Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

6645 sayili Tesvik nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

6645 sayılı Teşvik nedir?​

İşverenler için istihdam yaratma teşviklerinden bir tanesi olarak yürürlüğe giren İŞKUR destekli programlardan bir tanesidir. İstihdam alanındaki sorunlara çözüm üretme amacıyla getirilen bu teşvik sayesinde daha fazla işçinin çalışmasına olanak sağlanması amaçlanır.

Işbaşı eğitim programı bitince ne olur?​

Işbaşı eğitim programı bitince ne olur?
31.12.2016 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programını tamamlayan; 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olanlardan program sonrasında üç ay içinde işe alınması durumunda işe alan işverenler imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorsa 42 ay, diğer sektörlerde faaliyet gösteriyorsa 30 ay süre ile SGK işveren …

Işbaşı eğitim programından faydalanmak için kaç işçi olması gerekir?​

Işbaşı eğitim programından faydalanmak için kaç işçi olması gerekir?
İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları En az beş sigortalı çalışana sahip olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak, Katılımcıların en az p’ini 60 günden az olmamak üzere program süresinin en az üç katı kadar süreyle istihdam etmeyi taahhüt etmek.

6645 sayılı Teşvik nasıl hesaplanır?​

İşveren hissesindeki 5 puanlık prim teşviki uygulandıktan sonra kalan kısmının prime esas kazanç alt sınırı (brüt asgari ücret) üzerinden hesaplanan işveren hisselerine ait kısmı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır.Bu kapsamda İşsizik fonunca karşılanacak işveren primi 1647*15,5/100=255,29 TL olarak hesaplanır.

Işbaşı eğitim programı sigorta yatıyor mu?​

Işbaşı eğitim programı sigorta yatıyor mu?
İşkur İşbaşı Eğitimi Programı Süresince Sigorta Yatıyor Mu? İşkur İşbaşı Eğitim programı süresince; İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanır. Bununla beraber kursiyerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler de eğitim süresince sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.

Işbaşı eğitim programı bitti mi?​

Işbaşı eğitim programı bitti mi?
Son 8 yıldır yoğun bir şekilde işverenler tarafından kullanılan ve istihdama önemli oranda katkı sunan işbaşı eğitim programları 4 Ekim’den bu yana askıya alındı.

6645 sayılı Teşvik, işverenler için istihdam yaratma teşviklerinden biridir ve İŞKUR destekli programlardan bir tanesidir. İstihdam sorunlarına çözüm üretmek amacıyla getirilen bu teşvik sayesinde daha fazla işçinin çalışmasına olanak sağlanmaktadır.

Işbaşı eğitim programının bitmesi durumunda, programı tamamlayan kişilerin 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük olmaları gerekmektedir. Program sonrasında üç ay içinde işe alınmaları durumunda, işverenler imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorlarsa 42 ay, diğer sektörlerde faaliyet gösteriyorlarsa 30 ay süre ile SGK işveren prim teşvikinden faydalanabilmektedirler.

Işbaşı eğitim programından faydalanmak için işverenin en az beş sigortalı çalışana sahip olması, İŞKUR'a kayıtlı olması ve katılımcıları en az 60 gün süreyle istihdam etmeyi taahhüt etmesi gerekmektedir.

6645 sayılı Teşvikin hesaplanması ise işveren hissesindeki 5 puanlık prim teşviki uygulandıktan sonra kalan kısmın prime esas kazanç alt sınırı (brüt asgari ücret) üzerinden hesaplanan işveren hisselerine ait kısmının İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılandığını belirtmektedir.

Işbaşı eğitim programı süresince, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortası İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Bu süreçte kursiyerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler de eğitim süresince sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedir.

Son olarak, son 8 yıldır yoğun bir şekilde kullanılan ve istihdama önemli katkı sağlayan işbaşı eğitim programları 4 Ekim'den bu yana askıya alınmış durumdadır.

Geri