AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

7 gunluk sure ne zaman baslar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

7 günlük süre ne zaman başlar?​

Gün olarak belirtilen sürelerin hesabında sürenin başladığı gün hesaba katılmaz ve süre son günün mesai bitiminde sona erer. Buna göre 7 günlük süre malın teslimini ve / veya hizmetin ifasını takip eden günden başlayarak hesaplanacaktır.

Fatura düzenleme süresi kaç gündür?​

Yasal düzenlemeler. Vergi Usul Kanunu’nun 231’inci maddesinin birinci fıkrasının (5) numaralı bendinde, “Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir.
Hizmet tamamlanmadan fatura kesilir mi?
Vergi Usul Kanunu’nda malın tesliminden veya hizmetin ifasından önce fatura kesilemeyeceğine dair bir hüküm yoktur.
Faturada 7 günlük süre nasıl hesaplanir örnek?
Faturada 7 Günlük Sürenin Hesabı
- Süre gün olarak belli edilmişse başladığı gün hesaba katılmaz ve son günün tatil saatinde biter;
- Süre hafta veya ay olarak belli edilmişse başladığı güne son hafta veya ayda tekabül eden günün tatil saatinde biter.

Kaç gün geriye dönük fatura kesilebilir?​

Vergi Usul Kanununa göre, geriye dönük e-fatura ve e-arşiv fatura, matbu faturada da olduğu gibi, en fazla 7 gün öncesine olacak şekilde düzenlenebilir. 7 günün aşılması dahilinde %10 oranında Özel Usulsüzlük Cezası uygulanır.

Hizmet alımlarında fatura ne zaman kesilir?​

Aynı Kanunun fatura nizamını düzenleyen 231 inci maddesinin 5 numaralı bendinde faturanın, malın teslimi ve hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenleneceği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş sayılacağı hükmü mevcuttur.
Ay bittikten sonra fatura kesilir mi?
E-Fatura ve E-Arşiv Faturalar geçmişe yönelik olarak düzenlenebilirler. Fakat bunu yaparken belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. VUK 231/5. bendinde “teslim veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 gün içinde” faturaların düzenlenebileceği bildirilmiştir.
E-fatura en geç kaç gün geriye dönük kesilebilir?
Sevk İrsaliyesi kullanılarak yapılan satışlarda, e-Fatura veya e-Arşiv Faturanın 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir. Hizmet teslimlerinde ise Sevk İrsaliyesi söz konusu olmadığı için e-Faturanın, hizmetin verildiği anda düzenlenmesi gerekmektedir.
Bu süreye içindeki tatil günleri de dahildir. Ancak sürenin son günü tatil gününe rastlarsa süre ilk mesai gününün mesai bitiminde sona erer. son günü cumartesi pazara veye resmi tatile denk gelirse ondan sonraki ilk işgününe uzar.
Kaç gün içinde fatura kesilir?
3. Fatura kaç gün içinde kesilmelidir? Ürün teslimi ya da hizmetten sonra 7 gün içinde fatura kesilmelidir. Eğer bu fatura kesim süresi olarak belirtilen 7 günlük süre ile bir sonraki aya geçiş var ise faturanın ilgili ayın KDV beyannamesinde yer alması gerektiğinden o ay içinde düzenlenmelidir.

Kanunun “Faturanın nizamı” başlıklı 231 inci maddesinin birinci fıkrasının 5 numaralı bendinde ise; “Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azamî yedi gün içinde düzenlenir. Bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır.” hükmüne yer verilmiştir.
E fatura kaç gün içinde gönderilmeli?
Vergi Usül Kanunu’na göre yedi (7) güne kadar geriye dönük e-Fatura gönderilebilmektedir. Fakat düzenlenme tarihi 7 günden eski e-Faturaların gönderilmesi teknik olarak mümkün olup (özel entegratörlük sistemleri tarafından engellenemez), usül cezası mevcuttur.

E-arşiv fatura kaç gün öncesine kesilebilir?​

Şartlar sağlandığı takdirde, E-Arşiv Fatura 7 gün öncesine kadar kesilebilir. Geçmişe dönük kesilen faturalarda 7 gün kuralı aşıldıysa, özel usulsüzlük cezası uygulanır. Bu da %10’luk bir orana tabidir. Ceza almamak için faturalar düzenli ve belirtilen süre içerisinde kesilmelidir.

E arşiv fatura kaç gün öncesine kesilebilir?​

 
Geri
Üst