6 ay calisan kidem tazminati alabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

6 ay çalışan kıdem tazminatı alabilir mi?​

İşten ayrılan işçiler için ikinci bir tazminat ödemesi daha gerçekleşiyor. Buna da ihbar tazminatı deniliyor. İhbar tazminatı alabilmek için kıdem tazminatını hak etme şartı da bulunmuyor. Üstelik 1 yıl değil 6 ay çalışmak yeterli oluyor.
3600 yasası kaç defa alınır?
Bunun önünde yasal olarak hiçbir engel yoktur. Ayrıca Yargıtay son verdiği kararında da bu konuda herhangi bir engel görmemiştir. İşçinin birden fazla kez bu yazıyla kıdem tazminatı almasında herhangi bir sakınca görmemiştir.

Girdi Çıktı yapmak yasal mı?​

İşverenler Sosyal Güvenlik Kurumu’na elektronik ortamda bildirim göndererek girdi-çıktı yapabiliyor. İşçi çalışmaya devam ettiği halde, iş sözleşmesi sona ermediği ve yeniden yapılmadığı halde işverenlerin tek taraflı yaptıkları girdi-çıktılar işçi haklarını etkilemez, kısıtlamaz, ortadan kaldırmaz.
1 yıl dolmadan tazminat alabilir mi?
Kıdem tazminatı için 1 yılın dolması gerekirken ihbar tazminatı için 1 gün çalışılsa da hak ortaya çıkıyor. Haklı nedenle işten ayrılırken veya patron çıkışınızı verdiğinde yasalara göre işçilere hakları teslim ediliyor. Yasaya göre; işveren işçisini işten çıkarmadan önce bunu işçisine bildirmek zorunda.

1 yıl dolmadan evlilik tazminat alınır mi?​

Burada en önemli şart, evlenen kadın işçinin kıdem tazminatı alabilmesi için evlenme tarihinden itibaren 1 yıl içinde bu nedene dayalı olarak işten ayrılmasıdır. Yani kadın işçi evlenmesinin üzerinden 2 yıl sonra evlenmesi durumunu gerekçe göstererek işten ayrılırsa kıdem tazminatına hak kazanamayacaktır.
Ikinci kez kıdem tazminatı alınır mı?
İKİNCİ KEZ KIDEM TAZMİNATI ALINABİLİR Kıdem tazminatı alan bir kişi, başka bir işyerinde de bir yılını doldurmasının ardından işten çıkartılırsa ikinci tazminatı da alabiliyor.

3600 den işten ayrıldığımda işyeri tazminatımı vermezse ne yapmalıyım?​

Örneğin, 3600 gün prim ve 15 yıl doldurma gibi bir gerekçe ile kıdem tazminatı alacağınızı işveren size ödemez ise, bu durumda dava açmadan önce mutlaka zorunlu ara bulucuya başvurmanız gerekecektir. Eğer, bunu yapmazsanız, davanız dava şartı yokluğu nedeni ile reddedilecektir.
Işe giriş çıkış yapılırsa ne olur?
İşçinin Sgk kayıtlarında giriş çıkış yapılması işsizlik maaşı almasına mani olabilir. Yine aynı işyerinde çalışan bordroda adı bulunan işçilerin tanık olarak dinlenmesi ile de ıspatlanabilir. Bu gibi hallerde işçinin hizmet tespit davası ve işçilik alacağı tazminat dava hakları vardır.

Sigorta giris cikisi tazminatı etkiler mi?​

Giriş-çıkış yapılanlara kıdem tazminatı verilir mi? Aynı işverene ait işyerinde kağıt üzerinde giriş-çıkış yapılması ne kıdem tazminatınızı ne de ihbarınızı yakar. Çünkü işçinin haklı fesih niteliğinde olmayan istifası durumunda ihbar ve kıdem tazminatına hak kazanılmaz.
 
Geri
Üst