AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

720 Direkt iscilik giderleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

720 Direkt işçilik giderleri nelerdir?​

720. Direkt İşçilik Giderleri Hesabı : Bu giderler hangi mamül veya mamül grubu için harcandığı izlenebilen ve herhangi bir dağıtım anahtarına gerek duymadan, işçi başına düşen çalışma süresi ölçülebilen işçilik giderlerinden oluşur.

720 nereye gider?​

720 nereye gider?
720 Direkt İşçilik Giderleri Hesabının İşleyişi: Bu giderler esas üretim gider yerleri ile ilgilidir ve belli bir mamül veya hizmetin üretim maliyetine doğrudan doğruya yüklenebilen işçilik giderlerini kapsar.

750 hesap nasıl çalışır?​

750 hesap nasıl çalışır?
750 ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME GİDERLERİ Yıllara yayılmayan ve aktifleştirilmeyen AR-GE giderlerinin dönem gideri olarak kaydı sırasında kullanılır. Örnek: İşletme, yeni bir ürün geliştirmek için mühendislik firmasına 140,000 TL ödemeyi banka aracılığı ile yapmıştır. İşletme bu olayı bilançosunda aktifleştirmemiştir.

Endirekt işçilik giderleri nelerdir?​

b – ENDİREKT İŞÇİLİK: Endirekt işçilik maliyeti, “Mamullerin üretiminde kullanılan, direkt işçilik dışında kalan ve bu mamullere doğrudan doğruya yüklenmeleri olanaksız olan işçilik maliyetleri’ne denir.

760 giderleri Nelerdir?​

760 giderleri Nelerdir?
760. Pazarlama Satış ve Dağıtım Giderleri : Mamülün stoklara verildiği ve hizmetin tamamlandığı andan itibaren bu mal ve hizmetlerin alıcılara teslimine kadar yapılan giderler bu hesaba borç kaydedilir.

Personel giderleri hangi hesapta izlenir?​

Personel giderleri hangi hesapta izlenir?
Örneğin, personel giderlerinden bir kısmı 258.09 numaralı hesapta takip ediliyor ise, ilgili tutarlar PERSONEL ÜCRET VE GİDERLERİ kısmında ilgili kalemde bildirilecektir. “DİĞER GİDERLERİ” kısmındaki “BAĞIŞ, SPONSORLUK VE DERNEK AİDAT GİDERLERİ” kaleminin altında bildirilecektir.

Endirekt işçilik giderleri hangi hesapta takip edilir?​

Üretimle ilgili olan ve üretimle ilgili olmayan ayrımı net bir şekilde yapı- • larak mamul maliyetlemesine esas olacak genel üretim giderleri (730) ile üretimle ilgili olmayan endirekt giderlerin 750, 760, 770, 780 ve 258 nolu hesaplara aktarılabilmesi sağlanır.

Endirekt maliyetleri nelerdir?​

Endirekt maliyetleri nelerdir?
endirekt maliyet ne demek?
- Doğrudan doğruya belirli bir üretim birim veya hacmiyle ilişkili olmayan, bakım, onarım, yönetim, denetim ve vergiler dolayısıyla işletmenin katlandığı maliyet. krş. doğrudan maliyet.
- Indirect cost.

730 hesaba ne işlenir?​

730 hesaba ne işlenir?
İşletmenin üretimi ve bu üretime bağlı hizmetler için yapılan direkt işçilik ve direkt ilkmadde ve malzeme dışında kalan giderlerin izlendiği hesaptır.

730 Ne hesabı?​

730. Genel Üretim Giderleri: İşletmenin üretimi ve bu üretime bağlı hiz metler için yapılan direkt işçilik ve direkt ilk madde ve malzeme dışında kalan giderlerin iz lendiği hesaptır.

740 hesap alacak çalışır mı?​

740 hesap alacak çalışır mı?
649 veya 679 hesap kullanılır. 740 hesap ters çalışmaz.

720 Direkt İşçilik Giderleri, belirli bir mamül veya hizmetin üretim maliyetine doğrudan doğruya yüklenebilen işçilik giderlerini kapsayan bir hesaptır. Bu giderler, hangi mamül veya mamül grubu için harcandığı izlenebilen ve işçi başına düşen çalışma süresi ölçülebilen işçilik giderlerinden oluşur. 720 direkt işçilik giderleri hesabı, esas üretim gider yerleri ile ilgilidir ve belirli bir mamül veya hizmetin maliyetine bu şekilde yüklenen giderleri içerir.

Endirekt işçilik giderleri ise direkt işçilik dışında kalan ve mamullerin üretiminde kullanılan, ancak mamullere doğrudan yüklenmeleri olanaksız olan işçilik maliyetleridir. Bu tür giderler "Mamullerin üretiminde kullanılan, direkt işçilik dışında kalan ve bu mamullere doğrudan yüklenmeleri olanaksız olan işçilik maliyetleri" olarak tanımlanır. Endirekt işçilik giderleri genellikle 750, 760, 770, 780 ve 258 numaralı hesaplara aktarılır.

Endirekt maliyetler ise, doğrudan belirli bir üretim birimine veya hacmine bağlı olmayan maliyetlerdir. Bakım, onarım, yönetim, denetim ve vergiler gibi işletmenin katlandığı maliyetleri içerir. Bu maliyetler "doğrudan maliyet" kavramının aksine, endirekt maliyetler olarak adlandırılır.

730 hesabı ise genel üretim giderlerini izlemek için kullanılan bir hesaptır. İşletmenin üretimi ve bu üretime bağlı hizmetler için yapılan direkt işçilik ve direkt ilk madde ve malzeme dışında kalan giderlerin takip edildiği hesaptır.

740 hesabı alacak olarak çalışmaz. Bu tür durumlarda genellikle 649 veya 679 numaralı hesaplar kullanılır. 740 hesabı genellikle alacaklar hesabı olarak değil, diğer giderlerin izlendiği bir hesap olarak kullanılır.

Geri