyonları, organizasyon ve kadro kuruluşu, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk işleri, personel işleri, kredi ve tahsilatı da kapsayan muhasebe ve mali işler servislerin giderleri vb. giderler bu hesaba borç kaydedilir.

770 alacak çalışır mı?​

İşletmeye aityönetimi ilgilendiren kararların alınması, sevk ve idare edilmesi konuları,hukuki ve personel işlerinin takip edilmesi gibi konuların yürütülmesi içingerçekleşen giderler 770 Genel Yönetim Giderleri hesabı üzerinden takip edilir.770 kodlu hesabın işleyişi borç olarak çalışır ve gerekli düzeltmeler …

770 dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler nelerdir?​

770 dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler nelerdir?
Dışarıdan Sağlanan Fayda ve Hizmetler İşletme faaliyetlerini yürütmek, üretim pazarlama ve diğer hizmetleri gerçekleştirmek amacıyla dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler (elektrik, su, gaz bakım ve onarım, haberleşme, nakliye ile diğer fayda ve hizmetler) için yapılan giderleri kapsar.

649 nasıl çalışır?​

649 No.lu Diğer Olağan Gelir ve Karlar Hesabı: 600-648 no.lu hesaba kadar olan hesap kalemleri kapsamına girmeyen diğer olağan faaliyetlerden sağlanan gelir ve kârların izlendiği hesaptır. Bunlara örnek: Kira geliri, mal alış iskontoları, hurda satışlarından gelirler, hizmetten faydalandırma gelirleri ve benzerleridir.

770 Hangi hesapla kapatılır?​

Fiili maliyet yönteminin uygulandığı durumlarda “770- Genel Yönetim Giderleri Hesabı”nın borcuna kaydedilen giderleri hesabın alacağı karşılığı “632- Genel Yönetim Giderleri Hesabı”na borç kaydedilir. Bu hesap, dönem sonlarında “770- Genel Yönetim Giderleri Hesabı” ile karşılaştırılarak kapatılır.

771 Hangi hesaba yansitilir?​

771 Hangi hesaba yansitilir?
771 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ YANS. HES. Bilanço gününde 770 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ hesabında biriken tutarlar 771 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ YANSITMA HESABI yardımıyla 632 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ hesabına aktarılır.
Gider hesapları alacak çalışır mı?​
Gider ve zarar hesapları alacak kalanı vermezler. Gelir ve Kar Hesapları; ilk kayıt alacak tarafından yapılır. Tahakkuk eden gelirlerdeki artışlar hesabın alacak tarafına kaydedilirken, azalışlar ilgili hesabın borç tarafında izlenir.
740 hesabı kimler kullanır?​
Üretim işletmelerinde Tek düzen muhasebe sistemi esas alınarak maliyetler gider çeşidine (7/B) ve işletme fonksiyonlarına (7/A)göre kaydedilir. Hizmet işletmelerinde oluşan ilk madde malzeme, işçilik ve genel hizmet maliyetlerin tümü ise 740 Hizmet üretim maliyetleri hesabına kaydedilir.

612 nasıl çalışır?​

612 nasıl çalışır?
612 Diğer İndirimler Hesabı (-) Bu hesap ihtiyaca göre bölümlenir. İşleyişi : Satılan mal ya da hizmet bedelinden yapılan indirim, hasılatla ilişkilendirilmeden “612. Diğer İndirimler Hesabı”na borç, ilgili hesaplara ise alacak kaydedilir.

649 hesap alacak çalışır mı?​

649 borç çalıştırılmaz. 659 kullanılmaz.

770 Genel yönetim giderleri Hesabı nedir?​

770. GENEL YÖNETİM GİDERLERİ : Bir işletmenin yönetim fonksiyonları, işletme politikasının tayini, organizasyon ve kadro kuruluşu, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk işleri, personel işleri, kredi ve tahsilatı da kapsayan muhasebe ve mali işler servislerin giderleri bu hesaba borç kaydedilir.

689 hesap borç mu alacak mi?​

689 hesap borç mu alacak mi?
Muhasebe kaydını yapınız. Ticarî mallar arızî bir sebeple (işletmenin elinde olmayan sebeplerle) kullanılamaz hâle geldiği için oluşan zarar 689 DİĞER OLAĞANDIŞI GİDER ve ZARARLAR hesabının borcunda gösterilir.

770 Genel Yönetim giderleri Hesabı nedir?​

770 Genel Yönetim Giderleri hesabı, bir işletmenin yönetim fonksiyonları, organizasyon ve kadro kuruluşu, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk işleri, personel işleri, kredi ve tahsilatı da kapsayan muhasebe ve mali işler servislerinin giderlerini içeren bir hesaptır. Bu giderler genellikle işletmenin genel yönetimine ilişkin faaliyetleri ve masrafları kapsar. 770 hesabına borç kaydedilir, yani giderler bu hesabın borç bakiyesine yazılır.

770 Genel Yönetim Giderleri hesabı dışarıdan sağlanan hizmetler ile ilgili de olabilir. Örneğin, işletmenin faaliyetlerini yürütmek için dışarıdan sağlanan elektrik, su, gaz, bakım-onarım, haberleşme, nakliye gibi hizmetlerin giderleri de 770 hesabında takip edilebilir.

770 Genel Yönetim Giderleri hesabı kapatılırken, fiili maliyet yöntemi uygulanıyorsa, hesabın borcuna kaydedilen giderlerin karşılığı 632 Genel Yönetim Giderleri hesabına borç kaydedilir. Bu şekilde 770 hesabı kapatılır.

770 hesabıyla ilişkili diğer bir hesap ise 771 Genel Yönetim Giderleri Yansıtma Hesabıdır. Bu hesap, 770 Genel Yönetim Giderleri hesabındaki biriken tutarların 632 Genel Yönetim Giderleri hesabına aktarılmasında kullanılır.

Eğer sizin konuyla ilgili daha fazla sorunuz varsa, memnuniyetle cevaplayabilirim.

Geri