AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

652 sayili kanun nedir?

Editör

Yeni Üye

652 sayılı kanun nedir?​

MADDE 1 – (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı; Anayasa, 430 sayılı Tevhidi Tedrisat Kanunu, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile kalkınma plan ve programları doğrultusunda millî eğitim hizmetlerini yürütmek üzere, Millî Eğitim Bakanlığının kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemektir.

652 sayılı KHK nin 37 maddesinin 9 fıkrası nedir?​

Söz konusu Yönetmeliğin dayanağı olan 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesinin 9. fıkrasında, yurt içi veya yurt dışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlara, Bakan onayı ile …

Rehberlik Nedir?​

Rehberlik Nedir?
En geniş anlamında rehberlik; bir insanın başka bir insana ya da gruba, o insanın ya da grubun en iyi bir biçimde yaşamasına, insanların kendilerini gerçekleştirmelerine en elverişli yoları bulabilmeleri için yapılan yardımdır.

652 sayılı KHK ne zaman çıktı?​

652 sayılı KHK ne zaman çıktı?
MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİ
Değiştiren Kanunun/KHK’nin veya Anayasa Mahkemesi Kararının Numarası | 652 sayılı KHK’nin değişen veya iptal edilen maddeleri | Yürürlüğe Giriş Tarihi
KHK/666 | 42, (II) sayılı Cetvel | 14/1/2012 tarihinden geçerli olmak üzere 2/11/2011
6353 | 37, GEÇİCİ MADDE 9 | 12/7/2012
6462 | 2, 43 | 3/5/2013
6495 | 17, 40 | 2/8/2013

652 sayılı KHK kaldırıldı mı?​

9 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 703 sayılı KHK ile 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu büyük oranda yürürlükten kaldırıldı.

Bakanlıkta Müsteşara yardımcı olmak üzere en çok kaç Müsteşar Yardımcısı görevlendirilebilir?​

Bu amaçla, Bakanlık birimlerine gereken emirleri verir, bunların uygulanmasını gözetir ve sağlar. Müsteşar, bu hizmetlerin yürütülmesinden Bakana karşı sorumludur. (2) Müsteşara yardımcı olmak üzere yedi Müsteşar Yardımcısı görevlendirilebilir.

Müsteşara yardımcı olmak üzere kaç müsteşar yardımcısı görevlendirilir?​

Müsteşara yardımcı olmak üzere kaç müsteşar yardımcısı görevlendirilir?

Okulda rehberlik dersi nedir?​

Okulda rehberlik dersi nedir?
OKULLARDA REHBERLİK HİZMETLERİ Amacı bireylerin kendilerini gerçekleştirmelerine yardım etme olan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin esası da bireylerin davranışlarını değiştirmeye yöneliktir.

Kaç tane Bakanlık Müşaviri atanabilir?​

MADDE 26- (1) Bakanlıkta, önem ve öncelik taşıyan konularda Bakana yardımcı olmak üzere onbeş Bakanlık Müşaviri atanabilir.

Bakan yardımcıları kime karşı sorumludur?​

O halde, Bakan Yardımcıları da devredildiği ölçüde Bakanın görevlerine sahip olup yetkilerini kullanacaktır. Bakan Yardımcısı bu görevlerle ilgili olarak Bakana karşı sorumludur.

Müsteşar yerine ne geldi?​

Müsteşar yerine ne geldi?
Müsteşarlık yerine Bakan Yardımcılığı getirilmiştir.

652 sayılı kanun ve ilgili konulardaki detaylara değinmek istiyorsanız, aşağıdaki bilgilere başvurabilirsiniz:

652 sayılı kanun, Millî Eğitim Bakanlığının kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemek amacıyla kaleme alınmış bir Kanun Hükmünde Kararnamedir. Anayasa, 430 sayılı Tevhidi Tedrisat Kanunu, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ve kalkınma planları doğrultusunda millî eğitim hizmetlerini yürütmek için hazırlanmıştır.

652 sayılı KHK'nin 37. maddesinin 9. fıkrasında ise yurt içi veya yurt dışında, işbirliği anlaşmaları çerçevesinde kurulan okul ve kurumlara, Bakan onayı ile belirli imkânlar ve yetkiler sağlanabileceği düzenlenmiştir.

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, 2 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Ancak, 9 Temmuz 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 703 sayılı KHK ile büyük oranda yürürlükten kaldırılmıştır.

Müsteşara yardımcı olmak üzere en fazla yedi Müsteşar Yardımcısı görevlendirilebilirken, Bakanlık Müşaviri atanabilecek maksimum sayı onbeş olarak belirlenmiştir.

Bakan Yardımcıları, devredildiği ölçüde Bakanın görevlerine sahip olup yetkilerini kullanmaktadır ve bu görevlerle ilgili olarak Bakana karşı sorumludur.

Son olarak, Müsteşarlık görevinden sonra yerine getirilen unvan Bakan Yardımcılığıdır. Bu değişiklikle Müsteşarlık unvanı yerine Bakan Yardımcılığı konumlandırılmıştır.

Geri