7 ve 11 siniflara DYK hangi dersler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

7 ve 11 sınıflara DYK hangi dersler?​

“16 Ekim itibarıyla 7 ve 11. Bu kurslarda Türkçe, matematik, fen bilimleri derslerine yönelik destekleme programları uygulanacak. Diğer taraftan her ay destek paketi yayımlayacağız. Buna ilave olarak 7, 8, 11 ve 12. sınıflar içinde isteyen öğrencilerimizi Türkçe, matematik, fen bilimleri derslerinden destekleyeceğiz.”

11 sınıf DYK var mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı, 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerinden sonra 7 ve 11’inci sınıf öğrencilerini de ücretsiz verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamına aldı.
11 sınıf DYK ne zaman başladı?
17 Ekim itibarıyla 7 ve 11’inci sınıflar için de DYK açılıyor. Bu kurslarda Türkçe, matematik, fen bilimleri derslerine yönelik destekleme programları uygulanacak. DYK takvimine göre, kurslar 10 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek.
11 sınıf DYK kaç saat?
DYK Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Haftalık Eğitim Süresi Orta Okul 5,6 Ve 7. Sınıfı İle 9,10 Ve 11. Sınıf Öğrencileri En Fazla 3 Ders Ve Haftalık Toplamda 12 Saate Kadar Ders Alabilir. Sekizinci Sınıftaki Öğrenciler İse En Fazla 6 Ders Toplam 18 Saatte Kadar Ders Alabilir.

7 sınıf DYK kaç ders var?​

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) güncellenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi’ne göre bu kurslar 8 ve 12’lerin yanı sıra 7 ve 11’nci sınıflara da verilebilecek. E-kılavuza göre de 7 ve 8’ler için toplam 7 ders, 11 ve 12’ler için toplam 12 derste kurs açılabilecek.

11 sınıf kurs başvurusu nasıl yapılır?​

Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek.
7 ve 11 sınıflara DYK açılacak mı?
“Bir taraftan yüz yüze eğitim devam ederken diğer taraftan öğrencilerimizi hem yardımcı kaynak destek paketleriyle hem de DYK’ler ile destekleyeceğiz. 8 ve 12’nci sınıflardan sonra 7 ve 11’inci sınıf öğrencilerimiz de DYK’lerden ücretsiz olarak faydalanabilecek. 16 Ekim itibarıyla 7 ve 11’inci sınıflar için de DYK …
DYK kursu ne zaman başladı?
DYK E-KURSLARI NE ZAMAN? DYK kurs sınıflarının oluşturulması 26 Kasım ve 29 Kasım 2021 tarihleri aralığında yapıldı. Kurslar ise 29 Kasım’da (bugün) başladı.
Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK’larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.
Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim gören öğrenciler için ek olarak verilen eğitimleri kapsar. Destekleme ve Yetiştirme Kursları, eski öğrenci kurslarının aksine, öğrenciden hiçbir ücret talep etmemektedir.
DYK hangi sınıflara açılabilir?
Yapılan yönerge değişikliğiyle 6 ve 10. sınıflar da ücretsiz verilen DYK kapsamına alındı. 6 ve 10. sınıflar için destekleme ve yetiştirme kursları, 29 Kasım’da başlayacak. Özel eğitim meslek okulu programı uygulanan özel eğitim okulu ve özel eğitim sınıfı öğrencileri de kurslardan yararlanacak.
7 sınıf DYK da hangi dersler var?
Buna göre; açılacak kurslar: Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri, Tarih, Coğrafya, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve Mantık dersleri ile sınırlı olacak.

Geri