AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

7326 yapilandirma hangi donemleri kapsiyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.518
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

7326 yapılandırma hangi dönemleri kapsıyor?​

Nisan 2021 ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları otomatik olarak yapılandırılacaktır. GSS borçları için vatandaşlarımızın başvuru yapmasına gerek bulunmamaktadır. 31 Aralık 2021 tarihine kadar ana para borcun tamamının ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı silinecektir.

7256 sayılı kanun hangi dönemleri kapsıyor?​

7256 sayılı kanun hangi dönemleri kapsıyor?
7256 sayılı Kanun kapsamına giren idari para cezalarından, 31/8/2020 tarihinden (bu tarih dâhil) önce verilen ve Kanunun yayımı tarihi itibarıyla kesinleşmiş olup, vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olanlar Kanuna göre yapılandırılabilecektir.

7236 kanun nedir?​

7326 sayılı Kanunla ilk defa getirilen düzenlemeye göre matrah ve vergi artırımı sonucunda tahakkuk eden vergilerin tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi halinde bu vergilerden de indirim yapılacak.

7326 sayılı kanun nedir kısaca?​

7326 sayılı kanun nedir kısaca?
Bu hükme göre ödenmesi gereken katma değer vergisi, ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler beyanname verme süresini takip eden ikinci ve dördüncü ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenir. b) Bu fıkra hükmünün uygulanmasına ilişkin olarak geçmişe yönelik vergi cezası ve gecikme faizi uygulanmaz.
Vergi yapılandırması hangi dönemi kapsıyor?​
Yapılandırma hangi dönemi kapsar?
- Aylık beyanlarda > Temmuz 2020 (Örneğin KDV beyanı)
- Üç Aylık Beyanlarda > Nisan – Haziran 2020 (Örneğin Geçici Vergi Beyanı)
- Yıllık Beyanlarda > 2019 yılına ait beyanlar (Örneğin Kurumlar Vergisi)

7256 ne zaman çıktı?​

7256 ne zaman çıktı?
17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7256 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” (Kanun) ile Devlete ve meslek kuruluşlarına olan borçlar yapılandırılmıştır.

7326 Yapılandırma ilk ödeme ne zaman?​

Vergi borçlarını yapılandıran 7326 sayılı yasada ilk Taksit ve peşin ödemeler 1 Kasım tarihinde gerçekleşti. 30 Kasım 2021 tarihi ise ikinci taksit ödemesi için son gün olacak. Vergi borçlarını yapılandıranların yapılandırmasının bozulmaması için ilk iki taksiti mutlaka zamanında ödemesi gerekiyor.

7326 sayılı Kanun 4 madde nedir?​

7326 sayılı Kanun 4 madde nedir?
MADDE 4- (1) Bu Kanunun kapsadığı dönemlere ilişkin olarak, bu Kanunun yayımı tarihinden önce başlanıldığı hâlde, tamamlanamamış olan vergi incelemeleri ile takdir, tarh ve tahakkuk işlemlerine bu Kanunun matrah ve vergi artırımına ilişkin hükümleri saklı kalmak kaydıyla devam edilir.

7326 Madde 2 nedir?​

7326 sayılı Kanunun 2 nci maddesinde, madde kapsamında yapılandırılarak ödenecek tutarın tespitinde uygulanacak esaslar belirlenmiş ve alacak asılları üzerinden hesaplanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i amme alacakları yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları kullanılarak hesaplanacak Yİ-ÜFE tutarının alacak …

7326 yapilandirma bozulursa ne olur?​

7326 yapilandirma bozulursa ne olur?
Burada belirtildiği şekilde borcun tamamını bir defada ödeme imkanı olmayanlar ise yeni bir kanun çıkmadıkça artık yapılandırmadan yararlanamayacaklar, yapılandırdıkları borç eski haline dönecek.
Yapılandırma bozulursa ne olur?​
Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının ise, en geç son taksiti izleyen ay sonuna kadar ödenmesi ve geç ödenen süre için gecikme zammı oranında bir zamla tahsili gerekecektir.

7256 yapilandirma 2 taksit ödenmezse ne olur?​

7256 yapilandirma 2 taksit ödenmezse ne olur?
İlk iki taksit ödendikten sonra kalan taksitlerden bir takvim yılında iki veya daha az taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde yapılandırma bozulmuyor.
 
7326 sayılı kanun, Vergi Sorumluluk Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun olarak bilinmektedir. Bu kanun, vergi borçlarını yapılandırmak için getirilmiştir. Bu yapılandırma kapsamında, borçluların ödeme kolaylığı sağlanmaktadır. Örneğin, bu kanun kapsamında, katma değer vergisi gibi vergileri üç eşit taksitte ödeme imkanı getirilmiştir.

7256 sayılı kanun ise Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olarak bilinir. Bu kanun, devlete ve meslek kuruluşlarına olan borçların yapılandırılmasını sağlar. Borçluların borçlarını yeniden yapılandırmalarına imkan tanır.

7326 sayılı kanun, önceden belirlenmiş vergi borçlarını yapılandırmayı sağlayan bir yasa olduğundan, Nisan 2021 ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarını kapsamaktadır. Diğer yandan, 7256 sayılı kanunun kapsamı ise, 31/8/2020 tarihinden önce verilen ve Kanunun yayımı tarihi itibarıyla kesinleşmiş idari para cezalarını ve devlete olan borçları kapsar.

Bu kanunlar sayesinde borçluların ödeme kolaylığı ve yapılandırma imkanı sağlanmaktadır. Ancak yapılandırmanın bozulmaması için belirlenen taksitleri süresinde ve eksiksiz ödemenin önemli olduğunu unutmamalısınız.
 
Geri
Üst