AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

7326 hangi donemi kapsiyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.854
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

7326 hangi dönemi kapsıyor?​

2021/Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş;
- Sigorta primleri,
- Genel Sağlık Sigortası primleri,
- İşsizlik sigortası primleri,
- 30.04.2021’den önce (bu tarih dahil) işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları,
- İş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları,

Vergi levhası açmak için kaç yaşında olmak gerekir?​

Vergi levhası açmak için kaç yaşında olmak gerekir?
Yerleşim yerleri Türkiye olan kişiler ise tam mükellef olarak adlandırılmakta ve bu kişiler hem Türkiye’de hem de yurt dışında elde ettikleri gelirler üzerinden vergilendirilmektedir. – Aynı zamanda yaş itibariyle 29 yaşını doldurmamış olmalısınız.

7326 yapılandırma hangi dönemleri kapsıyor vergi?​

Yapılandırma kanunu kapsamında olan borçların 2021 yılı Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait ve kesinleşmiş olması gerekiyor.

7256 sayılı Kanun hangi dönemleri kapsıyor?​

7256 sayılı Kanun hangi dönemleri kapsıyor?
7256 sayılı Kanun kapsamına giren idari para cezalarından, 31/8/2020 tarihinden (bu tarih dâhil) önce verilen ve Kanunun yayımı tarihi itibarıyla kesinleşmiş olup, vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olanlar Kanuna göre yapılandırılabilecektir.
18 yaşından küçük şirket kurabilir mi?​
Evet, belirtilen statülerde 18 yaşını doldurmadığı halde bulunanlar için zorunlu sigortalılık doğmamaktadır. Örneğin; kişi 17 yaşında bir limited şirket ortağı olabilir.

18 Yaş Altı vergi levhası alabilir mi?​

18 Yaş Altı vergi levhası alabilir mi?
18 yaşından küçük bireyler için vergi kaydı yapılmasında bir engel olmadığı, çocuğun 18 yaşına basıncaya kadar mahkeme tarafından atanmış vasi veya temsilci olarak anne veyahut babanın kişinin vergisel açıdan yerine getirilip gerekleştirilmesi gereken hususların bu kişilerce yerine getirilmesi ön görülmüştür.

Vergi yapılandırması hangi ayları kapsıyor?​

Yasayla, borçlarını yapılandırmak isteyenler 31 Ağustos’a kadar ilgili kamu kurumarına başvuracak. Yapılandırılan borçlar peşin veya 18 taksitle ödenebilecek. Ödemeler 30 Eylül 2021 ‘de başlayacak.

Yapılandırma hangi dönemi kapsıyor?​

Yapılandırma hangi dönemi kapsıyor?
Kabul edilen yasaya göre, 30 Nisan 2021 ve öncesinde beyana dayanan vergilerde verilmesi gereken beyannamelerin vergi, vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme cezaları, 2021 yılı için 30 Nisan 2021 tarihine kadar tahakkuk eden vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, gecikme cezaları, idari para cezaları, SGK tarafından …
 
7326 sayılı kanun, 2021 Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları ve iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacaklarını kapsamaktadır.

Vergi levhası açmak için Türkiye'de tam mükellef olarak kabul edilmek ve vergilendirilmek için en az 29 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir.

7256 sayılı kanun ise 31 Ağustos 2020 tarihinden önce kesinleşen ve ödenmemiş idari para cezalarını kapsamaktadır.

18 yaşından küçük biri, belirli durumlarda şirket kurabilir ancak zorunlu sigortalılık doğmamaktadır. Örneğin, 17 yaşında bir limited şirket ortağı olabilir.

18 yaşından küçük bireyler için vergi kaydı yapılmasında bir engel olmamakla birlikte, vergisel işlemleri için mahkeme tarafından atanan bir vasi veya temsilci gerekebilir.

Yapılandırma için, 31 Ağustos'a kadar başvuru yapılabilir ve borçlar peşin veya 18 taksitle ödenebilir. Ödemeler Eylül 2021'de başlayacaktır. Yapılandırma, 30 Nisan 2021 ve öncesi beyana dayanan vergileri, cezaları ve diğer ödemeleri kapsamaktadır.
 
Geri
Üst