AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

70 yas ustu alim satim yapabilir mi?

Editör

Yeni Üye

70 yaş üstü alım satım yapabilir mi?​

Tapuda yapılacak alım satımlarda tarafların 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük olmaması gerekiyor. Bir başka deyişle, tapu işlemi yapacak tarafların yaşları için alt sınır 18, üst sınır 65.

18 yaşından önce tapu verilir mi?​

18 yaşından önce tapu verilir mi?
18 yaşın altında bulunan çocuklar tasarruf ehliyetine sahip olmadıklarından, tapu işlemleri anne ve babaları tarafından birlikte karşılanır, bunlardan biri yok ise (ölü veya boşanmış) anne veya babası tarafından tapu işlemi gerçekleştirilir.

65 yaş üstü ev satış yapabilir mi?​

Gayrimenkul alım satımı yapmak isteyen 65 yaş üzeri kişilerin sağlık raporu almaları gerekebilmektedir. Tapu Sicili Tüzüğü’nün 19. maddesine göre tapu müdürlüğü yetkilisi, 65 yaş üzerindeki kişinin davranışları sebebiyle şüpheye düşerse rapor talep edebilir.

Tapuda sağlık raporu isteniyor mu?​

Tapuda sağlık raporu isteniyor mu?
Gayrimenkul alım satım işlemlerinde kimi zaman taraflardan istenen belgelere ek sağlık raporu da talep edilebiliyor. Rapor, belli bir durumlarda tapu alım satımı yapacak kimselerden isteniyor. Bu kimselerin raporsuz gitmesi durumunda tapu devri işlemi gerçekleşmiyor.
70 yaş üstü akıl sağlığı raporu nasıl alınır?​
Altmış beş yaş üstü kişilerden, hukuki işlemler için ilgili dairelerden (noter, tapu) rutin olarak sağlık raporu (akli meleke) istenmektedir. Bu bireyler, bu raporlar için ilk olarak sağlık sisteminin giriş kapısı olan aile sağlığı merkezlerine başvuruda bulunmaktadır.

Satış için sağlık raporu nereden alınır?​

Satış için sağlık raporu nereden alınır?
Aile hekimleri tarafından verilen rapora ek olarak Devlet Hastanelerinin Adli Psikiyatri Polikliniği de bu raporu vermektedir. 182 MHRS randevu sistemi üzerinden ya da hastanelerin kendi muayene randevu telefonları üzerinden de bu işlem yapılabilmektedir.

Tapu işlemleri için sağlık raporu nasıl alınır?​

65 yaş üstü tapu işlemlerini nasıl yapacak?​

65 yaş üstü tapu işlemlerini nasıl yapacak?
Tapu işlemlerinde yaş sınırı 65 yaş olarak belirleniyor. 65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler için tapu müdürlüğü tarafından akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin bir raporun talep ediliyor. Bu rapor doğrultusunda ise tapu işlemlerinin yapılmasına onay veriliyor.

70 yaş üstü vekalet verebilir mi?​

Sağlık raporu vekaletname, tapu ve nikah işlemleri için 65 yaş üstü kişilerden isteniyor. Noter nezhinde vekalet raporları sadece raporun verildiği tarihte geçerli olduğu için aynı gün sabahta başvurulması ve işlemin tamamlanmasını takiben notere başvurulması gerekmektedir.

70 yaş üstü kişilerin gayrimenkul alım satım işlemleri için bazı kurallar ve prosedürler bulunmaktadır. Öncelikle belirtmek gerekir ki tapuda yapılacak alım satımlarda tarafların 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük olmaması gerekmektedir. Bu nedenle, 70 yaş üstü kişilerin alım satım yapabilmeleri için bazı ek önlemler alınması gerekebilir.

65 yaş üstü kişilerin gayrimenkul alım satımı yaparken sağlık raporu talep edilebilir. Tapu Sicili Tüzüğü'nün 19. maddesine göre, tapu müdürlüğü yetkilisi, 65 yaş üzerindeki kişinin davranışları sebebiyle şüpheye düşerse sağlık raporu talep edebilir. Bu rapor, ilgili dairelerden (noter, tapu) alınabilen rutin bir rapordur ve genellikle aile hekimleri veya Devlet Hastanelerinin Adli Psikiyatri Polikliniği tarafından verilmektedir.

65 yaş üstü kişilerin tapu işlemlerini yapabilmeleri için akli dengesinin yerinde olduğuna dair bir rapor talep edilebilir. Bu rapor doğrultusunda tapu işlemlerinin onaylanması ve gerçekleştirilmesi mümkün olabilir.

Vekaletname, tapu ve nikah işlemleri gibi durumlarda da 65 yaş üstü kişilerden sağlık raporu istenebilir. Noter nezdinde vekalet raporları, sadece raporun verildiği tarihte geçerli olup, aynı gün içerisinde başvuru ve işlemin tamamlanması gerekebilir.

Sonuç olarak, 70 yaş üstü kişiler gayrimenkul alım satımı yaparken belirli prosedürlere ve sağlık raporlarına tabi tutulabilirler. Bu kuralların amaçları genellikle kişilerin akli dengelerinin yerinde olduğundan emin olmak ve hukuki işlemleri güvenilir bir şekilde gerçekleştirmektir.

Geri