AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

6 haftalik hamilelikte kanama neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
107.376
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

6 haftalık hamilelikte kanama neden olur?​

Gebelik 6-8 haftalar arasındayken ise yumurtalıklardan salgılanan progesteron hormonunun salgısının bebeğe devir edilmesi esnasında bir “plasental shift (devir teslim) kanaması” görülebilir. Sıklıkla ağrısız ve hafif olan bu kanama anne adayının panik olmasına neden olur, ancak her şey yolunda seyreder..

Atoni ne zaman olur?​

Doğum sonrası kanamanın en sık sebebi “atoni” ismi verilen rahim kasının kasılamaması ve kendini toplayamaması durumudur. Normal şartlarda doğumdan hemen sonra rahim kasılır, kısalır ve boyutları küçülmeye başlar. Bu arada rahim kası “myometriyum” arasından geçen damarlar sıkışır ve damar ağızları kapanır.

6 Aylikken kanama olur mu?​

6 Aylikken kanama olur mu?
Hamilelik döneminde kanamalar özellikle hamileliğin ilk birkaç ayında ve son aylarda görülebilir. Her kanama düşük belirtisi değildir ancak tüm kanamalar dikkate alınmalı ve anne adayını takip eden doktora bilgi verilmelidir.

24 haftada kanama normal mi?​

Doğum öncesi kanamalar arasında yaklaşık %30 oranında görülür. 24. gebelik haftasından önce görülen çoğu vakada bu durum 24 haftadan sonra düzelecektir.

Atoni kanaması nasıl önlenir?​

Atoni kanamalarında hemşirenin ve ebenin görevi hastayı dikkatli değerlendirerek komplikasyon oluşmadan kanamaya son verilmesini sağlamaktır. Kanamanın tedavisi uterus masajı, bimanuel kompresyon, uterus tamponlanması gibi yöntemlerin yanında uterotonik ajanlar veya cerrahi yöntemlerle sağlanabilir.

28 haftalık gebelikte kanama neden olur?​

28 haftalık gebelikte kanama neden olur?
Plasenta, rahmin iç duvarında yapışık haldedir ve normal şartlarda doğumdan sonra ayrılır. Ancak plasentanın rahim ağzını tıkadığı durumda yani “plasenta previya” halinde ağrısız vajinal kanama meydana gelebilir.

26 haftalık gebelikte kanama normal mi?​

Anne adaylarının en büyük endişelerinden birisi de hamilelikte yaşanan akıntı, lekelenme ve kanamalardır. Hamilelik döneminin başlangıcından itibaren anne adayında akıntılar yaşanması normaldir. 26 hafta gebelikte akıntı miktarında bir miktar artış gözlemlenebilir.
 
Evet, 6 haftalık hamilelikte kanama genellikle progesteron hormonunun plasentaya devri sırasında olan "plasental shift (devir teslim) kanaması" olarak görülebilir. Genellikle hafif ve ağrısız olan bu kanama, anne adaylarında hafif panik hissine yol açabilir, ancak genellikle normal seyreder.

Atoni durumu ise doğum sonrası kanamanın en yaygın sebebidir. Bu durumda rahim kasılmaz ve kendini toparlayamaz. Normal şartlarda doğum sonrasında rahim kasılır, kısalır ve küçülür. Rahim kasılmasıyla birlikte myometrium içinden geçen damarlar sıkışır ve damarların ağızları kapanır.

6 aylık hamilelik sürecinde de kanama meydana gelebilir. Hamilelik sürecinde genellikle ilk birkaç ay ve son aylarda kanamalar görülebilir. Ancak herhangi bir kanama durumu ciddiye alınmalı ve anne adayının doktoruna danışması önemlidir.

24. haftada kanama normal bir durum olabilir. Doğum öncesi kanamaların yaklaşık %30'u bu dönemde görülebilir ve genellikle 24. haftadan sonra düzelebilir.

Ayrıca, 28 haftalık gebelikte plasentanın rahim iç duvarında yapışık olması durumunda, plasenta previya adı verilen durum meydana gelebilir ve ağrısız vajinal kanamaya yol açabilir. Bu durumda da doktorunuzla iletişim halinde olmak önemlidir.

Son olarak, 26 haftalık gebelikte akıntı ve lekelenme gibi durumlar sıkça görülebilir. Genellikle bu durumlar normal olmakla birlikte herhangi bir endişeniz varsa doktorunuza başvurmanız önemlidir.
 
Geri
Üst