AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

61 mamul mal alimlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

61 mamul mal alımları nelerdir?​

06 SERMAYE GİDERLERİ

Mal ve hizmet alım giderleri ne demek?​

03- MAL VE HİZMET ALIM GİDERLERİ Bu bölüme dâhil edilmesi gereken malların alım bedelleri (diğer bir ifadeyle aynı sözleşme kapsamında ve/veya aynı faturada toplam bedel) içinde bunların taşıması ve benzeri işlerin de dâhil olduğu durumlarda bu gibi giderler de aynı ekonomik koda gider kaydedilecektir.
Hizmet alım gideri ne demek?
Hizmetin gerektirdiği kalem, silgi, zımba teli, toplu iğne, ataç, disket, cd, flash disk, toner, mürekkep, klasör, dosya, basılı kâğıt, defter gibi kırtasiye malzemesi ile benzeri mal ve malzemelerin alım bedelleri bu bölüme gider kaydedilecektir.
3.2 kodundan neler alınır?
03.2.9.90 Diğer Tüketim Mal ve Malzemesi Alımları : Yukarıda sayılan gruplara girmeyen tüketim mal ve malzemesi (ampul, kablo, fiş, duy, priz, kapı kolu, teleks bobini, teleks şeridi, ambalaj malzemesi, lehim, lehim pastası vb.) alımları.

Ödenek kalemleri nelerdir?​

01.1.3 Ödenekler: İlgili mevzuatı gereğince üniversite ödeneği, idari görev ödeneği, geliştirme ödeneği, eğitim öğretim ödeneği, akademik teşvik ödeneği, öğretim yılına hazırlık ödeneği, yargı ödeneği ve ek ödenek gibi “ödenek” adı altında yapılan her türlü ödemeler ile toplu sözleşme ikramiyesi ödemeleri bu bölüme …

Mamül mal alımı ne demek?​

yapılmış mal Yapımı tamamlanıp satağa gönderilen ya da depoya konulan mallar.
Hizmet almak ne demek?
alımları; ağırlıklı olarak personel çalıştırılmasına dayanan, çalıştırılacak personel sayısının belirlendiği ve haftalık çalışma saatlerinin tamamının idare için kullanıldığı hizmetlerdir.
Bilgisayar yazılımı mal mı hizmet mi?
Bilgisayar programı veya yazılım, kamu ihale mevzuatında tanımlı hizmet kalemleri arasında yeterli detayı içermezken, taşıma, haberleşme, sigorta, araştırma ve geliştirme, muhasebe, piyasa araştırması ve anket, danışmanlık gibi diğer hizmet kalemleri ile aynı statüde değerlendiriliyor.

Hizmet alımı ne demektir?​

Bütçede sermaye gideri ne demek?​

Sermaye giderleri, normal ömrü bir yıldan fazla olan mal ve hizmet alımları ile sabit sermaye edinimleri ve gayri maddi aktiflerin edinimi için yapılan, bütçe hazırlama rehberi ve merkezi yönetim bütçe kanunları ile belirlenen asgari değerleri aşan ödemelerdir.
Büro mefruşatı ne demek?
Mefruşat kelimesi (isim, Arapça: mefrūşāt) sözlükte; ev, işyeri vb. yerleri döşemek için gerekli eşya, döşeme şeklinde açıklanmaktadır.
03.5 harcama kalemi nedir?
gibi ihtiyaçlardan tamamı veya bir kısmı ile birlikte ihale suretiyle teminine ilişkin giderler, (Sadece yemeğe ilişkin servis hizmetinin ihale suretiyle temin edilmesi durumunda ise bu ödemelerin “03.5.1.04- Müteahhitlik Hizmetleri” ekonomik koduna gider kaydedilmesi gerekmektedir.)

Sermaye Transferleri ne demek?​

Sermaye transferleri, karşılıksız olarak yapılan bir bütçe gideridir. Kişi veya kurumların bina vb. inşaat işi, ulaşım aracı, makine-demirbaş gibi sermaye niteliğindeki harcamalarını karşılamak için yapılan ve vergi gelirlerimizle finanse edilen bütçemizden yapılan kaynak aktarımlarıdır.

Mamul mal ne demek örnek?​

Mamul, yapılmış, işlenmiş, üretilmiş, üretimi tamamlanmış, satışa hazır olan mal (kumaş, eşya, yiyecek, elektronik eşya). Mamuller başka bir firmanın ham maddesi olabilir. Örneğin bir otomobil ampulü üreten bir firmanın ürettiği mamul (ampul), otomobil üreten bir şirketin ham maddesidir.
Gayri maddi hak alımı ne demek?
1.1. Gayri Maddi Hak Nedir? Gayri maddi hak en genel tanımıyla, maddi olmayan değerler üzerinde sahip olunan tasarruf hakkını ifade etmektedir. Maddi olmayan değerlere ise ticari markalar, patentler, telif hakları, lisans ve eserleri örnek göstermek mümkündür.

Geri