AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

657 Sayılı Kanunda Sayılan Hizmet Sınıfları Nelerdir?

SoruCevap

Yeni Üye
657 Sayılı Kanunda Sayılan Hizmet Sınıfları Nelerdir? 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen hizmet sınıfları, kamu personelinin görev ve sorumluluklarını düzenlemektedir. Bu sınıflar, idari, teknik, sağlık, eğitim ve diğer hizmetler olarak sıralanabilir. İdari hizmet sınıfı, kamu kurumlarının yönetim işlerini yürüten personeli kapsamaktadır. Teknik hizmet sınıfı, mühendislik ve teknik alanlarda çalışan personeli içermektedir. Sağlık hizmet sınıfı, sağlık sektöründe görev yapan hekimler ve sağlık personelini kapsamaktadır. Eğitim hizmet sınıfı, öğretmenler ve eğitim personelini içermektedir. Diğer hizmetler sınıfı ise, diğer alanlarda çalışan personeli kapsamaktadır. 657 Sayılı Kanun, kamu personelinin haklarını ve görevlerini düzenlemekte ve bu hizmet sınıflarının yetki ve sorumluluklarını belirlemektedir.
İçindekiler

657 Sayılı Kanunda Sayılan Hizmet Sınıfları Nelerdir?​

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Türkiye’deki devlet memurlarının görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen bir kanundur. Bu kanun kapsamında belirtilen hizmet sınıfları, devlet memurlarının görev yaptığı alanları ve pozisyonları ifade etmektedir. İşte 657 Sayılı Kanunda sayılan hizmet sınıflarının bazıları:
1. Genel İdare Hizmetleri Sınıfı: Bu sınıf, genel idare hizmetlerinde çalışan memurları kapsar. Bu memurlar, idari işler, personel yönetimi, yazışmalar gibi görevleri yerine getirir.
2. Mali Hizmetler Sınıfı: Bu sınıf, mali işlerle ilgili görevleri yerine getiren memurları kapsar. Bu memurlar, bütçe hazırlama, mali kontrol, vergi tahsilatı gibi işlemleri yapar.
3. Sağlık Hizmetleri Sınıfı: Bu sınıf, sağlık sektöründe çalışan memurları kapsar. Bu memurlar, doktor, hemşire, sağlık memuru gibi görevleri yerine getirir.
4. Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı: Bu sınıf, eğitim sektöründe görev yapan memurları kapsar. Bu memurlar, öğretmenlik, okul yönetimi gibi görevleri yerine getirir.
5. Teknik Hizmetler Sınıfı: Bu sınıf, teknik alanda çalışan memurları kapsar. Bu memurlar, mühendislik, mimarlık, bilgisayar programcılığı gibi görevleri yerine getirir.
6. Güvenlik ve Savunma Hizmetleri Sınıfı: Bu sınıf, güvenlik ve savunma alanında görev yapan memurları kapsar. Bu memurlar, polislik, askerlik gibi görevleri yerine getirir.
7. Sosyal Hizmetler Sınıfı: Bu sınıf, sosyal hizmetler alanında çalışan memurları kapsar. Bu memurlar, sosyal yardım, rehabilitasyon gibi görevleri yerine getirir.
Bunlar sadece 657 Sayılı Kanunda sayılan hizmet sınıflarının bazılarıdır. Kanun kapsamında daha birçok hizmet sınıfı yer almaktadır. Bu hizmet sınıfları, devlet memurlarının görev alanlarını belirlemekte ve görevlerinin niteliğine göre hak ve sorumluluklarını düzenlemektedir.

657 Sayılı Kanunda Sayılan Hizmet Sınıfları Nelerdir?​

657 Sayılı Kanunda Sayılan Hizmet Sınıfları Nelerdir?
Memur, sözleşmeli personel, geçici personel, işçi, işçi-işveren, esnaf, serbest meslek, avukat, noter, doktor.
Devlet memurları, kamu kurumları, sağlık sektörü, avukatlık, noterlik, serbest meslek.
657 Sayılı Kanun kapsamında belirtilen hizmet sınıfları.
657 Sayılı Kanunun 4. maddesinde yer alan hizmet sınıfları.
Devlet memurları, sözleşmeli personel, geçici personel, işçi, işçi-işveren.

Memur: 657 Sayılı Kanun kapsamında yer alan bir hizmet sınıfıdır.
Sözleşmeli personel: Kanunda belirtilen hizmet sınıflarından biridir.
Geçici personel: 657 Sayılı Kanunun 4. maddesinde yer alan bir hizmet sınıfıdır.
İşçi: Kanun tarafından tanımlanan hizmet sınıflarından biridir.
İşçi-işveren: 657 Sayılı Kanunda sayılan hizmet sınıflarından biridir.

Geri