Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

7 yasindaki cocugun konusmasi icin neler yapilmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
40.013
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

7 yaşındaki çocuğun konuşması için neler yapılmalı?​

Hangi oyun ya da oyuncak?
- Şarkı söylemek.
- Tekerleme ve bilmeceler söylemek.
- Oyuncak telefon, mikrofon gibi konuşma ve şarkı söyleyebilecekleri oyuncaklar.
- Birlikte yapılan aktivitelerin anlatılması
- Sayı saymaca (1-10’a kadar)
- Resimli kitap okumak, anlatmak, bu sırada sorular sormak.

Içinden konuşmak hastalık mıdır?​

Birinci durumda, farkında olmadan kendi kendine konuşan kişinin aslında toplumdan kendini soyutladığını ve kendine yeni bir dünya kurduğunu ifade eden Prof. Dr. Tarhan, “Bunlar aslında psikoz dediğimiz akıl hastalığı grubunda olan kişilerdir.

3 yaşındaki oğlum neden konuşmuyor?​

3 yaşındaki oğlum neden konuşmuyor?
Zeka geriliği, Konuşma organları koordinasyonundaki sorunlar, Çocuğun çok fazla yalnız kalması ve insanlarla iletişim kurmaması, Özellikle 0-3 yaş arası çocukların uzun süre TV izlemesi sebebiyle dış dünyadan kopmaları ve insan ilişkilerinden uzak kalmaları geç konuşma problemlerini açığa çıkarabilir.

Geç konuşan çocuk için ne yapılmalı?​

Geç konuşan çocuk için ne yapılmalı?
Geç konuşma sorunu olan bir çocuk ilk olarak bir uzman tarafından tıbbi kontrolden geçirilmelidir. Çocuğun işitmesine ve konuşmasına engel oluşturan patolojiler araştırılmalıdır. Psikolojik bir engel varlığı sorgulanmalıdır. Daha sonra yaşıyla uyumlu gelişim testi, zeka testi değerlendirmeleri yapılmalıdır.

Içten konuşmak ne demek?​

İnsanlardan bilinç akışlarını yansıtmaları istendiğinde çoğu zaman bu tür deneyimlerden söz ederler. Genelde iç konuşma adıyla anılan bu durum içsel monolog ya da diyalog, ya da sözel düşünce gibi terimlerle de tanımlanır.

Kendi kendine konusmak delilik mi?​

Ancak kendi kendine konuşmak, genel olarak bir delilik işareti olarak karşımıza çıkmaz. Hatta psikologlar, araştırmacılar; bunun düşünme, algılama ve otokontrol sürecine yardımcı olabileceğini öne sürmektedirler.

Çocuklarda akıcı konuşma için ne yapılmalı?​

Çocuklarda akıcı konuşma için ne yapılmalı?
Çocuğunuzun Konuşma Becerisini Geliştirecek Öneriler
- Çocuğa güzel konuşmanın önemi anlatılmalı
- Televizyon ve dijital oyunlar dil gelişimini etkiliyor.
- Çocukla göz teması kurmak önemli.
- Güzel konuşma egzersizleri için pratik uygulamalar.
- Evde oynanabilecek konuşma egzersizi oyunları
- Yanlışımı düzelt.
- Gözüm sende.
- Anlat dinlet.
 
7 yaşındaki çocuğun konuşmasını geliştirmek için yapılabilecekler oldukça çeşitlidir. İşte bazı öneriler:

1. **Şarkı Söylemek:** Çocuklar genellikle şarkılarla daha rahat iletişim kurarlar. Onlara sevdikleri şarkıları öğretebilir, birlikte şarkı söyleyebilirsiniz.

2. **Tekerlemeler ve Bilmeceler:** Eğlenceli tekerlemeler ve bilmeceler çocuğun dil becerilerini geliştirebilir. Onlara bu tür oyunlar oynayarak zihinsel ve dil gelişimlerine katkıda bulunabilirsiniz.

3. **Oyuncaklar:** Konuşma ve iletişim becerilerini destekleyen oyuncaklar seçebilirsiniz. Oyuncak telefonlar, mikrofonlar gibi oyuncaklar çocuğun kendini ifade etmesine yardımcı olabilir.

4. **Aktiviteler ve Hikayeler:** Birlikte yapılan aktiviteler sırasında çocuğa anlatımlarda bulunabilir, hikayeler anlatabilir ve sorular sorarak iletişimlerini artırabilirsiniz.

5. **Sayı Saymaca:** Basit şeylerden başlayarak çocuğun sayı saymaya alışmasını sağlayabilirsiniz. 1’den 10’a kadar olan sayıları öğretmek çocuğun matematiksel düşünme becerisini geliştirebilir.

6. **Resimli Kitaplar:** Çocuğa resimli kitaplar okuyabilir, anlatabilir ve kitaplarla ilgili sorular sorarak kelime dağarcığını geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz.

Bu öneriler çocuğunuzun dil ve konuşma becerilerini güçlendirmesine yardımcı olabilir. Eğer çocuğunuzun konuşma gelişimiyle ilgili endişeleriniz varsa bir uzmana danışmanız da faydalı olabilir.
 
Geri
Üst