AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

7326 yapilandirma hangi hallerde bozulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

7326 yapılandırma hangi hallerde bozulur?​

Yapılandırma taksitlerinden ilk iki taksitin süresinde ödenmemesi, İlk iki taksit süresinde ve tam olarak ödenmekle birlikte, bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma bozulacaktır.

Yapılandırma 3 taksit ödenmezse bozulur mu?​

– Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi, hâlinde Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybediliyor.

7326 yapılandırma ne zaman bitiyor?​

7326 yapılandırma ne zaman bitiyor?
7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu İçin Son Başvuru Tarihi: 30 Eylül 2021.

Yapılandırma ne zaman yürürlüğe girecek?​

Yapılandırma ne zaman yürürlüğe girecek?
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden …

Yapılandırma kaç taksit ödenmezse iptal olur 2021?​

7326 sayılı yasa çerçevesinde borcunu yapılandıranların peşin ödeme ya da ilk taksit için ödeme süresi için bugün son gün. Ayrıca ikinci taksit için de son ödeme günü 30 Kasım. Bu her iki taksit zamanında ödenmezse yapılandırma bozulacak.

Yapılandırma bozulursa ne olur?​

Yapılandırma Bozulursa Ne Olur? Taksitlerin süresinde ve tam olarak ödenmemesi nedeniyle yapılandırma bozulursa, ödenmiş taksitlerin anaparaya ait kısmı borcun anaparasından düşülür, kalan borca normal faiz uygulanır ve borç yeniden hesaplanır.

Yapılandırma gecikirse ne olur?​

Yapılandırma gecikirse ne olur?
Yapılandırma Kanununa göre süresinde ödenen alacaklara, Kanunun yayımlanma tarihinden sonra gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecektir. Yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacaktır.

Yapılandırma için son gün ne zaman?​

Yapılandırma için son gün ne zaman?
Kanunda öngörülen peşin ve birinci taksit ödemeleri için son gün, 31 Ekim 2021 tarihi hafta sonu tatiline rastladığından 1 Kasım Pazartesi mesai bitimi olarak belirlendi. İkinci taksit ise 30 Kasım’a kadar ödenecek. Yapılandırma imkanının bozulmaması için ilk iki taksidin mutlaka zamanında ödenmesi gerekiyor.

2021 yapılandırma ödemeleri ne zaman?​

Yapılandırılmış prim borçları e-devlet’ten ödenebilecek. SGK’nın anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılığından da ödeme yapılabilecek. İkinci taksitin son ödeme tarihi ise 31 Aralık 2021’de sona erecek.

Vergi borcu affı ne zaman yürürlüğe girecek 2021?​

Matrah ve vergi artırımı ile genel sağlık sigortası prim borçları hariç olmak üzere devlete olan vergi ve prim borçları, yasanın çıkmasının ardından 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılabilecek.

Yapılandırma ne zaman bitiyor 2021?​

Yapılandırma ne zaman bitiyor 2021?
BORÇ YAPILANDIRMA SON GÜN NE ZAMAN? Vergi, sosyal güvenlik primi, trafik cezası, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredileri, köprü otoyol kaçak geçiş cezası gibi 30 Nisan 2021 tarihinde vadesi dolduğu halde ödenmeyen kamuya olan borçlar için tanınan başvuru süresi 30 Eylül 2021 günü sona erecek.

Yapılandırma taksidi gecikirse ne olur?​

Yapılandırma taksidi gecikirse ne olur?
Kanunda, yapılandırma düzenlemesinden yararlanılmaya devam edilmesi için ilk 2 taksitin süresinde ve tam olarak yatırılması şartı bulunuyor. Bir takvim yılında birden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde de kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.
13-Yapılandırmalar hangi hallerde bozulacak? Yapılandırma taksitlerinden ilk iki taksitin süresinde ödenmemesi, İlk iki taksit süresinde ve tam olarak ödenmekle birlikte, bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma bozulacaktır.

SGK 7326 yapilandirma ödemesi nasıl yapılır?​

SGK YAPILANDIRMA ÖDEMESİ NASIL YAPILIR? Yapılandırılmış prim borcu ödemeleri e-Devlet’ten yapılabildiği gibi, SGK’nin anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılık aracılığıyla da gerçekleştirilebiliyor.

