- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
64 bit hangisi x86?
Bu doğrultuda bilgisayarı 32 bit olan kişiler aynı zamanda x64 kurulum paketine sahip olduğu anlamına gelmektedir. Yani Windows x86 kaç bit diye sorulacak olursa, bunun 32 bit olduğunu dile getirmek mümkün. 64-bit ise yine aynı isim üzerinden x64 şeklinde ifade edilmektedir.x86 ve x64 işlemci türleri arasındaki fark nedir?
x64 kavramı x86’ya benzer olarak komut seti mimarilerinin bir parçası olma özelliğine sahiptir. Fakat x64, 64 bit tabanlı işlemci ve işletim sistemini tanımlamak amacıyla kullanılmaktadır.x64 x86 kaç bit?
Eğer karşınıza bu şekilde x64 ve x86 çıkar ise, bunların sırasıyla 64 bit ve 32 bit olduğunu anlamak mümkün. Zaten bilgisayarların işletim sistemine bakıldığı zaman 64 ve 32 bit ile karşı karşıya kalırlar.
Win x86 vs x64 nedir?
Ek olarak 64 bit bir sistem daha hızlı çalışacaktır zira veriyi 64 bit yığında işleyebiliyor. 64 bit sistemler ayrıca geriye dönük uyumludur, yani 32 bit programları da x64 sistemde çalıştırabilirsiniz. Ancak x86 sistemler 64 bit programları çalıştıramaz.
x86 kaç bit oluyor?
x86 rakamı bilgisayar kullanıcılarının indireceği yazılım veya işletim sistemlerinin 32-bit’lik sürüm olduğunu belirtmek amacıyla da kullanılır. X86 mimarisinin yerini günümüzde daha uygun ve daha hızlı bir platform olan 64-bit’lik mimariler yani x64 veya x86_64 almış durumdadır.x86 x64 nasıl anlaşılır?
Windows ve R tuşlarına aynı anda basın. Sistem türü karşısında x64-based PC yazıyorsa bilgisayarınız 64 bit Windows yüklü demektir. Bu alanda x86 yazıyorsa bilgisayarınızda 32 bit Windows yüklü demektir.x64 tabanlı işlemci ne demek?
İlk olarak işlemcin 64 tabanlı diye 64 bit isteyen oyunları açcağın anlamına gelmiyor bu oyunları açmak için 64 bit işletim sistemi kurman lazım.64 tabanlı işlemci yazıyorsa 64 bit destekli olduğunu gösteriyor.Diğer bileşenlerinde yeterliyse 64 bit yapabilceğin anlamına geliyor.
x64 tabanlı işlemci iyi mi?
32 bit’ten 64 bit’e geçiş sayesinde kullanıcılar çeşitli pratik kazanımlar elde ederler ancak asıl büyük etki alanı veri işleme hızı ve hafıza kapasitesinde yaşanır. 64 bit’lik veri büyüklüğü demek, işlemcinizin tek seferde başa çıkabileceği veri yığını miktarının iki katına çıkması demektir.