Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

6 Ekim neden tatil?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

6 Ekim neden tatil?​

6 EKİM İSTANBUL’UN KURTULUŞU İtilaf devletlerinin İstanbul’u işgalinin, 6 Ekim 1923’te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu’nun resmen sonlandırmasının ardından her yılın 6 Ekim’i İstanbul’un kurtuluş günü olarak belirlenmiş ve kutlanmaya başlanmıştı.

6 Ekim ne bayrami?​

📌6 Ekim,İstanbul’un kurtuluş günü; eskiden“kurtuluş bayramı” olarak kutlanırdı.İstanbul,fethinden tam 465 yıl sonra,13 Kasım 1918’de fiilen,16 Mart 1920’de de resmen işgal edildi.” İstanbul 6 Ekim 1923’te yeniden vatan yapıldı.
19 mayıs kimlere tatil?
19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmî bayramıdır. 19 Mayıs her yıl olduğu gibi bu yılda resmi tatil olacak. Bu nedenle ilkokullara da tatildir.

6 Ekim işyerleri tatil mi?​

Bu nedenle kamu kurumları ve diğer resmi kurumlar Çarşamba günü normal çalışma düzenlerine devam edecekler.

6 Ekim istanbulun kurtuluşu resmi tatil mi?​

İstanbul’un kurtuluşu resmi tatiller içerisinde yer almıyor. Bu nedenle kamu kurumları ve diğer resmi kurumlar, 6 Ekim Çarşamba günü normal çalışma düzenlerine devam edecekler.
Mahalli tatiller kaldırıldı mı?
Yeni orta öğretim ve ilköğretim yönetmeliğinde, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanuna atıfta bulunulmuştur. Bu kanunda, mahalli kurtuluş günlerini tatil olmasına dair bir düzenleme yoktur.

6 ekim istanbulun kurtuluşu resmi tatil mi?​

6 Ekim tatili ne zaman kaldırıldı?​

Geçtiğimiz senelerde 6 Ekim günü çoğu zaman resmi tatil olarak kutlanmaktaydı. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz seneler içerisinde öğretmen ve öğrenciler için idari izin vermekteydi. Ancak 2017 yılında bu uygulama tamamen kaldırıldı.
6 Ekim 2021 Resmi Tatil mi?
6 EKİM 2021 ÇARŞAMBA RESMİ TATİL Mİ? İstanbul’un kurtuluşu resmi tatiller içerisinde yer almıyor. Bu nedenle kamu kurumları ve diğer resmi kurumlar, 6 Ekim Çarşamba günü normal çalışma düzenlerine devam edecekler.

Geri