7326 SGK yapılandırma uzatıldı mı?​

“7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” ile 30.04.2021 tarihinden önceki dönemlere ait SGK borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri, 27.08.2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 4420 sayılı Cumhurbaşkanı …

SGK yapılandırma borcu nereye ödenir?​

SGK yapılandırma borcu nereye ödenir?
SGK vergi borcu yapılandıma fırsatının iptal olmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor. SGK vergi borcu yapılandırma1.taksit ödemesi e-Devlet’ten yapılabililiyor. Bunun yanında SGK ile anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılıkla ödenebilir.

2021 borç yapılandırması neleri kapsıyor?​

2021 borç yapılandırması neleri kapsıyor?
BORÇ YAPILANDIRMA 2021 NELERİ KAPSIYOR? Kanunla yapılandırma kapsamına alınacak 30 Nisan 2021 dahil bu tarihten önceki dönemlere ait borçlar şu şekilde; 1. Yasaya göre, vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları, öğrenci kredisi borçları yeniden yapılandırılması yapılacak.

7256 sayılı kanun neleri kapsıyor?​

7256 sayılı Kanun kapsamına giren idari para cezalarından, 31/8/2020 tarihinden (bu tarih dâhil) önce verilen ve Kanunun yayımı tarihi itibarıyla kesinleşmiş olup, vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olanlar Kanuna göre yapılandırılabilecektir.
 
Yapılandırma süreciyle ilgili merak ettiğiniz konuları detaylı bir şekilde açıklamaya çalışayım:

1. **Yapılandırma Taksitlerinin Ödenmesi:**
- Yapılandırma taksitlerinden **ilk iki taksitin süresinde ödenmemesi** veya **bir takvim yılı içerisinde iki taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi** durumunda yapılandırma bozulabilir. Bu durumda ödenmiş taksitlerin anaparaya ait kısmı borcun anaparasından düşülür, kalan borca normal faiz uygulanır ve borç yeniden hesaplanır.

2. **Yapılandırma Sürecinin Bitişi:**
- 7326 Yapılandırma Kanunu için **son başvuru tarihi 30 Eylül 2021** olarak belirlenmiştir. Bu tarihe kadar yapılandırma başvurusu yapılması gerekmektedir.

3. **Yapılandırma Ödemeleri ve Süreçleri:**
- Ödemeler e-Devlet üzerinden yapılabileceği gibi, SGK'nın anlaşmalı olduğu banka şubeleri, ATM'leri, internet veya mobil bankacılık aracılığıyla da gerçekleştirilebilir. İkinci taksitin son ödeme tarihi ise **31 Aralık 2021** olarak belirlenmiştir.

4. **Yapılandırma Bozulması:**
- Yapılandırma taksitlerinden **ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmemesi** durumunda veya **bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi** halinde yapılandırma bozulabilir. Bu durumda ödeme süresi geçse dahi son ödeme gününü izleyen ay sonuna kadar yapılandırmadan yararlanma hakkı kaybedilir.

5. **SGK Yapılandırma Ödemeleri:**
- SGK yapılandırma ödemeleri e-Devlet üzerinden yapılabildiği gibi, SGK'nın anlaşmalı olduğu banka şubeleri, ATM'leri, internet veya mobil bankacılık aracılığıyla da gerçekleştirilebilir.

6. **Vergi Borçları ve Yapılandırma:**
- 7256 sayılı Kanun ve 7326 sayılı Kanun gibi düzenlemeler, vergi borçları, cezalar, SGK prim borçları gibi farklı borç türlerini kapsayabilir. Bu kanunlar çerçevesinde borçların yapılandırılması ve ödeme süreçleri belirlenir.

Yapılandırma süreçlerinde yaşanabilecek ayrıntıları yasal metinler ve mevzuata göre değerlendirmek önemlidir. Bilgilendirme amaçlı olarak sağlanan verilerin güncel olması ve doğruluğu için resmi kaynaklara da başvurulmalıdır.
 
Geri
Üst