AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

657 Sayili devlet memurlari kanunu Nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

657 Sayılı devlet memurları kanunu Nedir?​

657 sayılı kanun, kamu personellerinin hizmet koşullarını, atanma ve yetiştirilmelerini, niteliklerini, ilerleme ve yükselmelerini, hak, ödev, yüküm ve sorumluluklarını, ödenek ve aylıklarını ve diğer özgürlük işlerini düzenlemektedir.

657 Sayılı devlet memurları kanunu temel ilkeleri nelerdir?​

Söz konusu Kanun, personel rejiminin temel ilkelerini; “Sınıflandırma”, “Kariyer” ve “Liyakat” olmak üzere üç başlık altında toplamıştır. Devlet kamu hizmetleri görevlerini ve bu görevlerde çalışan Devlet memurlarını, görevlerinin gerektirdiği niteliklere ve mesleklere göre sınıflara ayırmaktır.

657 sayılı kanunda sayılan hizmet sınıfları nelerdir?​

657 sayılı kanunda sayılan hizmet sınıfları nelerdir?
Hizmet Sınıfları-657/36
- Genel İdare Hizmetleri Sınıfı
- Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı
- Sağlık Hizmetleri Sınıfı
- Teknik Hizmetler Sınıfı
- Eğitim ve öğretim Hizmetleri Sınıfı
- Avukatlık Hizmetleri Sınıfı
- Emniyet Hizmetleri Sınıfı
- Din Hizmetleri Sınıfı

657 ye tabi olanlar kimler?​

657 ye tabi olanlar kimler?
Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.

657 devlet memurları kimlerdir?​

Polisler, İlk ve orta dereceli okul öğretmenleri, lise öğretmenleri, devlet hastanelerindeki doktorlar, valiler, kaymakamlar, hizmetliler (tamamında özel sektör hariç) Devlet Memurudur.

657 sayılı kanunda sayılan ödev ve sorumluluklar nelerdir?​

Buna göre 657 sayılı kanuna göre memurların sadakat, tarafıszlık ve devlete bağlılık,Davranış ve işbirliği, Yurt dışında davranış,Amir durumda olan devlet memurlarının görev ve sorumlulukları, Kişisel sorumluluk ve zarar, Kişilerin uğradıkları zararlar, Mal bildirimi, Basına bilgi veya demeç verme ve Resmi belge, araç …

657 sayılı devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi nedir?​

657 sayılı devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi nedir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Devlet memurluğuna alınacaklarda aranılan şartları düzenleyen 48 inci maddesinin genel şartlara ilişkin (A) bendinde “Kamu haklarından mahrum bulunmamak” ve “Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla …

527 sayılı KHK ile değişik 64 madde nedir?​

527 sayılı KHK ile değişik 64 madde nedir?
MADDE 64- Kademe; derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan, memurun aylığındaki ilerlemedir. Memurun kademe ilerlemesinin yapılabilmesi için bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması ve bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartları aranır.

Terfi KHA vs EKEA ne demek?​

Böyle bir durumdaki kişinin emekli olması halinde ise emekli maaşı hesabı değişmektedir. Buna göre, ek gösterge hesabında kazanılmış hak aylık (KHA) derece ve kademesi esas alınırken, göstergede ise emekli keseneğine esas derece ve kademe (EKEA) esas alınmaktadır.

Üniversite personeli 657 ye tabi mi?​

Üniversitelerdeki İdari Personel; üniversitelerin akademik ve idari teşkilatında yer alan birimlerde idari, teknik, sağlık, avukatlık ve yardımcı hizmetler sınıfında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun hükümlerine tabi olarak çalışmaktalardır.

Devlet memurları hangi maddeye tabi?​

Devlet memurları hangi maddeye tabi?
Amaç: Madde 2- (Değişik: 23.12.1972- KHK 2/1 md.) Bu Kanun, Devlet memurlarının hizmet şartlarını, niteliklerini, atanma ve yetiştirilmelerini, ilerleme ve yükselmelerini, ödev, hak, yüküm ve sorumluluklarını, aylıklarını ve ödeneklerini ve diğer özlük işlerini düzenler.
 
657 Sayılı devlet memurları kanunu, Türkiye'de kamu personellerinin hizmet koşullarını, atanma ve yetiştirilmelerini, niteliklerini, ilerleme ve yükselmelerini, hak, ödev, yüküm ve sorumluluklarını, ödenek ve aylıklarını, diğer özlük işlerini düzenleyen bir kanundur. Bu kanun, Devlet memurlarını sınıflandırmak, kariyer olanaklarını sağlamak ve liyakate dayalı bir çalışma prensibini benimsemek gibi temel ilkeleri üzerinde yükselir.

657 sayılı kanunda belirtilen hizmet sınıfları şunlardır:
- Genel İdare Hizmetleri Sınıfı
- Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı
- Sağlık Hizmetleri Sınıfı
- Teknik Hizmetler Sınıfı
- Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı
- Avukatlık Hizmetleri Sınıfı
- Emniyet Hizmetleri Sınıfı
- Din Hizmetleri Sınıfı

657 sayılı kanuna tabi olanlar, Devlet ve diğer kamu tüzel kişilikleri tarafından genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilen kişilerdir. Devlet memurları, polisler, öğretmenler, doktorlar, valiler, kaymakamlar, hizmetliler gibi kamu görevlilerini kapsar.

Kanunda belirtilen ödev ve sorumluluklar ise memurların sadakat, tarafsızlık ve devlete bağlılık, davranış ve işbirliği, yurt dışında davranış, amir durumundaki devlet memurlarının görev ve sorumlulukları, kişisel sorumluluk ve zarar, mal bildirimi, basına bilgi veya demeç verme gibi konuları içermektedir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi, devlet memurluğuna alınacak kişilerde aranılan şartları düzenler. Kamu haklarından mahrum bulunmamak, ağır hapis cezası almamış olmak gibi genel şartlar bu madde kapsamında belirtilmiştir.

Üniversite personeli ise, üniversitelerde akademik ve idari teşkilatta çalışan personellerdir. Bu personeller 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun hükümlerine tabi olarak görev yaparlar. Devlet memurları, hizmet şartları, nitelikleri, hakları ve diğer özlük işleri gibi konularda bu kanun hükümlerine göre işlem görürler.
 
Geri
Üst