- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
60c1 nedir?
Söz konusu 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde, GSS primi ödemeden sağlıktan yararlanacak kişiler sayılmış olup, bunların en başında hane içerisinde kişi başına düşen aylık geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az çıkanlar gelmektedir.Kısmi doğum borçlanması yapılabilir mi?
Buna göre, ücretsiz doğum ya da analık izni süreleri ile üç defaya mahsus olmak üzere doğum tarihinden sonra boşta geçen sürelerin iki yıla kadar olan kısmı için doğum borçlanması yapılabilir.
Doğum borçlanması başvuru formu nasıl doldurulur?
Borçlanmak istenilen hizmetin süresi ve niteliği bölümünde “Doğumdan Sonra Geçen Süre” kutusu işaretlenmelidir. Borçlanmak istenilen süre kısmında sürelerin tamamı şeklinde işaretleme yapıldığı takdirde doğumdan sonraki 2 yıllık sürede (720 gün) primi yatırılmamış tüm günleri için borçlanma yapılacaktır.6663 SK 60 1 C 1 ne demek?
Bu kişinin yükseköğrenimini tamamlaması halinde mezun olduğu tarihi takip eden günden itibaren 3/5/2023 (25 yaşını doldurduğu tarih) tarihini geçmemek üzere iki yıl daha 6663 sayılı Kanun gereği gelir testi yapılmaksızın 60/1/c-1 alt bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı olarak tescili yapılacaktır.
Kısmi ödeme sonrası ikinci kez askerlik borçlanması yapabilir miyim? Evet, toplam askerlik sürenizin kalan kısmı için sonradan yeni borçlanma talebinde bulunabilirsiniz. Her borçlanma talebi başvurusu ilgili yıl geçerli olan değerler üzerinden hesaplanır.
Doğum borçlanması dereceyi etkiler mi?
Memurluk sırasındaki doğum nedeniyle kullanılan aylıksız izin süreleri, talep halinde Sosyal Güvenlik Kurumunca borçlandırılır ve hizmet süresini artırır, ancak ister borçlanılsın ister borçlanılmasın 2016 sonrası aylıksız izin süreleri memurun derece ve kademesini ilerletir.
E-devlet üzerinden doğum borçlanması başvurusu nasıl yapılır?
e-Devlet Kapısı üzerinden; Doğum Borçlanması başvurunuzu 4A (SSK) ve 4B (Bağkur) e-Devlet Kapısı üzerinden TC Kimlik Numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yaparak online yapabilirsiniz.2021 doğum borçlanması nasıl yapılır?
Asgari ücret günlük tutarının yüzde 32’si 1 günlük doğum borçlanması olarak alınmaktadır. 2021 yılı için belirlenen rakamlar şu şekildedir:
- Bir günlük borçlanma tutarı: 38,16 Türk Lirası
- Bir aylık borçlanma tutarı: 1.144,8 Türk Lirası
- Bir çocuk için toplan tutar (720 gün): 27.475,2 Türk Lirası