- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
6 yaş 1 sınıf zorunlu mu?
İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. 72 aylık olan çocukların ilkokul 1. Sınıfa kaydı zorunlu olup kaydı ertelenemez.1 sınıfa gondermek zorunlu mu?
71 aylık çocuklar 1. sınıfa zorunlu olarak kayıt olacaklar. Bu sebeple dilekçe veya rapor ile 72 aylık çocuğun 1. sınıf kaydı kesinlikle ertelenemez.6 yaşında anaokuluna gidilir mi?
Ana sınıflarına kayıt yaptırılırken ilk olarak 57 ayını tamamlayan çocuklardan başlanılır. En büyük yaş grubu ise 69 ayını tamamlamayan çocuklara kadardır. Ancak sınıfta boş yer kalması halinde 45 aya kadar öğrenci alınabilir. Ayrıca İlkokul çağına gelen 69 – 70 – 71 aylık çocukların 1 yıl erteleme hakları vardır.
Birinci sınıf yaşı kaç olmalı?
Milli Eğitim Temel Kanunun 22. maddesine ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre ilkokul birinci sınıfa başlama koşulu 69 ayı doldurmuş olmaktır. Kayıtların yapıldığı yılın Eylül ayı sonunda 66 ayını dolduran çocuklar ilkokula başlar.
Çocuğu okula göndermek zorunlu mu?
İlköğretim zorunlu bir eğitimdir ve çocuğunuzu, okul yaşı geldiğinde okula kayıt yaptırmak zorundasınız. Keyfi bir şekilde çocuğumu okula göndermek istemiyorum diyemezsiniz. Okula göndermeme para cezası vardır.Okul erteleme raporu nasıl alınır?
Bu rapor tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan ‘Engelli Sağlık Kurulu Raporu’ olması gerekiyor. Bu raporla RAM’a başvuru yapılabiliyor. Eğer başvuru gerekçeniz haklı görülüyorsa çocuğunuzu bir yıl daha anasınıfına gönderebilir yada okula başlamasını erteleyebilirsiniz.RAM için alınan rapor nasıl iptal edilir?
RAM Raporu iptali, resmi olarak çocukların velileri konumunda bulunan kişilerin ilgili yerlere dilekçe vermeleri ile gerçekleşir. Ancak RAM raporları resmi olarak iptal edilemez, sadece itiraz dilekçesinin verilebilir. Bu dilekçenin verilmesinden sonra yaklaşık 20 iş günü içinde kişilerin itirazları değerlendirilir.
İlkokul 1 e kaç aylık?
Yeni yönetmeliğe göre kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar ilkokula kayıt yaptırabilir. Bununla birlikte 66 – 68 ay arası çocuklardan gelişim açısından ilkokula hazır olduğu düşünülen ve velisinin yazılı isteği bulunanlar öğrenciler de ilkokul birinci sınıfa kayıt olabilirler.
Kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 aylıktan itibaren 68 aylığa kadar çocuklar anaokuluna gidebilir. Yani 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocukları anaokuluna kayıt yaptırabilirler.