AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu 48 madde nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 48 madde nedir?​

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Devlet memurluğuna alınacaklarda aranılan şartları düzenleyen 48 inci maddesinin genel şartlara ilişkin (A) bendinde “Kamu haklarından mahrum bulunmamak” ve “Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla …

657 sayılı Kanunun 98 B maddesi nedir?​

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “memurluğun sona ermesi” başlıklı 98. maddesi (b) fıkrasında da; “Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi” memurluğun sona erdirilmesinin sebebi olarak sayılmıştır.

657 41 madde nedir?​

657 41 madde nedir?
Madde 41- (Değişik: 31.7.1970- 1327/12 md.; 30.5.1974- KHK 12/1 md.; aynen kabul: 15.5.1975- 1897/1 md.) Genel olarak ortaokulu bitirenler memur olabilirler. Ortaokul mezunlarından istekli bulunmadığı takdirde ilkokulu bitirenlerin de alınması caizdir.

Is kanunu 48 madde nedir?​

Is kanunu 48 madde nedir?
4857 sayılı İş Kanunu’nun 48 inci maddesinde; “ İşçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi gerektiği zamanlarda geçici iş göremezlik süresine rastlayan ulusal bayram, genel tatil ve hafta tatilleri, ödeme yapı- lan kurum veya sandıklar tarafından geçici iş göremezlik ölçüsü üzerinden ödenir.

657 4 B sözleşmeli personel nedir?​

4-B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır. BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır.

İş Kanunun 49 maddesi nedir?​

MADDE 49. – İşçinin tatil günü ücreti çalıştığı günlere göre bir güne düşen ücretidir. Parça başına, akort, götürü veya yüzde usulü ile çalışan işçilerin tatil günü ücreti, ödeme döneminde kazandığı ücretin aynı süre içinde çalıştığı günlere bölünmesi suretiyle hesaplanır.

4A devlet memuru mu?​

4A devlet memuru mu?
4A NEDİR? 4A memur olarak bilinen çalışanlardır. Görevi “Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.” şeklinde tanımlanmıştır.

DMK 48 a 5 nedir?​

DMK 48 a 5 nedir?
(657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.

657 SK 68 md derece terfi ne demek?​

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın, atanmasındaki usule göre daha aşağıdaki derecelerden atama yapılabilir.

Kademe ilerlemesini kim onaylar?​

Kademe ve Kademe İlerlemesi Yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. İki yıldan az süreler dikkate alınmaz. Kademe ilerlemesi ile ilgili onay mercii atamaya yetkili amirdir.

36 Madde A 12 D ve A 5 nedir?​

36 Madde A 12 D ve A 5 nedir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36-A/12(d) maddesinde, “Memuriyette iken veya memuriyetten ayrılarak (87 nci maddeye tabi kurumlarda çalışanlar dahil) üst öğrenimi bitirenler, aynı üst öğrenimi tahsile ara vermeden başlayan ve normal süresi içinde bitirdikten sonra memuriyete giren emsallerinin ulaştıkları derece …
 
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi, devlet memurluğuna alınacak kişilerde aranılan genel şartları düzenlemektedir. Bu maddeye göre, kamu haklarından mahrum olmamak ve ağır hapis cezası veya 6 aydan fazla hapis cezasını gerektiren suçlar dışında tecil edilmiş hükümler bulunmamak gibi şartlar aranmaktadır.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 98. maddesi ise "memurluğun sona ermesi" başlığı altında yer almaktadır. Bu maddeye göre, memurluğa alınma şartlarını taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan herhangi birinin kaybedilmesi durumunda memurluğun sona erdirilebileceği belirtilmektedir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 41. maddesi, genel olarak ortaokulu bitirenlerin memur olabileceğini ve istekli olmadığı durumlarda ilkokulu bitirenlerin de alınabileceğini düzenlemektedir.

4857 sayılı İş Kanunu'nun 48. maddesi ise işçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi gerektiği durumlarda geçici iş göremezlik süresine rastlayan ulusal bayram, genel tatil ve hafta tatillerinde ödemenin nasıl yapılacağını belirtmektedir.

4-B Sözleşmeli personel, kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileridir. Bu personeller, genel olarak BAĞ-KUR kapsamında değerlendirilir ve kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesimi ifade eder.

657 sayılı Kanunun 4A maddesi ise devlet memuru olarak bilinen çalışanları tanımlamaktadır. Bu maddeye göre, genel idare esaslarına göre yürütülen kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu kanunun uygulanmasında memur olarak kabul edilmektedir.

657 Sayılı Kanunun 48/5 maddesi kapsamında, memuriyet görevi sırasında kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezası alınması durumunda, kişinin memuriyet görevinin sona ereceği belirtilmektedir. Ancak, mahkum olunan 1 yıl hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesi halinde memuriyet engelinin ortadan kalkabileceği ifade edilmektedir.

Son olarak, kademe ilerlemesi için gereken onayın, atamaya yetkili amir tarafından yapılması gerektiği ve kademe ilerlemesinin yıllık izin süreleri ile ilgili detaylar da yer almaktadır.
 
Geri
Üst